Pentru aceasta gama, din cele 24,7 hectare s-au ales strugurii cu calitatea cea mai buna. S-au cules manual, la un nivel de maturitate de 230g zahar/l must, au fost desciorchinati si apoi tinuti la macerare-fermentare in vinificatoare speciale cu piston timp de zece zile. Coborarea alternativa a pistoanelor in vinificator reprezinta un procedeu traditional care permite o extragere mai mare de culoare si tanini. Pentru maturare, s-a ales o combinatie de baricuri din lemn francez si lemn american, in combinatie de 60% baricuri noi si 40% baricuri la a doua trecere.
• NOTE OLFACTIVE SI GUSTATIVE : Note elegante, fine, usoara impresie de lemn la nas. Atacul este bland cu note de lemn usor prajit. Postgustul este intens si lung.
• TEMPERATURA RECOMANDATA DE SERVIRE: 18º-20ºC Este necesara deschiderea sticlei cu o jumatate de ora inainte de servire si ca vinul sa fie decantat. Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului, astfel incat acesta sa fie cat mai natural.
Tara de origine: Romania
Culoare: Rosu
Soi: Merlot
Podgorie: Segarcea
Fel: Sec