Domeniul dispune de 13 hectare cu Pinot Gris, cu o densitate de 6 250 de plante la hectar. Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de taiere este Gobelet evantai. Pentru această gamă, s-au ales parcele cu o producţie mică, de 6 tone/ha.
VINIFICAREA: Strugurii s-au cules manual, la un nivel de maturitate de 210g zahăr/litru de must, s-au desciorchinat şi presat la presiuni mici. Mustul astfel obţinut s-a limpezit natural la temperaturi de 5-8ºC, timp de 48 de ore. A urmat apoi o fermentare lentă, în cuve de inox, cu temperatură controlată între 15-18ºC, timp de 30 - 45 zile. Vinul a fost maturat în cisterne, pe drojdii fine şi s-a batonat periodic, timp de trei luni.
NOTE OLFACTIVE SI GUSTATIVE: Nasul este franc şi pronunţat, foarte aromatic, cu note de tip brioşă şi putin unt. În gură atacul este vivace, expresia buchetului fiind pe note fructate, cu caractere de citrice - portocale, mandarine. Foarte proaspăt. TEMPERATURA RECOMANDATĂ DE SERVIRE : 10 –12 ºC.
Tara de origine: Romania
Culoare: Alb
Soi: Pinot Gris
Podgorie: Segarcea
Fel: Sec