Domeniul dispune de 40 hectare cu Cabernet Sauvignon, plantate cu o densitate de 5000 de plante la hectar. Modul de tăiere este Guyot simplu ; sol de tip - cernoziom calcaros.
• VINIFICARE : Strugurii, ajunşi la un nivel de maturitate 230g zahăr/litru de must , au fost culeşi manual, desciorchinaţi şi apoi ţinuţi la macerare – fermentare in vinificatoare speciale cu piston timp de o lună. Coborârea alternativă a pistoanelor in vinificator reprezintă un procedeu tradiţional şi permite o extragere mai mare de culoare si tanini. Pentru maturare s-a ales o combinaţie de 40% baricuri noi şi 60% baricuri la a doua trecere.
• CULOARE: Roşu închis dens. • NOTE OLFACTIVE SI GUSTATIVE : Vin complex, foarte bogat, taninuri bine topite, note de caramel la nas. Atac placut in gură, cu armonie de taninuri şi dulceaţă. Final lung, bine echilibrat.
• TEMPERATURA RECOMANDATĂ DE SERVIRE: 17º-18ºC.
Sticla de 750 ml
Tara de origine: Romania
Culoare: Rosu
Soi: Cabernet Sauvignon
An: 2008
Podgorie: Segarcea
Fel: Sec
Bleau Dan,
Da, un vin excelent! Il savurez si mi-a daruit atata
Raspundedragoste...
A fost util acest review?