Revelatio - Vinuri albe Davino
  Produsul a fost adaugat in cos

Revelatio - Vinuri albe Davino

Brand: DAVINO

Tara de origine: Romania

Culoare: Alb

Soi: Cupaj

Podgorie: Dealu Mare - Ceptura

Fel: Sec

156.00 Lei

Pretul include TVA

Cantitate

Descriere

Vinuri Davino Cupaj : Feteasca Alba, Sauvignon Blanc.

Revelatio de la Davino este un vin floral, intens, fin , cu nuante vegetale de coacaze si pronfunzimi minerale, arome de flor de flori albe si fructe de litchi, persistent.

Revelatio, este un vin expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust remanent. Prezinta toate calitatile unui vin de la Davino.

Acest cupaj se prezinta Sauvignon Blanc 85 %, Feteasca Alba 15%. Strugurii de Sauvignon Blanc provin din cele mai valoroase parcele din plaiul " Valea Gardului", fiind selectionati in proportie de 70% din plantatii cu varsta de 27 - 31 de ani, iar 30% din colectia de vie tanara de 5-6 ani plantat cu 3 din cele mai valoroase clone de origine franceza. Tehnologia de vinificatie de tip reductiv, prin care s-a urmarit pastrarea aromelor primare varietale, a fost completata cu tehnici traditionale de maturare pe depozit fin de drojdie (battonage), in scopul completarii profilului aromatic cu arome secundare elaborate. Vinificatia primara respecta principiile unui flux menajat si rapid. Maceratie peliculara 5-6 ore la 12-15 grade C. Mustul separat exclusiv gravitational si deburbat la frig timp de 24 de ore. Fermentatie alcolica in vase mici de inox de 70 - 80 Hl la 10-12 C cu drojdii specializate, urmata de maturare pe depozit fin de drojdii , 3 luni pentru Sauvignon.

Revelatio Davino se asociaza foarte bine cu : aperitiv, peste, fructe de mare.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos