Domeniul dispune de 24,7 hectare:
cu Merlot, plantate la o densitate de 5000 de plante la hectar.
Plantele au o dispunere de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom
calcaros. Modul de taiere este Guyot simplu.
VINIFICARE: Strugurii, ajunşi la un nivel de maturitate de 230g
zahăr/litru de must, au fost culeşi manual, desciorchinaţi şi apoi
ţinuţi la macerare – fermentare în vinificatoare speciale cu piston,
timp de zece zile.
temperaturilor de fermentare şi a numărului de remontaje, s-a
urmărit obţinerea de vinuri fructate, cu mai puţine taninuri, fiind
astfel necesară doar o perioadă scurtă (6 –8 luni) de maturare la baric.
NOTE OLFACTIVE SI GUSTATIVE Nas pronunţat, complex, :
lemn foarte fin cu note de răşină, condimente dulci – şofran,
nucşoară. Atac rotund, note uşor piperate, cu o uşoară latură de prospeţime.
• TEMPERATURA RECOMANDATĂ DE SERVIRE : 18º-20ºC.
Tara de origine: Romania
Culoare: Rosu
Soi: Merlot
Podgorie: Segarcea
Fel: Sec