Feteasca Regală este un soi românesc relativ tânăr, obţinut în rezultatul încrucişării soiurilor româneşti Feteasca Albă şi Frâncuşă.
Panciu Riserva Fetească Regală este primul vin alb produs fără adaos de sulfiţi din portofoliul Domeniile Panciu. Pentru fabricarea acestuia au fost aplicate câteva procedee tehnologice inovative care au permis excluderea completă a dioxidului de sulf din procedurile de vinificare. Protecţia permanentă a materiei prime în atmosferă de gaz inert, fermentarea mustului cu drojdii selecţionate ce consuma mari cantităţi de oxigen în procesele metabolice şi fermentarea malo-lactică controlată a vinului, sunt principalele principii care au stat la baza acestor procedee. Vinul obţinut conţine o cantitate nesemnificativă de dioxid de sulf (<10 mg/l), apărută natural în special pe parcursul fermentării alcoolice.
Panciu Riserva Fetească Regală este un vin alb sec cu o culoare galben pai cu profil aromatic fructat în care predomină notele de citrice, caise şi piersică. Gust echilibrat, cu o aciditate medie, cu note de mere verzi şi caise
Tara de origine: Romania
Culoare: Alb
Soi: Feteasca Regala
Podgorie: Dealurile Moldovei
Fel: Sec