Turism Viticol - Blogul Vinescu

Blog - Turism Viticol

Degustare de Vinuri Vinarte - Stejarii Country Club.

La Stejarii Country Club, magazinul de vinuri Vinescu.ro impreuna cu Vinarte au organizat o degustare de vinuri pentru clientii acestui complex de petrecere a timpului liber.

 

Vinurile prezentate au fost din gama de vinuri Terase Danubiene, gama de vinuri de la Vinarte adresata magazinelor de vinuri si restaurantelor.

Prezentarea a fost realizata de renumitul somelier si expert in vinuri Laurentiu Achim.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinescu.ro la Salonul International de Vinuri VINVEST 2012
 

Vinescu.ro a fost mediatizat pentru prima data la Salonul National de Vinuri al Romaniei VINTEST - Bucuresti, editia I, 2011 . VINTEST, fratele mai mic al celui mai important eveniment de vin din Romania, VINVEST Timisoara. 

VINTEST a fost momentul public de lansare al acestui proiect.  Increderea neconditionata pe care acesti prieteni au acordat-o acestui proiect, ne-a obligat sa fim in continuare parteneri pe drumul vinului.

Anul acesta am reusit sa participam cu stand in cadrul marelui eveniment de la Timisoara.  In a 9-a editie a Salonului International de Vinuri VINVEST Timisoara am avut rolul de expozanti, distribuitori de vinuri, dar am fost onorati sa fim parte si din echipa de jurnalistui care a promovat acest eveniment international de vinuri.

Majoritatea participantilor la Salonul VINVEST sunt furnizori sau parteneri de afaceri ai nostri. De aceea am cautat sa ne prezentam la acest VINVESTi cu ceva care sa completeze gama de produse a dansilor.

Am prezentat in premiera in Romania, vinurile de la Tenuta di Ulisse. Parteneriatul pe care il avem cu Importatorul acestor vinuri, ne-a dat increderea ca venim cu produse de calitate ce vor fi pe placul vizitatorilor si clientilor nostri:

Merlot - Tenuta di Ulisse, Aur la ViniItalia, cel mai bun Rose din Italia

Amaranta - Montepulciano, Aur la Concursul International de Vinuri de la Berlin

Unico Spumant - Un vin spumant dintr-un soi unic , Pecorino, premiat de Vinul.ro

Cu siguranta in continuare vom suprinde in mod placut partenerii si clientii nostri, vom investi in continuare in partea de promovare a vinului si implicit in acest proiect.

Am intalnit multi cunoscuti din domeniul vinului la acest targ si am fost bucuros sa stau de vorba cu personalitati din acest domeniu. Am fost foarte bucuros sa ascult sfaturile si indrumarile pe care dansii le-au avut in ceea ce priveste acest proiect online si vreau sa ii asigur ca vom tine cont de ele.

Chiar si furnizorii nostri, au ramas placut impresionati de prezenta noastra si ne-au vizitat cu mare bucurie. Ii asiguram de tot respectul si consideratia noastra, intelegand acum pe deplin ce inseamna sa fi participant la un targ de vinuri si lupti sa fi mereu in atentia si la inaltimea pasionatilor de vinuri.

Felicitam pe acei producatori romani de vin,  care au castigat medalii la Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice, VINVEST, ajuns si el, la editia a VII-a, din cadrul Salonului VINVEST. Multe dintre vinurile premiate le veti gasi si pe vinescu.ro, magazin online de vinuri bine alese!

Totodata recomandam tuturor sa viziteze cu incredere Wine Princess si Cramele Recas, gazde minunate si producatori  de vinuri de calitate.

Multumim tuturor  !

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!

 

[gallery]

 

 
Salonul International de Vinuri VINVEST, vizita la Cramele Wine Princess si Recas.

Salonul Internaţional de Vinuri VINVEST, ediţia a IX-a


Delegaţia de jurnalişti, în vizită la Cramele Wine Princess şi Recaş


 

Sâmbătă, 7 aprilie Timişoara. Prima vizită tematică a delegaţiei de jurnalişti din turism, dar şi din presa centrală, a avut loc vineri seara, la Crama Wine Princess. Un grup de 51 de persoane, lideri de opinie, au participat la o degustare profesională condusă chiar de directorul cramei, Balla Geza, totodată oenologul vinurilor Wine Princess. Situată în judeţul Arad, pe podgoria Miniş, vinurile Wine Princess sunt recunoscute uşor de publicul larg după „sticla în punga hârtie şi legată cu rafie”, astfel cum obişnuiesc să spună consumatorii mai puţin familiarizaţi. În ceea ce-i priveşte pe amatorii vinurilor, Wine Princess se traduce prin locul unde se face cea mai bună „cadarcă”.

Delegaţia de jurnalişti a avut prilejul să deguste în premieră vinuri ce nu au fost încă scoase pe rafturile magazinelor, alături de vinurile ce au adus prestigiu Cramei Wine Princess.

După ce au vizitat pivniţele şi au văzut şi linia de vinificaţie, jurnaliştii au degustat 10 vinuri: 3 albe şi 7 roşii. S-a început cu Mustoasă de Măderat, s-a continuat cu Pinot gris, Furmint de Miniş (un soi rar în România), s-a ajuns la gama Stone Wine, la Pinot noir din 2009, şi apoi Cadarcă de Miniş, Reserve conceput pentru HORECA. Un vin apreciat a fost Feteasca neagră din 2009, dar şi Cabernet franc, Cabernet Sauvignon, Burgund Mare (un alt soi rar în România). Degustarea s-a încheiat cu Cadarisima, care a făcut deliciul doamnelor.

Pe parcursul celor aproape patru ore, jurnaliştii au fost seduşi de carisma şi pasiunea dovedite de ghidul lor şi directorul cramei, Balla Geza. În timpul degustării, dar şi după încheiere, au aplaudat minute în şir prezentarea vinurilor.

Sâmbătă, în a doua zi a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara, jurnaliştii s-au deplasat la Cramele Recaş, unde au fost întâmpinaţi de Ioan Georgiu, directorul general al Cramelor Recaş. În binecunoscutele podgorii bănăţene, invitaţii au degustat 7 vinuri, printre care s-au numărat şi cele medaliate la Concursul de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST 2012. S-a început cu Riesling italian din 2011, apoi cu Sauvignon blanc 2011, degustate în premieră. A urmat Chardonnay şi un interesant cupaj de 4 vinuri albe şi un roşu, adunate sub numele de Solo Quinta. Ultimele 3 vinuri, au fost Roze, Cabernet Savignon 2009 şi premiantul Cabernet Sauvignon 2011 „Castel Huniade”. Vinurile au fost însoţite de mâncăruri apetisante după reţete franţuzeşti şi internaţionale.

A doua zi a Salonului VINVEST (sâmbătă) a adus la Centrul Regional de Afaceri grupuri de vizitatori din ţară, delegaţii din străinătate, dar şi foarte mulţi iubitori ai vinului.

Tot sâmbătă a avut loc, într-un cadru festiv, decernarea medaliilor pentru vinurile câştigătoare la Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice, ediţia a VII-a. După festivitate, aceste vinuri au fost degustate de jurnalişti şi invitaţi. În cea de-a doua parte a zilei, Revista Millesime s-a întâlnit cu cititorii, iar mai mulţi producători şi-au lansat vinurile din recoltele recente.

Duminică, 8 aprilie, în ultima zi a Salonului Vinvest au avut loc extragerile la tombole, în urma cărora câştigătorii au primit un număr de litri de vin echivalent cu greutatea lor, o excursie în Spania, cutii de vin. La tombola jurnaliştilor, norocosul câştigător a intrat în posesia unei sticle de vin spumant ce conţine foiţă de aur comestibil de 22 karate, oferită de vinescu.ro.

 
Cramele Rhein Azuga in ianuarie 2012

Intre 19 si 23 Ianuarie am poposit la pensiunea din cadrul Cramelor Rhein
Azuga. Mai fusesem acolo cu ocazia unei vizite a cramelor.


Personalul foarte dragut si primitor se comporta exact ca o familie; o familie
care are grija parca de propria crama, de propria pensiune, si de propriul
restaurant. Asta face ca standardul serviciilor sa fie unul ridicat.


Am fost cazat in corpul de deasupra cramelor intr-o camera cocheta si
curata. Baia la fel. Cald si bine, iar vederea spre acoperisul cramei si spre
munte.


Si am ajuns si la masa. Meniul pe tipar traditional, deci aici am avut o
problema avand in vedere ca nu ma incanta carnea. Poate ca ar fi fost o solutie
daca existau macar paste in meniu insa nu am avut acest noroc. Totusi rezolvari
s-au gasit prin amabilitatea personalului care asa cum v-am zis parca isi


conduce propria afacere. Lista de vinuri impresionanta, intrucat dupa cum stim
Cramele Halewood sunt pe langa producatori si importatori ai multor branduri. Totusi
fiind un consumator cu o mandrie nationala pe care in acest domeniu o afisez
fara nici o rezerva, bineinteles ca am ramas pe ceea ce putea oferi Romania si
mai mult am ramas sub umbrela vinurilor produse de catre SC Cramele Halewood.
Mi s-a parut absolut normal ca aici sa comand si sa degust numai vinurile cu
care ei se mandresc. Si credeti-ma ca au cu ce!


Prima zi prima surpriza: Cantus Primus, Cabernet Sauvignon sec anul 2007.


Mi-a placut eticheta cu versurile apartinand poetului exilat Ovidius.


Curgerea in pahar ( nu l-am decantat pentru ca nu am avut unde, s-au cel
putin gazdele noastre nu au facut-o) este grea si plina denota ca vinul este
unul corpolent. Dupa agitari si o asteptare oarecare apar si piciorusele (sau
lacrimile) care sunt intradevar egale si delicate ca la un vin bine facut.


Vinul este foarte catifelat si cu tanini care se simt insa nu deranjeaza.
Fructele negre le regasesti cu usurinta. Este un vin care se vrea gustat si
care mai departe se descopera printr-un post gust mediu.


Faptul ca vinul a fost barricat se dezvaluie de la primul gust.


Senzatiile date de acest vin sunt foarte placute la branzeturile autohtone
pe care pensiunea le ofera.


Poate ca se mai poate inteveni un pic la meniul care nu acopera prea multe
posibilitati de asociere cu marile vinuri din dotare.


A doua zi, ce-a de a doua intalnire: Theia Chardonnay sec anul 2009 editie
limitata la 5000 butelii


Desi sunt un fan al vinurilor rosii acest chardonny m-a vrajit deja de la
curgerea lui densa in pahar. aromele specifice se contopesc imreuna cu cele
date de barric.


Gust fructat de mere verzi si lamaie. Postgust mediu si placut. Un vin facut
cu grija, se vede din modul cum se roteste in pahar si dupa lacrimile egale pe
care le face.


A mers foarte bine cu pastravul... de!.. ce sa-i faci, am cedat la
vegetarianism pentru acest vin insa a meritat pe deplin.


A doua zi seara : Principele R Feteasca Neagra sec editie limitata 6500


butelii


Un vin exceptional demn de Casa Regala a Romaniei.


Fin, impozant, cu miros de prune uscate. Tanini inca puternici, dar care te
lasa sa te bucuri de gust.


Un vin echilibrat, foarte bine facut.


A treia zi: Prahova Valley Reserve Cabernet Sauvignon ( sau cam asa ceva)
sec 2009 parca editie limitata 10202 butelii


Un vin puternic cu arome de vanilie provenind de la barric, insa cu tanini


foarte puternici, care il dezechilibreaza.


Dupa parerea mea ar putea sa mai stea la
invechit in sticla inca cel putin 3-5 ani. Sper sa am aceasta rabdare pentru
buteliile pe care le-am cumparat.


Cosmin,


Somelier.thia, chardonnay

cantus primus, vinescu.ro


Comunicat de presa SERVE - Good Wine


Avanpremiera si premiere marca S.E.R.V.E. la GoodWine=World Trade Plaza, Hotel Pullman, Bucuresti.

Reprezentantii HoReCa si iubitorii de vin premium sunt asteptati la standul S.E.R.V.E. Ceptura din cadrul Targului de Vinuri Goodwine, care se va desfasura in perioada 18 -20 noiembrie 2011, pentru a degusta vinuri pe care producatorul le va lansa si prezenta in premiera pe parcursul celor trei zile.

S.E.R.V.E. Ceptura va lansa Cuvee Charlotte 2008 , sambata 19 noiembrie intre orele 11:00-12:00 a.m.
“ Acesta este un vin cu totul si cu totul special: este al zecelea Cuvee Charlotte pe care il producem, an dupa an, din 1999 pana in prezent. De aceea am dorit sa il "imbracam" in aceeasi haina pe care o purta cel din recolta '99, haina care poarta semnatura lui Guy, cel care l-a "inventat", se arata in comunicatul S.E.R.V.E. Ceptura.

In avanpremiera, va prezenta vinuri din recolta 2011 :Terra Romana Rose 2011; Terra Romana Milenium Alb 2011; Vinul Cavalerului Roze 2011; Vinul Cavalerului Feteasca Alba 2011;
Va prezenta vinuri cu noi ani de recolta :Terra Romana Feteasca Neagra 2009; Terra Romana Milenium Rosu 2009;
Avanpremierele ( sub rezerva disponibilitatii lor ) si anii noi de recolta vor fi prezente pe toata durata Good Wine 2011.

www.serve.ro
www.clubulcavalerilor.roSi noi impreuna cu Dumneavoastra vom vizita Good Wine, asteptam dupa targ impresiile Dumneavoastra .

Cu incredere,

Vinescu.ro
Vine"Escu - Iasi Provino
In calitate de Somelieri, avem obligatia morala si profesionala sa sustinem , sa explicam cultura vinului. Vinul este un univers ce ne inconjoara, mai ales daca mergem spre Iasi.

Cum intram in Moldova, la poarta de intrare a Moldovei ne intampina hectare intregi de vita de vie. Odata ce privesti acele randuri de vita de vie , te intorci in istorie si intelegi ce a insemnat pentru noi rodul pamantului.

Vita de vie , pentru noi romanii a fost un dar, un prieten si un confident. A insemnat o traditie si o obligatie fata de Dumnezeu pentru ca ne-a inzestrat cu acest fruct nobil, strugurele.

Asemeni lui Noe , poporul roman a fost nevoit sa munceasca pamantul, sa se bucure de roadele lui si in acelasi timp sa zideasca manastiri.

Facere 9:20 "Atunci a început Noe să fie lucrător de pământ şi a sădit vie"

Daca vreti sa vizitati Moldova noastra, cu siguranta aveti acum un motiv in plus  :

PRIMA editie a Festivalului PROVINO – Vin. Arta. Gastronomie.

Cu siguranta aveti ce vedea, pe langa manastiri, podgorii si locuri pline de istorie.

 

Va recomand Scoala Vinului, acolo veti invata lucruri interesante si veti avea ocazia sa aflati de la persoane avizate ce inseamna vinul in viata noastra de zi cu zi. Experienta unui ritual de a consuma vinul acompaniat de mancaruri potrivite poate deveni ceva provocator si incitant.

Domnul Somelier Marian Timofte, Presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania -2011, cu siguranta va va explica cum sa apreciati un vin bun. 

O sa va tinem la curent cu toate detaliile despre acest eveniment.

 

Cu incredere ,

Vinescu.ro

 
Vine"Escu - Vintest
Am vizitat Vintest, mi-a placut.

Standuri elegante , bine pregatite din punct de vedere comercial. Am admirat si degustat vinurile expuse.

Am gustat si din branzeturi si chiar mi-a venit o idee sa fac un magazin de branzeturi, branzeturi.com. - deja am cumparat domeniul.

Cursurile de somelier m-au invatat ca vinurile se asociaza foarte bine cu branzeturile, de aici si completarea "de raft" .

Organizarea este foarte bine facuta si m-a incantat paharul pe care l-am primit cadou , odata cu achizitia biletului.

Un suvenir interesant si chiar suprinzator de placut, pentru ca este insotit de un saculet in care poti sa il pastrezi.

Despre expozanti, cuvinte de lauda si de apreciere. Foarte bine ca participa la aceste evenimente si felicitari celor de la Vintest pentru proiect.

Chiar numele Vintest, prezinta cheia acestui business. Sunt de parerea ca foarte putini romani ar cumpara un vin daca nu l-ar si testa (degusta).

De aceea aceasta zona de intalnire , prezinta o ocazie unica  pentru investitor , comerciant si client sa isi faca cunoscute interesele , gusturile si povestile.

Sunt convins ca fiecare dintre noi are de spus o poveste, de aceea va recomand sa mergeti la Vintest si sa povestiti.

 

Cu incredere,

  Produsul a fost adaugat in cos