Merlot Rose Unico - Tenuta di Ulisse.
  Produsul a fost adaugat in cos

Merlot Rose Unico - Tenuta di Ulisse.

52.00 Lei

Pretul include TVA

Cantitate

Descriere

Merlot Unico , Medaliat cu Aur la VinItalia. Rose-ul anului in Italia.

Este un vin aromat si senzual. Are o culoare roz pal si este inundat de parfumuri primavaratice. Este plin de arome de  fructe rosii  cum ar fi : ciresele, capsunile, zmeura, macesele. Gustul este picant si plin de aceeasi prospetime si de arome de fructe rosii, carnoase , puternice, echilibrat de o aciditate buna.

De-a lungul istoriei vinului Merlot, a existat o relatie de dragoste si ura cu strugurele Merlot.  Strugurii Merlot sunt mari si cu coaja subtire, ceea ce ii face o tinta sigura pentru pasari.

De fapt istoria viticulturii este plina de povesti in care pasarile au distrus recolte intregi de struguri Merlot.

De aceea vinul Merlot, este un vin ce merita o atentie deosebita atunci cand il degustati, pentru ca este un vin ce merita pretuit.

Acest Merlot provine din zona Crecchio, unde exista un sol nisipos. In fiecare rezulta o recolta de 5000 kg pentru fiecare hectar, culesul se face manual.

Culesul se realizeaza la jumatatea lunii Septembrie. Strugurii sunt adusi in ladite la Crama, unde sunt introdusi in tunelul de refrigerare, aici se pot atinge temperaturi de -5 grade C, ulterior cojile sunt macerate la rece.

Dupa curatarea cozilor, cojile se macereaza la rece, timpde 12 ore in cuve de inox.

Maturare timp de 3 luni in rezervoare de inox.

Alc 13,5 %

Se asociaza perfect cu salate de vara, platouri de carne rece. Poate fi servit cu rata, curcan si pui. Poate fi servit si langa un desert ce contine zmeura si capsuni.

Se recomanda a fi servit usor racit.


Daca achizitionati minim 6 sticle, aveti transportul gratuit catre orice oras din Romania.

 

 

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos