Casa Isarescu - Rose sec - Cabernet sauvignon
  Produsul a fost adaugat in cos

Casa Isarescu - Rose sec - Cabernet sauvignon

Tara de origine: Romania

Culoare: Rose

Soi: Cabernet Sauvignon

Podgorie: Dragasani

Fel: Sec

28.00 Lei

Pretul include TVA

Cantitate

Descriere

Obținut prin tehnologia specifică vinurilor de tip rosé, acest vin savuros, cu aciditate ridicată și permanentă prospețime, este intens fructat și are nuanțe florale discrete.

Cabernet Sauvignon Rosé este obţinut din Cabernet Sauvignon prin zdrobirea lejeră a strugurilor şi scurgerea gravitaţională a mustului ravac, cu o perioadă foarte scurtă de contact cu pieliţa strugurilor (macerare) de două trei ore, la temperatură cât mai scăzută (8-10°C). Se urmăreşte obţinerea unui vin suplu, fructuos, vioi, cu arome de fructe de pădure.

Considerat mult timp ca fiind un soi antic, studiile genetice recent realizate la Davis University of California au arătat faptul că soiul Cabernet Sauvignon este de fapt un urmaș hibrid al soiurilor Sauvignon Blanc și Cabernet Franc.

Boabele de Cabernet Sauvignon sunt mici, sferice, cu o peliculă groasă și foarte dură. Această duritate face ca strugurii să fie relativ rezistenți la boli și stricăciuni, trecând de ploile de toamnă fără prea mari pagube. Este un soi cu maturizare medie spre târzie.

Sticla de 750 ml

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos