Vinuri Cupaj de la Davino : Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon.
Pe sub aromele intense si sobre de piper negru, cutie de lemn si piele se ascund niste senzatii dulci de visine amarui, curmale si stafide. Cu toate ca are o osatura taninoasa, vinul este catifelat, bine legat, cu un final condimentat, in care se evidentiaza o componenta minerala.
Soiurile au fost vinificate separat dupa o tehnologie clasica de fermentare, pe bostina in vase de inox de 150 Hl la 24-26 C, timp de 12 zile la Merlot si Feteasca Neagra si 16 zile la Cabernet Sauvignon. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica, 50% matura timp de 7 luni in barique de stejar romanesc la al doile ciclu de utilizare. Ansamblat si maturat in vase de inox inca 10 luni.
Miros caracteristic soiurilor, intens, persistent, usor condimentat, fructuos cu note de coacaze si usor ierbaceu.
Gust amplu si ferm, echilibrat si aromonios strucutrat, final persistent si suculent cu tanini rotunzi , elaborati.
Tara de origine: Romania
Culoare: Rosu
Soi: Cupaj
Podgorie: Dealu Mare - Ceptura
Fel: Sec