Pentru aceasta gama, din cele 46 de hectare s-au ales strugurii cu calitatea cea mai buna. S-au cules manual la un nivel de maturitate de 235g zahar/litru de must, au fost desciorchinati si apoi tinuti la macerare – fermentare, in vinificatoare speciale cu piston, timp de aproape doua luni. Coborarea alternativa a pistoanelor in vinificator reprezinta un procedeu traditional si permite o extragere mai mare de culoare si tanini. Pentru maturare, s-a ales o combinatie de baricuri din lemn francez si lemn american, in proportie de 60% baricuri noi si 40% baricuri la a doua trecere.
• NOTE OLFACTIVE SI GUSTATIVE : Nas condimentat subtil. In gura este armonios, generos si cu o complexitate foarte frumoasa pe note minerale expresive. Tanini de o mare eleganta si cu o nota subtila de lemn; la aerare dezvolta arome de dulceata de smochine.
• TEMPERATURA RECOMANDATA DE SERVIRE: 18º-20ºC. Este necesara deschiderea sticlei cu o jumatate de ora inainte de servire si ca vinul sa fie decantat. Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului, astfel incat acesta sa fie cat mai natural.
Medalie de aur la Selections Mondiales des Vins - Canada 2010
Tara de origine: Romania
Culoare: Rosu
Soi: Cabernet Sauvignon
Podgorie: Segarcea
Fel: Sec
Nicu Giuglea,
Apreciez Cabernetul si Merlot din 2008 in mod deosebit
RaspundeA fost util acest review?