Provine din primele plantaţii de Chardonnay care s-au înfiinţat vreodata în Ceptura (2006), dovedind încă o dată potenţialul deosebit al zonei, care poate rivaliza cu cel al celor mai notorii regiuni viticole ale lumii.
Ca în cazul tuturor vinurilor albe, strugurii sunt culeşi în primele ore ale dimineţii, când este încă răcoare, pentru conservarea aromelor. Acest Chardonnay este rezultatul unei tehnici de vinificare pe care noi o utilizăm pentru prima dată în România: o parte din must este fermentat direct în butoaie noi de stejar, la temperatură controlată de 15-160 C. Ulterior, vinul este maturat în baricuri timp de 5-6 luni şi abia pe urmă se realizează asamblajul final.
Proaspăt, elegant dar corpolent, cu aromele de vanilie ale lemnului admirabil învăluite de aromele tipice soiului (flori de salcâm şi tei, alune de pădure şi unt) acest Chardonnay are un potenţial de învechire de 4-5 ani, însă ar putea să ne surprindă plăcut şi peste 10 ani.