Pinot Gris Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea
  Produsul a fost adaugat in cos

Pinot Gris Prestige - Domeniul Coroanei Segarcea

Tara de origine: Romania

Culoare: Alb

Soi: Pinot Gris

Podgorie: Segarcea

Fel: Sec

38.00 Lei

Pretul include TVA

Cantitate

Descriere

Domeniul dispune de 13 hectare cu Pinot Gris, cu o densitate de 6 250 de plante la hectar. Dispunerea plantelor este  de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros.  Modul de taiere este Gobelet evantai. Pentru această gamă, s-au ales parcele cu o producţie  mică, de  6 tone/ha.
VINIFICAREA: Strugurii s-au cules manual, la un nivel de maturitate de 210g zahăr/litru de must, s-au desciorchinat şi presat la presiuni mici. Mustul astfel obţinut s-a limpezit natural la temperaturi de 5-8ºC, timp de 48 de ore. A urmat apoi o fermentare  lentă, în cuve de inox, cu temperatură controlată între 15-18ºC, timp de 30 - 45 zile. Vinul a fost maturat în cisterne, pe drojdii fine şi s-a batonat periodic, timp de trei luni.

 

NOTE OLFACTIVE SI GUSTATIVE: Nasul este  franc şi pronunţat, foarte aromatic, cu note de tip brioşă şi putin unt. În gură atacul este vivace, expresia buchetului fiind pe note fructate, cu caractere de citrice - portocale, mandarine. Foarte proaspăt.     TEMPERATURA  RECOMANDATĂ  DE  SERVIRE : 10 –12 ºC.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos