Bauer, Sauvignonasse, 0,75L
  Produsul a fost adaugat in cos

Bauer, Sauvignonasse, 0,75L

Tara de origine: Romania

Culoare: Alb

Soi: Sauvignonasse

Fel: Sec

51.00 Lei

Pretul include TVA

Cantitate

Descriere

Sauvignonassesau "Sauvignon vert", respctiv "Friulano" este un alt soi de struguri complet neanteles si drept urmare subestimat in Romania. Nu are niciunul din atributele unui Sauvignon Blanc cu care este adesea confundat.

Sauvignonasse Crama Bauer prezinta mai putina aroma de fructe verzi si fructe tropicale, este un vin picant, cu mai multe caracteristici minerale.

Cheia echilibrului si a expresiei sale tipice rezida in comabinatia de vie veche, perioada recoltarii si vinificatia corecta. Rezultatul este un vin condimentat, mineral si cu un bun potential de invechire.

Sauvignonasse este un vin usor, dar complex.

Se asociaza foarte bine cu salate, fructe de mare.

 

Recomandari:

Despre vinul de fata pot sa va spun ca are putin alcool si zahar rezidual (11.5%, repsectiv 0.8 g/l) si este dotat cu o aciditate remarcabila (parca in jur de 7g/l din ce am retinut) tinand cont de soi (Sauvignonasse e mai “plat” decat Sauvignon Blanc). In rest aromele sunt mai retinute, nu este atat de aromatic. Fara profil olfactiv cu mult fruct exotic, mai degraba spre nuante florale, minerale si usor picante. Plus ceva stone fruits. Pe palatin este proaspat, lejer, mineral, cursiv. Are o nota de Chablis generic, cu un strop de structura, perfect de baut vara

provin.ro

 

 

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos