Somelier - Blogul Vinescu

Blog - Somelier

La Multi Ani! La cat mai multe vinuri bune in 2018!

Stimate pasionat de gusturi fine,


Împărtășim plăcerea unui vin bun și suntem încântați că ne-ați ales serviciile, pe parcursul acestui an.

Noi, oamenii de la Vinescu.ro, îți mulțumim pentru încredere și îți urăm sărbători fericite și un frumos final de an, alături de cei dragi.

Nu ne oprim aici și deja ne pregătim pentru un 2018 plin de gust, surprize și noutăți.

 


Numai bine,

Echipa Vinescu.ro

450 de medalii la International Wine Contest Bucharest 2016

Vinurile din România, Moldova și Italia se plasează în fruntea clasamentului. România și Moldova au obținut singurele două Mari Medalii de Aur acordate în acest an

Bucureşti, 10 iunie 2016: Miercuri, 08 iunie a.c., la Palatul Bragadiru din Bucureşti, a avut loc Gala de decernare a premiilor International Wine Contest Bucharest 2016.

Ediţia din acest an a concursului, prima itinerantă, a fost găzduită de Focşani, judeţul Vrancea.

“IWCB îşi îndeplineşte misiunea de a fi o entitate de ierarhizare şi promovare a vinurilor de calitate, în folosul consumatorilor şi al producătorilor, deopotrivă. Referitor la evoluția concursului, ne propunem ca, în următoarele ediții, să găsim şi să impunem îmbunătăţiri acceptate de OIV (Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului) în procesul de evaluare. De asemenea, ne bucurăm să contribuim astfel la reintrarea României în Liga superioară a lumii vinului, în termeni de producţie şi de piaţă,“ afirmă Cătălin Păduraru, CEO IWCB.

Despre câștigători

Marea Medalie de Aur IWCB 2016 a revenit unui vin din România (Tămâioasă Românească 1975, produs Staţiunea Pietroasele) şi unui vin din Moldova (Chardonnay 2013 Botrytis, produs de Château Vartely).

Cele mai apreciate vinuri albe seci – Rigid ELM Sauvignon Blanc 2015 de la Wine Union JSC, Bulgaria şi Pinot Grigio de Purcari 2015, Moldova.

Cel mai apreciat vin rose sec - C’est soir Rose (Cabernet Sauvignon) 2015 de la Domeniile Lungu, România.

Cele mai apreciate vinuri roşii seci – Encore Syrah 2012 de la KATARZYNA ESTATE LTD, Bulgaria şi St. Andrews Cabernet Sauvignon 2013 de la Wakefield/ Taylors Wines, Australia.

România a obţinut 187 medalii (41,5% din total medalii):

· 1 Mare Medalie de Aur

· 59 Medalii de Aur (36% din total Medalii de Aur)

· 127 Medalii de Argint (45% din total Medalii de Argint)

Cel mai bun selectioner / importator din România este, şi în 2016, VINEXPERT, cu 8 Medalii de Aur și 7 Medalii de Argint.

Despre ediția 2016

Aflat la a XIII-a ediţie, jurizarea a fost făcută cu 7 comisii a câte 5 membri, fiecare comisie având în componenţă câte 3 specialişti străini şi 2 români. Suma anilor de studiu a juraţilor este de 374, aceştia evaluând în carieră peste 220.000 de vinuri şi având publicate aproape 40.000 de pagini cu texte de specialitate.

Numărul total de probe înscrise: 1495 (limită autoimpusă) - 48% probe din România (717 probe) și 52% probe din afara României (778 probe)

In totalul de probe înscrise 1396 au fost vinuri liniştite, 66 vinuri efervescente, iar 33 distilate.

S-au acordat un număr de 450 medalii (30% din total probe participante, conform Regulamentului OIV):

· 2 Mari Medalii de Aur

· 165 Medalii de Aur (37% din total medalii)

· 283 Medalii de Argint (63% din total medalii)

· 290 probe cu punctaj de argint (peste 82 de puncte), dar care nu au obţinut medalie

Probele cu peste 82 puncte reprezintă 49,5% din probele înscrise.

Numărul total de operatori (producători şi importatori) care au înscris probe: 238.

Numărul de operatori care au luat medalii: 153, adică 64% din numărul operatorilor care au înscris probe.

Numărul de operatori care au luat punctaj mai mare sau egal cu 82: 188 (79% din numărul operatorilor care au înscris probe).

În cazul României:

· 100 operatori au înscris probe

· 65 operatori au luat medalii

· 82 operatori au avut punctaj mai mare de 82 puncte

Aici puteți consulta lista completă a câștigătorilor IWCB 2016.

IWCB este cel mai important concurs international de vinuri din Europa de Est, fiind organizat la inițiativa ONVPV, de catre ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), sub înaltul patronaj al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV).

Parteneri media principali: Global Wine&Spirits, vinul.ro

Parteneri media: Europa FM, Food&Bar, National Geographic, Men’s Health, Practic in Bucatarie, Casa si Gradina, Dilema Veche, Progresiv, Trends HRB, Revista Fermierului, Agerpres, Horeca Romania, Fine Wine, Profit.ro, business-review.ro, femei-in-afaceri.ro, manager.ro, agroRomania.ro, business24.ro, ziare.com, news.ro, life.ro, vipstyle.re, pistoanefabricate.ro, vin2.ro, oenolog.ro, vinescu.ro, Savor TV, semenbune.ro

Cătălin Păduraru

CEO IWCB

Degustare de Vinuri Vinarte - Stejarii Country Club.

La Stejarii Country Club, magazinul de vinuri Vinescu.ro impreuna cu Vinarte au organizat o degustare de vinuri pentru clientii acestui complex de petrecere a timpului liber.

 

Vinurile prezentate au fost din gama de vinuri Terase Danubiene, gama de vinuri de la Vinarte adresata magazinelor de vinuri si restaurantelor.

Prezentarea a fost realizata de renumitul somelier si expert in vinuri Laurentiu Achim.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 medalii de aur pentru vinurile Crama Oprisor.

7 medalii de aur pentru Crama Oprisor la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012


 


Crama Oprişor a obţinut sapte medalii de aur la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 (IWCB 2012), organizat in perioada 7-10 iunie, la Romexpo Bucuresti.

Vinurile medaliate cu aur de la Crama Oprişor sunt urmatoarele: Caloian Cabernet Sauvignon 2010, Caloian Merlot 2010, Caloian Rhein Riesling 2011, La Cetate Cabernet Sauvignon 2010, La Cetate Miracol Cabernet Sauvignon 2010, La Cetate Miracol Chardonnay 2011 si Dragaica Rosie 2010.

Toate aceste premii recompenseaza complexitatea si tipicitatea vinurilor create de catre oenologul Liviu Grigorica la Oprisor confirmand capacitatea de inovatie in vinificatie precum si valoarea deosebită a vinurilor oltenesti dintr-o zona viticola cu traditie. Aceste medalii dovedesc inca o data impunerea Cramei Oprisor pe piata vinurilor de calitate.

Aflata la cea de a IX-a editie, Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 (IWCB 2012), a reunit 456 de probe in competitie, dintre care 146 din alte tari decat Romania,  precum Argentina, Australia, Africa de Sud, Bulgaria, Chile, Franta, Grecia, Italia, Moldova, Noua Zeelanda, Portugalia, Spania, SUA. Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 (IWCB 2012) a fost organizat la initiativa Oficiului National al Viei si Produselor Viti-Vinicole (O.N.V.P.V.) in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din România (A.D.A.R.), sub patronajul OIV - un for interguvernamental ce grupeaza 45 de tari producatoare si consumatoare de vin din lume.

Crama Oprisor este o investitie inceputa in anul 1999 ce consta intr-o crama moderna si o plantatie de vita-de-vie  pe o arie de 252 de hectare, situata in comuna Oprisor din Mehedinti, una dintre cele mai favorabile regiuni pentru  vinuri de mare calitate din Romania. Astazi, Crama Oprisor se numara printre cei mai importanti producatori si exportatori de vinuri romanesti.

Vinurile din loturile premiate la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 vor avea insemnul medaliei atasat etichetei principale.

 

 

Lectie de marketing, Rouge de Roumanie - Samburesti.
 

La invitatia Domnului Jean Valvis, am onorat invitatia de a face parte din juriul care a ales cupajul potrivit pentru Rouge de Roumanie.

Recunosc sincer, am fost impresionat de aceasta invitatie, asta pentru ca la 8 luni de zile de la demararea proiectului vinescu.ro, am ajuns sa impartasesc idei si impresii cu cei mai importanti oameni din industria vinului.

A sta si a degusta vinuri, alaturi de profesionisti si cunoscatori, este o adevarata bucurie.

Experienta de a intelege vinurile, intr-adevar se obtine prin degustari nenumarate, dar si cand ai langa tine pe cei mai buni ca sa iti explice ce inseamna vinul, deja degustarea de vinuri devine arta.

Eu mi-am propus ca in acest proiect, sa nu comentez despre vinuri: ce arome, ce gust, ce imi spune un pahar de vin? Sunt convins ca sunt colegii mei de blogosfera care fac asta foarte bine, chiar eu le citesc blogurile cu interes si raman placut surprins de articolele si comentariile lor.

Am luat parte la o lectie de marketing, asta am remarcat inca din prima clipa. Domnul Valvis a stat tot timpul printre invitati, discret si foarte atent la orice detaliu sau discutie.

Experienta de business si exercitiul de a organiza asemenea evenimente, au fost condimentele de succes pentru acest eveniment .

M-a surprins increderea pe care un producator o acorda unor cunoscatori, pasionati, promoteri din lumea vinului. A asculta impresiile, povestile, recomandarile acestora , denota profesionalism.

Am apreciat faptul ca Domnul Valvis, in timpul degustarii, a mentionat pretul de raft al produsului. Inca nu se votase, inca nu se cunosteau concluziile, dar deja pretul produsului era public.

Strategia era completa: profesionisti care comenteaza, povestea produsului, numele produsului, prezentarea excelenta a produsului (eticheta eleganta, sticla prezenta in orice colt al salii) si deja era cunoscut si pretul.

Rouge de Roumanie nu va costa nici 15 eur, nici 10 eur nici 8 eur, va fi mai putin de atat. Pretul acestui produs este unul accesibil si corect pentru piata vinului din Romania.

Atunci am inteles ca sunt la un curs de marketing si ca am de a face cu un producator care foloseste pe deplin toate instrumentele de marketing pentru a isi face cunoscuta oferta.

Felicitari Domnule Valvis, ca aveti aceasta abilitate de a intelege consumatorul roman, de a ii oferi un produs de calitate, de a construi un brand si de a il comercializa la un pret accesibil.

Oricand voi onora cu bucurie invitatiile Dumneavoastra , sunt mandru ca va cunosc.

Sunteti o persoana care vorbiti cu usurinta despre Istoria Romaniei , de parca ar fi Istoria tarii unde v-ati nascut. Asimilarea acestor informatii si exprimarea acestor cunostinte in mediul public, va onoreaza. Sunt multe persoane din mediul de business care ar trebui sa inteleaga ca a cunoaste istoria, particularitatile, traditiile locului unde iti dezvolti proiectele si afacerile, pot fi argumente puternice in economia afacerii.

Felicitari si pentru faptul ca aveti un Departament de Comunicare, sunt foarte putin producatori de vinuri care inteleg importanta unui Departament de Marketing sau a unui PR Manager. Am cunoscut-o pe Miruna si sunt sigur ca a avut un aport important in organizarea acestui eveniment.

Ca si pasionat de vinuri, imi este mult mai usor sa inteleg lumea vinului , cand un producator cauta  sa se prezinte pe intelesul meu .

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 

magazin online de vinuri bine alese!

  

 

 
Vinescu.ro a participat la Simfonia Lalelelor!
Vinescu.ro a facut toate eforturile necesare pentru a amenaja un stand de vinuri la Simfonia Lalelelor.

Multumim celor cu care am pregatit standul : Crama Oprisor , Recas, Vie Vin Vanju Mare, Crama Garboiu, Nachbil, Rifco Trading.

Standul a fost unul impresionant si a avut expuse mai multe game de Vinuri Romanesti, 7 rafturi de lemn pline de vinuri Romanesti de buna calitate, expuse intr-un mod elegant. Vinurile oferite la degustare ne-au facut sa cunoastem cu adevarat gusturile pasionatilor de vinuri si totodata acest eveniment ne-a dat voie sa interactionam cu potentialii clienti.

Consideram ca a te prezenta la un eveniment cu vinuri premium ar trebui sa reprezinte o obligatie pentru cei care vor sa vina aproape de pasionatii de vinuri si totodata sa caute sa fie pe masura asteptarilor lor. Vinescu.ro, va cauta sa fie mereu in preajma pasionatilor de vinuri si sa ofere intotdeauna cu profesionalism, produse de calitate.

Iata cateva imagini de la eveniment, preluate de pe site-ul oficial Simfonialalelelor-pitesti.ro

Cu incredere,

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!

[gallery]
Vinescu.ro la Salonul International de Vinuri VINVEST 2012
 

Vinescu.ro a fost mediatizat pentru prima data la Salonul National de Vinuri al Romaniei VINTEST - Bucuresti, editia I, 2011 . VINTEST, fratele mai mic al celui mai important eveniment de vin din Romania, VINVEST Timisoara. 

VINTEST a fost momentul public de lansare al acestui proiect.  Increderea neconditionata pe care acesti prieteni au acordat-o acestui proiect, ne-a obligat sa fim in continuare parteneri pe drumul vinului.

Anul acesta am reusit sa participam cu stand in cadrul marelui eveniment de la Timisoara.  In a 9-a editie a Salonului International de Vinuri VINVEST Timisoara am avut rolul de expozanti, distribuitori de vinuri, dar am fost onorati sa fim parte si din echipa de jurnalistui care a promovat acest eveniment international de vinuri.

Majoritatea participantilor la Salonul VINVEST sunt furnizori sau parteneri de afaceri ai nostri. De aceea am cautat sa ne prezentam la acest VINVESTi cu ceva care sa completeze gama de produse a dansilor.

Am prezentat in premiera in Romania, vinurile de la Tenuta di Ulisse. Parteneriatul pe care il avem cu Importatorul acestor vinuri, ne-a dat increderea ca venim cu produse de calitate ce vor fi pe placul vizitatorilor si clientilor nostri:

Merlot - Tenuta di Ulisse, Aur la ViniItalia, cel mai bun Rose din Italia

Amaranta - Montepulciano, Aur la Concursul International de Vinuri de la Berlin

Unico Spumant - Un vin spumant dintr-un soi unic , Pecorino, premiat de Vinul.ro

Cu siguranta in continuare vom suprinde in mod placut partenerii si clientii nostri, vom investi in continuare in partea de promovare a vinului si implicit in acest proiect.

Am intalnit multi cunoscuti din domeniul vinului la acest targ si am fost bucuros sa stau de vorba cu personalitati din acest domeniu. Am fost foarte bucuros sa ascult sfaturile si indrumarile pe care dansii le-au avut in ceea ce priveste acest proiect online si vreau sa ii asigur ca vom tine cont de ele.

Chiar si furnizorii nostri, au ramas placut impresionati de prezenta noastra si ne-au vizitat cu mare bucurie. Ii asiguram de tot respectul si consideratia noastra, intelegand acum pe deplin ce inseamna sa fi participant la un targ de vinuri si lupti sa fi mereu in atentia si la inaltimea pasionatilor de vinuri.

Felicitam pe acei producatori romani de vin,  care au castigat medalii la Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice, VINVEST, ajuns si el, la editia a VII-a, din cadrul Salonului VINVEST. Multe dintre vinurile premiate le veti gasi si pe vinescu.ro, magazin online de vinuri bine alese!

Totodata recomandam tuturor sa viziteze cu incredere Wine Princess si Cramele Recas, gazde minunate si producatori  de vinuri de calitate.

Multumim tuturor  !

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!

 

[gallery]

 

 
Salonul International de Vinuri VINVEST, vizita la Cramele Wine Princess si Recas.

Salonul Internaţional de Vinuri VINVEST, ediţia a IX-a


Delegaţia de jurnalişti, în vizită la Cramele Wine Princess şi Recaş


 

Sâmbătă, 7 aprilie Timişoara. Prima vizită tematică a delegaţiei de jurnalişti din turism, dar şi din presa centrală, a avut loc vineri seara, la Crama Wine Princess. Un grup de 51 de persoane, lideri de opinie, au participat la o degustare profesională condusă chiar de directorul cramei, Balla Geza, totodată oenologul vinurilor Wine Princess. Situată în judeţul Arad, pe podgoria Miniş, vinurile Wine Princess sunt recunoscute uşor de publicul larg după „sticla în punga hârtie şi legată cu rafie”, astfel cum obişnuiesc să spună consumatorii mai puţin familiarizaţi. În ceea ce-i priveşte pe amatorii vinurilor, Wine Princess se traduce prin locul unde se face cea mai bună „cadarcă”.

Delegaţia de jurnalişti a avut prilejul să deguste în premieră vinuri ce nu au fost încă scoase pe rafturile magazinelor, alături de vinurile ce au adus prestigiu Cramei Wine Princess.

După ce au vizitat pivniţele şi au văzut şi linia de vinificaţie, jurnaliştii au degustat 10 vinuri: 3 albe şi 7 roşii. S-a început cu Mustoasă de Măderat, s-a continuat cu Pinot gris, Furmint de Miniş (un soi rar în România), s-a ajuns la gama Stone Wine, la Pinot noir din 2009, şi apoi Cadarcă de Miniş, Reserve conceput pentru HORECA. Un vin apreciat a fost Feteasca neagră din 2009, dar şi Cabernet franc, Cabernet Sauvignon, Burgund Mare (un alt soi rar în România). Degustarea s-a încheiat cu Cadarisima, care a făcut deliciul doamnelor.

Pe parcursul celor aproape patru ore, jurnaliştii au fost seduşi de carisma şi pasiunea dovedite de ghidul lor şi directorul cramei, Balla Geza. În timpul degustării, dar şi după încheiere, au aplaudat minute în şir prezentarea vinurilor.

Sâmbătă, în a doua zi a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara, jurnaliştii s-au deplasat la Cramele Recaş, unde au fost întâmpinaţi de Ioan Georgiu, directorul general al Cramelor Recaş. În binecunoscutele podgorii bănăţene, invitaţii au degustat 7 vinuri, printre care s-au numărat şi cele medaliate la Concursul de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST 2012. S-a început cu Riesling italian din 2011, apoi cu Sauvignon blanc 2011, degustate în premieră. A urmat Chardonnay şi un interesant cupaj de 4 vinuri albe şi un roşu, adunate sub numele de Solo Quinta. Ultimele 3 vinuri, au fost Roze, Cabernet Savignon 2009 şi premiantul Cabernet Sauvignon 2011 „Castel Huniade”. Vinurile au fost însoţite de mâncăruri apetisante după reţete franţuzeşti şi internaţionale.

A doua zi a Salonului VINVEST (sâmbătă) a adus la Centrul Regional de Afaceri grupuri de vizitatori din ţară, delegaţii din străinătate, dar şi foarte mulţi iubitori ai vinului.

Tot sâmbătă a avut loc, într-un cadru festiv, decernarea medaliilor pentru vinurile câştigătoare la Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice, ediţia a VII-a. După festivitate, aceste vinuri au fost degustate de jurnalişti şi invitaţi. În cea de-a doua parte a zilei, Revista Millesime s-a întâlnit cu cititorii, iar mai mulţi producători şi-au lansat vinurile din recoltele recente.

Duminică, 8 aprilie, în ultima zi a Salonului Vinvest au avut loc extragerile la tombole, în urma cărora câştigătorii au primit un număr de litri de vin echivalent cu greutatea lor, o excursie în Spania, cutii de vin. La tombola jurnaliştilor, norocosul câştigător a intrat în posesia unei sticle de vin spumant ce conţine foiţă de aur comestibil de 22 karate, oferită de vinescu.ro.

 
feteascaregala.ro, site de prezentare pentru cel mai renumit vin din Romania.


Pentru a intregi proiectul nostru de vinuri, am lansat in online-ul romanesc un site dedicat celui mai cunoscut soi de vinuri din Romania.
Feteasca Regala este soiul de vinuri care se comercializeaza cel mai bine in Romania si reprezinta soiul cu cea mai mare notorietate in randul consumatorilor de vinuri din tara noastra.
Acest soi , in functie de podgoriile si vinificatorii care il imbuteliaza, prezinta particularitati. Ceea ce il caracterizeaza cel mai bine este fructozitatea si voiciunea.
Este un vin pe care cu greu ai putea sa il invechesti, de aceea este de preferat sa fie consumat tanar (pana in 3-4 ani).
Pentru ca reprezinta un etalon pentru consumatorii de vinuri, ne-am propus sa ii alocam un site personalizat si totodata o promovare pe masura.


Feteasca regala este acel soi de vinuri pe care il intalnim in majoritatea cazurilor demisec, dar sunt vinificatori care au etalat si vinuri seci de inalta calitate,  din acest soi de struguri.


Unele dintre cele mai reprezentative vinuri/produse  rezultate din acest soi de struguri sunt Feteasca Regala Sole Barrique, (printre putinele vinuri din acest soi , invechite in butoaie) si Feteasca Regala Stirbey.
Crama Stirbey deja se prezinta in Romania ca si o Crama cu pretentii de lider pentru vinurile de calitate. Ceea ce este de apreciat la aceasta crama este ca nu modifica preturile si discount-urile dupa cum se aseaza Soarele sau Luna pe cer, ci isi asuma cu eleganta , orice intelegere de business perfectata.


Este o bucurie sa investim in proiecte online care sa prezinte produse de calitate si sa demaram parteneriate ce avantajeaza consumatorii/pasionatii de vinuri de calitate din Romania.


feteascaregala.ro  va prezenta si promova doar vinurile din acest soi de struguri , ce prezinta o provocare in ceea ce priveste calitatea si unicitatea produsului,  atat pentru producatori, cat si pentru comercianti sau consumatori de vinuri din Romania.


Accesati cu incredere feteascaregala.ro, cel mai vandut soi de vinuri din Romania!


Cu incredere,


Vinescu.ro


magazin online de vinuri bine alese!


 

 

 
Vinurile din podgoria Vanju Mare acum si pe vinescu.ro magazin de vinuri.
Vanju Mare este una dintre cele mai renumite podgorii din Romania. Este renumita pentru vinurile rosii si vinurile albe de calitate , ce rezulta din aceasta podgorie.

Vinurile de Vanju Mare atent vinificate au impresionat cunoscatorii de vinuri, Prince Vlad , este un produs ce prezinta interes pentru colectionari si pentru cei ce vor sa deguste un vin rosu de calitate.

Cele 240 de hectare ale Domeniilor Vanju Mare, sunt intr-un program de reconversie, facand parte dintr-un program investitional de lunga durata.

Soiurile care vor reprezenta domeniile Vanju Mare vor fi:  Feteasca Neagra, Syrah, Tamaioasa Romaneasca, Merlot, Sauvignon Blanc, Riesling Italian.

Ce am degustat cu bucurie, au fost vinurile Rose (sec), mi-a placut ideea producatorului de a avea mai multe rose-uri in gama si pe paliere diferite de pret.

Noua gama HORECA  5 Motive, vor reprezenta cu siguranta un reper de calitate si o optiune certa pentru cunoscatorii de vinuri.

Vinurile rosii de Vanju Mare, sunt renumite pentru claritatea si corpolenta lor. Aceasta podgorie se preteaza perfect pentru vinurile rosii, solul si climatul, fiind propice pentru un vin rosu ce te poate impresiona.

Domeniile Vanju Mare, vor fi un furnizor de nadejde si pentru vinurivrac.ro, vinuri bine alese pentru carafa ta! Vinurile la Bag in Box fiind o alternativa excelenta pentru pasionatii de vinuri bune.

Am avut onoarea sa cunosc echipa manageriala si de vanzari de la Vanju Mare, oameni tineri, hotarati,  cu vorbele la ei si cu conditiile comerciale la indemana.

Am primit in termen util : lista de pret, contract, termen de livrare, fotografii pentru produse.

O abordare motivata, care lasa impresia ferma ca se doreste a se face vanzare si promovare si ca vor sa fie un partener de incredere pentru orice comerciant de vinuri.

Asa cum am spus , prefer sa scriu si sa vorbesc despre abordarea comerciala si de marketing a cramelor in ceea ce priveste partenerii si clientii, decat sa vorbesc despre vinuri.

Colegii mei de blogosfera care vorbesc despre vinuri, sunt priceputi in ceea ce fac si ii las pe ei sa comenteze despre vinuri, cu promisiunea ferma ca le voi trimite si eu vinuri spre degustare.

De astazi aveti  disponibile pe vinescu.ro, magazin online de vinuri bine alese, toata gama de produse de la Domeniile Vanju Mare.

 

 

Cu incredere,

vinescu.ro

  
Vinescu.ro , distribuitor autorizat al vinurilor Tenuta di Ulisse, vinuri Italia. Partea II
  

Mosia Tenuta Ulisse

55 de hectare de vita de vie intinse in trei locatii. Langa orasul Crecchio, in Lanciano si in Ortona

Abruzzo, regiune istorica situata in peisajul de tara de la Appenine si teritoriu viticol unic, in care vitele de vie coexista intotdeauna cu pomi fructiferi, paduri, maslini si ierburi aromatice. Un teritoriu si dulce si amar, care ofera conotatii de putere si intensitate. Plasamentul solurilor teritoriilor din Abruzzo este destul de variat: o succesiune continua de munti, dealuri, campii, stabatute de izvoare. Configuratia orografica produce o gama de vanturi care atrag asupra regiunii o ploaie binefacatoare. Vegetatia este variata si densa, iernile, desi scurte, sunt puternice si cu multa zapada si verile sunt calde si prelungite.

Din punctul de vedere al cultivarii vitei de vie Abruzzo este un continent. Fiecare zona de provenienta poate varia mult pe o raza de doar cativa kilometri, oferind cultivatorilor de vita de vie conditii pedoclimatice optime. Tenuta Ulisse si-a extins gradual suprafata de cultivare prin monitorizarea atenta a rezultatelor calitative ale vinurilor produse in fiecare locatie. Aceasta strategie de dezvoltare s-a concentrat pe selectarea teritoriilor de cultivare a vitelor de vie si soiurile ne ofera o gama variata si bine diferentiata. Dupa ultima achizitie, familia Ulisse detine acum 3 mosii: una la tara, langa Crecchio, una in Lanciano si, ultima dar nu cea din urma, in Ortona, chiar pe coasta Adriatica.

Peste 70 % din vitele de vie ale noastre sunt plantate in randuri („Spurred cordon”) de aproape 50 cm inaltime. Randurile de vie sunt realizate cu cea mai  moderna tehnologie dar intotdeauna cu respect fata de natura si fata de peisajul local si de aceea se folosesc tarusi de lemn si de salcam. Calitatea porneste din vita de vie. Ani de experimente ne-au convins in totalitate de acest lucru: marile vinuri se nasc din struguri mareti. In cadrul Tenuta Ulisse, producem vinuri exclusiv din vitele noastre de vie. Am plantat noi insine vite de vie, si in fiecare an ne-am implicat personal in elagaj si in recolta.

De la vita de vie la pivnita. O combinatie perfecta intre modernitate si traditie

Deosebitul mozaic al terroir-ului mosiilor Tenuta Ulisse trebuie sa mentina identitatea si integritatea fiecarei piese in parte odata ajunse in pivnita. Cultivarea minutioasa si grijulie a vitelor de vie, piatra de temelie a productiei vinurilor superioare si concentrarea pe selectarea pamantului, selectarea si atentia soiurilor de struguri plantate, ne ofera un cadru variat si bine diferentiat.

Tenuta Ulisse a devenit detinatorul unei mosteniri ampelografice de neegalat in Abruzzo. Aceasta marca de vin istorica din Abruzzo a preluat sarcina de a pretui, recolta dupa recolta, excelenta materialelor brute, care sunt fara egal pentru calitatea si bogatia organoleptica. Productia in pivnita necesita o organizare eficienta a activitatilor de a interpreta cel mai bine soiurile autohtone (Montepulciano D’Abruzzo, Trebbiano D’Abruzzo, Cerasuolo D’Abruzzo, Pecorino, Cococciola, Passerina) si internationale (Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay) ce alcatuiesc gama variata a soiurilor de struguri a Tenuta Ulisse.

Momentul recoltei variaza cu cateva zile de la sol la sol chiar si pentru acelasi soi de struguri si in pivnita fiecare tip de struguri este procesat separat pentru a asigura trasabilitatea de la vita de vie pana la sticla. Planificarea momentului recoltei, monitorizarea si grija pentru detalii precum si tehnologia si profesionalismul sunt ingredientele principale utilizate de Tenuta Ulisse pentru a mentine natura multi-teritoriala a excelentei cultivarii vitelor de vie din Abruzzo, devenind astfel reprezentantul sau autoritar si de incredere. Personalul specializat, facilitatile de procesare indraznete, tehnologia la rece, toate sunt organizate conform unei proceduri de productie pe masura capabila sa creeze vinuri provenite din pamant, cu o identitate clar definita, constand intr-o ideologie de productie focusata pentru a nu risipi identitatea vinului din Abruzzo.

Tenuta Ulisse se prezinta ca o crama moderna, dinamica, valoroasa intr-o noua era in care se contopeste o tehnologie moderna a productiei de vin cu stilul de viata vibrant al vietii contemporane exprimand potentialul si caracterul strugurilor originari din Abruzzo. Ne-am dezvoltat propriul nostru stil de operare, si acest lucru se poate observa din abordarea noastra fata de productia vinului. Acest stil este creat prin uniunea dintre tehnicile traditionale de productie a vinului si tehnologia moderna. Tenuta Ulisse isi stilizeaza vinurile cu o integritate care reflecta unicitatea solului si echipa noastra combina viticultura meticuloasa, tehnologia moderna de productie a vinului si tehnicile traditionale de productie pentru a crea un stil deosebit pentru structura, complexitatea si echilibrul acestuia.

Vinurile noastre sunt rezultatul pasiunii si experientei lui Antonio si Luigi Ulisse, doi frati dedicati exprimarii potentialului si caracterului vinurilor regiunii. Fiecare pahar din vinul Tenuta Ulisse este o calatorie, o experienta care uimeste, o viziune. „Suntem hotarati sa utilizam cele mai expresice si unice terroir-uri ale regiunii Abruzzo pentru a crea distinsul vin rafinat Abruzzo”. Calitate si pasiune. Aceste cuvinte sunt preluate de fiecare aspect in parte al angajamentului nostru de a redescoperi soiurile originare de struguri si de a reinterpreta soiurile internationale.

Colectia variata si bogata a vinurilor Tenuta Ulisse contine soiurile de elita ale strugurilor originari din gama UNICO si AMARANTA, combinatii inovatoare cu soiuri intenationale ale gamei SOGNO DI ULISSE.

Vinurile noastre exprima viziunea productiei unice de vin Tenuta Ulisse, care produce in special vinuri deosebite cu o personalitate interesanta, expresie a pamantului nostru dar intotdeauna cu o vocatie internationala stabilita.

 
Vinescu.ro, distribuitor autorizat al vinurilor Tenuta di Ulisse , vinuri Italia. Partea I
Asa cum ati observat, facem tot posibilul sa incheiem cat mai multe parteneriate pentru  avea cat mai multe produse in portofoliul nostru.

Dorim sa facem asta, fara a ne indeparta de la obiectivele noastre principale, produse de calitate, servicii excelente  si preturi bune pentru a le pune la dispozitia clientilor si partenerilor nostri.

Cu acesti parteneri vom face diverse promotii si concursuri, pentru a fi mereu la dispozitia Dumneavoastra .

In continuare va vom spune povestea celor de la Tenuta Di Ulisse :

TENUTA ULISSE

 O companie tanara intr-un taram cu traditie indelungata

Tenuta Ulisse, o afacere de familie

Infiintata in 2006, Tenuta Ulisse este astazi marca simbolica a renasterii enologice a regiunii Abruzzo si a culturii bautului. Tenuta Ulisse, o expresie moderna a unei traditii vechi de secole de pasiune si dedicare pamantului, este una dintre mosiile de elita producatoare de vin din Abruzzo. Compania s-a cufundat agresiv in potentialul terroir-ului si al soiurilor stravechi ale regiunii Abruzzo prin aducerea unei amprente contemporane asupra  soiurilor de struguri indigene cum ar fi Montepulciano D’Abruzzo, Trebbiano D’Abruzzo, Pecorino, Cococciola and Passerina.

Cu putin peste 10 ani in urma, o revelatie: viitorul viticulturii Abruzzo trebuia sa urmeze o noua cale oneologica, in cautarea calitatii absolute. Pentru a atinge acest scop, a fost necesar locul potrivit, momentul potrivit si cei mai buni oameni. Astfel s-a ajuns la ideea Tenuta Ulisse, vii cultivate cu intelepciune si experienta de familia Ulisse, care cauta cu fiecare recolta, o noua capodopera. Rezultatele pot fi vazute, dar sunt chiar si mai evidente in pahar. De-a lungul istoriei scurte dar prolifice, Antonio si Luigi Ulisse au cultivat cele mai bune vii ale regiunii Abruzzo si au lucrat aproape cu Riccardo Brighigna, unul dintre cei mai buni producatori de vin din Italia.

Rezultatele au fost remarcabile, vinurile Tenuta Ulsse primind in nenumarate randuri critici excelente si culegand constant laudele criticilor internationali. In mai putin de o decada, crama Tenuta Ulisse din regiunea Abruzzo in centrul Italiei s-a pozitionat in fruntea unei revitalizari de succes si radicale a acestei zone istorice producatoare de vin. Crama, larg cunoscuta ca una dintre cele mai inovatoare si avansate mosii, si-a pus amprenta moderna asupra vinurilor facute din soiuri de struguri stravechi si indigene.

La inceputul anilor 1900 pasiunea bunicului Antonio Ulisse pentru vin l-a atras in locul unic:  Contrada San Polo in locul extraordinar de la tara, de langa orasul Crecchio in regiunea Abruzzo a Italiei. Acesta este un taram care poarta insemnele profunde si de neuitat ale cultivarii viilor si ale culturii vinului, situat intre muntele Majella si marea Adriatica, la umbra castelului medieval.

In acest mediu, Antonio si Luigi Ulisse s-au dorit sa asigure continuitatea fermei familiei inceputa de la bunicul lor Antonio, dar concentrata spre viitor. Doi tineri afaceristi indragostiti de pamantul lor au avut abilitatea de a il vedea in viitor, de a percepe potentialul urias al dezvoltarii excelentei de a produce vin in dealurile din zona Crecchio. Ei au crezut ca acest potential nu a fost inca pe deplin exploatat cu angajamentul si abordarea potrivita pentru productie.

Totul a inceput in vie cu plantarea primelor vite de vie Montepulciano D’Abruzzo, Trebbiano D’Abruzzo and Pecorino cu toata grija necesara de producerea moderna a vinului, concentrata pe ideea conform careia calitatea unui vin provine din vita de vie si din managementul agronomic al acesteia. Numai strugurii sanatosi culesi in momentul potrivit al coacerii si cu o gama pe deplin dezvoltata a trasaturilor organoleptice trebuie trimisi in pivnita. La Tenuta Ulisse, respectul pentru naturaletea strugurilor, crescand potentialul lor de producatori de vin si accentuand trasaturile unice ale fiecarui soi de vin sunt regulie pe care Antonio si Ligi Ulisse le-au urmat cu strictete inca de la inceput, recolta dupa recolta.

Regulile au permis crearea unui nou model de crama provenita din teritoriul local si concentrata pe piete mai pretentioase si mai educate. In domeniul vinurilor de calitate, Abruzzo paraseste in sfarsit acea zona gri, care a afectat taramurile si firmele ei pentru prea mult timp.

Incepe un nou sezon pentru producerea vinului si forta care o ghideaza este Abruzzo. Firma Tenuta Ulisse si familia Ulisse, impreuna cu cele mai mari nume producatoare de vin din Abruzzo, sunt jucatorii principali ai acestei dezvoltari majore nu numai din punctul de vedere al economiei si al productiei, ci de asemenea, si mai ales, din punctul de vedere al calitatii vinurilor si abilitatii de a simti schimbarea gustului consumatorului inainte ca aceasta sa se intampla. Au urmat aspru ani furtunosi si intensi: au fost create noi vinuri, au fost achizitionate noi mosii si au fost dezvoltate si imbunatatite tehnicii si tehnologii de productie.

Au urmat multe premii si aprecieri, dar, cel mai important, a crescut sigur preferinta in randul consumatorilor, permitand firmei sa fac inconjurul lumii, deoarece lumea in sfarsit a cunoscut Abruzzo si vinurile ei. Tenuta Ulisse se afla printre principalele crame din Abruzzo in interpretarea cu succes a acestei noi dimensiuni si perspective internationale, in care a investit puternic si cu regularitate, permitandu-i sa fie una dintre cele mai bune si bine consolidate exemple de distribuire si succes comercial ale domeniului din Abruzzo.

Munca in echipa, entuziasmul molipsitor si valorile si emotiile impartasite in lumea calitatii vinului sunt vitale. In cadrul Tenuta Ulisse se poate observa sentimentul de proprietate si mandria de a impartasi proiectul de dezvoltare si prosperitate a viilor din Abruzzo pretutindeni, in perceptia tuturor; se poate auzi in cuvintele celor care muncesc din greu cu pasiune reala si permanenta. In concluzie, Tenuta Ulisse este o afacere de familie, deoarece reprezinta o familie mare ce impartaseste visul acelor tineri afaceristi care au avut inspiratia si au promovat renasterea vinului de calitate din Abruzzo.

 

Puteti viziona produsele si preturile in detaliu pe vinescu.ro

 

Cu incredere,

Vinescu.ro
Somelier Sergiu Nedelea, cuvinte despre Provino.
 

Somelier Sergiu Nedelea, Ambasador al Asociatiei Somelierilor din Europa in Romania: “PROVINO Cluj-Napoca este unul dintre evenimentele importante pentru cei implicati in industria vinului”

Personalitate recunoscuta in industria vinului, somelierul Sergiu Nedelea, in calitatea sa de Ambasador al Asociatiei Somelierilor din Europa in Romania, va intampina publicul vizitator al festivalului de la Cluj-Napoca.

Referitor la asteptarile dumnealui de la Festivalul de Vin, Arta, Gastronomie de la Cluj-Napoca, acesta a declarat: “Dupa cum bine stim, producatorii se straduiesc sa faca vinuri bune, iar distributia si HoReCa se implica in vanzarea lor. In final ramane consumatorul nostru cel de toate zilele. Vom incerca in cadrul Festivalului PROVINO sa asezam toate aceste elemente in jurul unei mese rotunde pentru a intalni diferite puncte de vedere. Speram sa aflam cand si unde se naste profitul obtinut din vanzarea vinurilor, daca atingem asteptarile consumatorului… O provocare la cantarirea realitatii, cu ocaua cea buna, pentru ca ne aducem aminte ca-n vin e adevarul!”

Importanta organizarii Festivalului PROVINO in centrul cultural si istoric al Transilvaniei este recunoscuta de somelierul Nedelea:

“PROVINO Cluj-Napoca este unul dintre evenimentele importante pentru cei implicati in industria vinului si pentru cei care indragesc vinul, il inteleg si, bineinteles, il si consuma. Cluj-Napoca este unul dintre orasele in care vinul are o buna perceptie si, mai ales, o buna intelegere a ceea ce inseamna vin de calitate.”
Despre Provino cu Presedintele OSR , Marian Timofti.
Marian Timofti, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania 2011: “La Cluj se consuma CALITATEA”Marian Timofti, presedinte al Organizatiei Somelierilor din Romania 2011 si somelier profesionist cu o experienta de 19 ani in domeniu, va intampina producatorii de vin si vizitatorii Festivalului PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie de la Cluj-Napoca. O personalitate recunoscuta prin activitatea desfasurata, acesta saluta initiativa organizatorilor festivalului de a propaga cultura vinului si indeamna clujenii sa cunoasca vinuri adevarate.

Reporter: Cum vedeti dumneavoastra importanta organizarii unui festival de vin in Transilvania, in Cluj-Napoca?

 

Marian Timofti: Cluj-Napoca, unul dintre cele mai importante orase din Transilvania, un oras de “tranzit” pentru turistii care vin sau pleaca din Romania, este un oras in care industria ospitalitatii nu poate avea decat de castigat de pe urma unui festival ca PROVINO. Cred ca cei din Cluj vor fi foarte receptivi si se vor implica in sustinerea acestei manifestari de promovare si educare eno-gastronomica a cetatenilor.

La Cluj, cu ocazia altor manifastari din domeniu, ma refer aici la Campionatul de gatiti in aer liber, am intalnit oameni cu care mi-a facut o deosebita placere sa colaborez, datorita educatiei lor, a spiritului de 
ospitalitate foarte dezvoltat. Cei care-si aduc aminte de degustarea cu peste 80 de persoane pot confirma ca a fost o adevarata reusita doar datorita lor, participantilor, in proportie de 75%, si doar 25% putem afirma ca a revenit somelierilor care au organizat-o. Clujul este un oras care are nevoie de o asemenea manifestare, ce poate aduce o schimbare in consumul de vin de calitate, si de stimulare a interesului celor din industria ospitalitatii pentru oferta pe care o va pune la dispozitia clientilor.

Reporter: Care va fi implicarea OSR in cadrul Festivalului?

Marian Timofti: Ca Organizatie de somelieri, pot spune ca ma pot bizui pe sprijinul comunitatii din Cluj, colegi foarte activi in toate evenimentele la care i-am solicitat. Cum bine stiti, au participat si la PROVINO din Iasi.
 Cred ca vom avea rezultate foarte bune si la Cluj, daca vom promova aceasta Scoala a Vinului. Mai sper sa gasim fondurile necesare organizarii unui concurs de somelarie – faza Transilvania – care sa fie parte integranta a evenimentului national, cu finalizare la Bucuresti, dupa efectuarea celorlalte faze zonale: Moldova si Muntenia.

Ne dorim un concurs la care sa poata participa toti somelierii din Romania, indiferent de asociatia din care fac parte. 

Experienta pe care o vom castiga, participand la acest concurs, este benefica tuturor somelierilor cu mai multa sau mai putina vechime in breasla. Vom incerca sa ne implicam activ, in toate etapele de desfasurare a acestui festival al vinului, deoarece scopul este comun: promovarea produselor de calitate, indrumarea consumatorilor la un consum moderat, adecvat si de calitate.

Reporter: Care este specificul pietei de consum de vin din Transilvania comparativ cu celelalte regiuni?

Marian Timofti: Am avut ocazia sa intalnesc la Cluj amatori de vinuri de calitate, oameni care “cocheteaza” la propriu cu producatorii ce au vinuri din gama HoReCa, dar si cu vinotecile care prezinta o gama mai variata – importuri, game premium, editii limitate, sau chiar unice, etc.
Sigur ca, in comparatie cu alte regiuni, consumul de vin nu este foarte ridicat, dar nici nu lasa de dorit. La Cluj se consuma CALITATEA.

 Cu cat vor avea loc mai multe manifestari in care vom reusi sa demonstram oamenilor efectele benefice ale unui consum moderat de vin, sa le punem la dispozitie vinuri de calitate si sa incercam sa dialogam pe aceasta tema foarte controversata – vinul, cu atat vom reusi sa starnim si mai mult interesul consumatorului.

Reporter: Un mesaj pentru vizitatorii Festivalului PROVINO?

Marian Timofti: Un mesaj pentru vizitatori? Nu e greu de adresat un mesaj clujenilor, care, asa cum va spuneam, sunt dornici de noutati, sunt primitori si buni cunoscatori ai produselor de calitate: Veniti la PROVINO CLUJ-NAPOCA! Vizitati standurile producatorilor, unde somelierii isi vor demonstra calitatile de povestitori si de cunoscatori ai vinului, inscrieti-va la Scoala Vinului, unde va vom delecta cu arta servirii, degustarii si asocierii vinului cu mancarea.
Pentru toti cei ce vor avea de facut sugestii sau
reclamatii dupa festival, vom avea pe pagina de Facebook a OSR 2011 intrebarile: Cum vi s-a parut acest festival? Ce impresie v-au creat somelierii? Va vom sta la dispozitie si vom raspunde intrebarilor dumneavoastra si la e-mail: office@osr2011.ro. Si nu uitati: pentru a transmite sugestiile si propunerile dvs, trebuie sa ne vizitati la PROVINO CLUJ-NAPOCA. Va asteptam!

Reporter: Dar un mesaj pentru producatorii de vin?

Marian Timofti: Cu aceasta intrebare atingeti o latura foarte sensibila a acestei industrii: producatorul.
 Noi, somelierii, le multumim celor care vor participa, celor care au sustinut si sustin in continuare aceste manifestari. Ei sunt cei care ne ajuta la educarea consumatorilor si la implementarea calitatii in HoReCa. Ei sunt cei care pun umarul, alaturi de organizatori, somelieri, promotori, reviste de specialitate, etc la ridicarea nivelului unui consum de calitate, a unui consum constient, responsabil si corect al vinului.

Celor care, in general, nu participa, sau care participa doar la manifestarile din capitala, nu putem decat sa le uram mult succes in activitate, sa-i asiguram ca vom acorda aceeasi atentie produselor lor, despre care stim ca au o calitate foarte buna, dar nu le vom putea raspunde la intrebarea: “De ce vinurile mele nu sunt solicitate in cutare sau cutare regiune? Iar atunci cand sunt solicitate, de ce nu sunt apreciate la adevarata valoare?”

Am sa va povestesc cum am reusit sa demonstrez la un festival de acest gen care sunt gusturile consumatorilor: am asezat o masa pentru 
sase persoane in standul somelierilor, am pus cate trei pahare in fata fiecarui scaun si am invitat, din randul publicului, cate sase persoane, pe rand, la o degustare in “orb”(sticle acoperite). Am servit un vin de retail de 4,5 ron… 2,5 litri, un altul de cea mai buna calitate, si un vin mediu (nu dam nume de vinuri sau de producatori, nu acesta este scopul). Majoritatea participantilor la degustare au apreciat vinul de 4,5 Ron, adica 60%, pe cel mediu, 25%, indicand paharele 1 si 3. De ce oare? Asa este format gustul consumatorilor, care recunosc in acel pahar ceva ce… consuma zilnic. Celalalt vin, “necunoscutul”, nu era apreciat, sau mai corect spus, nu era inteles la adevarata valoare. Morala? Veniti, stimati producatori, la toate manifestarile din domeniu, prezentati capodoperele realizate in crame, ajutati la culturalizarea enologica a Romaniei si incurajati incercarile noastre de schimbare… in bine a gustului!
Degustare de vinuri , Tenuta di Ulysse , restaurantul " La Chat Noir " Pitesti.

Aseara, impreuna cu mai multi prieteni, am avut onoarea sa fim invitati de catre restaurantul " La Chat Noir" din Pitesti, la o degustare de vinuri.


Bucurosi am acceptat, stiind ca vom degusta renumitele vinuri de la Tenuta di Ulysse.  Inca odata ne-am intalnit si cu importatorul acestor vinuri in Romania, Rifco Trading.


A fost si un moment UNIC (O) , sabrarea unei sticle de vin spumant UNICO.


Vinurile pe care le-am degustat au fost


Chardonnay


Montepulciano D"Abruzzo


Spumant Unico


Pecorino.Voturile mele de aseara, au mers catre Chardonnay , pentru ca l-am degustat pentru prima data. Toate celelalte vinuri din gama Tenuta di Ulysse, imi sunt deja cunoscute si sunt printre vinurile mele preferate.


Vinul spumant Unico, este unul din vinurile spumante de buna calitate si la un pret accesibil. Va fi unul din produsele pe care vinurispumante.ro, il va promova si il va recomanda potentialilor clienti.


 

 

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

magazin de vinuri bine alese!

[caption id="attachment_440" align="alignnone" width="345" caption="vin spumant unico , Italia."][/caption]

 

 

 

 
Cramele Rhein Azuga in ianuarie 2012

Intre 19 si 23 Ianuarie am poposit la pensiunea din cadrul Cramelor Rhein
Azuga. Mai fusesem acolo cu ocazia unei vizite a cramelor.


Personalul foarte dragut si primitor se comporta exact ca o familie; o familie
care are grija parca de propria crama, de propria pensiune, si de propriul
restaurant. Asta face ca standardul serviciilor sa fie unul ridicat.


Am fost cazat in corpul de deasupra cramelor intr-o camera cocheta si
curata. Baia la fel. Cald si bine, iar vederea spre acoperisul cramei si spre
munte.


Si am ajuns si la masa. Meniul pe tipar traditional, deci aici am avut o
problema avand in vedere ca nu ma incanta carnea. Poate ca ar fi fost o solutie
daca existau macar paste in meniu insa nu am avut acest noroc. Totusi rezolvari
s-au gasit prin amabilitatea personalului care asa cum v-am zis parca isi


conduce propria afacere. Lista de vinuri impresionanta, intrucat dupa cum stim
Cramele Halewood sunt pe langa producatori si importatori ai multor branduri. Totusi
fiind un consumator cu o mandrie nationala pe care in acest domeniu o afisez
fara nici o rezerva, bineinteles ca am ramas pe ceea ce putea oferi Romania si
mai mult am ramas sub umbrela vinurilor produse de catre SC Cramele Halewood.
Mi s-a parut absolut normal ca aici sa comand si sa degust numai vinurile cu
care ei se mandresc. Si credeti-ma ca au cu ce!


Prima zi prima surpriza: Cantus Primus, Cabernet Sauvignon sec anul 2007.


Mi-a placut eticheta cu versurile apartinand poetului exilat Ovidius.


Curgerea in pahar ( nu l-am decantat pentru ca nu am avut unde, s-au cel
putin gazdele noastre nu au facut-o) este grea si plina denota ca vinul este
unul corpolent. Dupa agitari si o asteptare oarecare apar si piciorusele (sau
lacrimile) care sunt intradevar egale si delicate ca la un vin bine facut.


Vinul este foarte catifelat si cu tanini care se simt insa nu deranjeaza.
Fructele negre le regasesti cu usurinta. Este un vin care se vrea gustat si
care mai departe se descopera printr-un post gust mediu.


Faptul ca vinul a fost barricat se dezvaluie de la primul gust.


Senzatiile date de acest vin sunt foarte placute la branzeturile autohtone
pe care pensiunea le ofera.


Poate ca se mai poate inteveni un pic la meniul care nu acopera prea multe
posibilitati de asociere cu marile vinuri din dotare.


A doua zi, ce-a de a doua intalnire: Theia Chardonnay sec anul 2009 editie
limitata la 5000 butelii


Desi sunt un fan al vinurilor rosii acest chardonny m-a vrajit deja de la
curgerea lui densa in pahar. aromele specifice se contopesc imreuna cu cele
date de barric.


Gust fructat de mere verzi si lamaie. Postgust mediu si placut. Un vin facut
cu grija, se vede din modul cum se roteste in pahar si dupa lacrimile egale pe
care le face.


A mers foarte bine cu pastravul... de!.. ce sa-i faci, am cedat la
vegetarianism pentru acest vin insa a meritat pe deplin.


A doua zi seara : Principele R Feteasca Neagra sec editie limitata 6500


butelii


Un vin exceptional demn de Casa Regala a Romaniei.


Fin, impozant, cu miros de prune uscate. Tanini inca puternici, dar care te
lasa sa te bucuri de gust.


Un vin echilibrat, foarte bine facut.


A treia zi: Prahova Valley Reserve Cabernet Sauvignon ( sau cam asa ceva)
sec 2009 parca editie limitata 10202 butelii


Un vin puternic cu arome de vanilie provenind de la barric, insa cu tanini


foarte puternici, care il dezechilibreaza.


Dupa parerea mea ar putea sa mai stea la
invechit in sticla inca cel putin 3-5 ani. Sper sa am aceasta rabdare pentru
buteliile pe care le-am cumparat.


Cosmin,


Somelier.thia, chardonnay

cantus primus, vinescu.ro


Vinuri Cramele Recas , vinescu.ro magazin de vinuri.

De astazi veti gasi si pe site-ul vinescu.ro, renumitele vinuri de la Cramele Recas.


De acum renumitele vinuri:


Cuvee Uberland, cel mai exportat vin romanesc si cel mai medaliat vin al celor de la Cramele Recas


Solo Quinta , un ansamblu de 5 vinuri :  Muscat Ottonel, Chardonnay, Feteasca Regala, Suvignon Blanc, Syrah (vinificat in alb).
Sole, gama de varf a celor de la Cramele Recas , le veti putea cumpara si de la noi la un pret excelent.


Accesati vinescu.ro si vizualizati vinurile de la Cramele Recas.


Cu incredere,


Vinescu.ro


magazin online de vinuri bine alese!

La Multi Ani! Petrecere frumoasa langa un pahar de vin bun si o cupa de sampanie!
[caption id="attachment_386" align="alignright" width="300" caption="sampanie, revelion"][/caption]

Un An Nou Fericit! Multa Sanatate si Bucurie! Petrecere frumoasa !


Cu siguranta diseara,  toti ne vom regasi prietenii si familia langa un pahar de vin bun si  o cupa de sampanie !


Sunt sigur ca la anul , cu totii vom descoperi lucruri noi, lucruri frumoase, care ne vor motiva sa mergem mai departe cu incredere!


La Multi Ani!


cu incredere,


Vinescu.ro
Vin online, vrei un vin rosu pentru fiert, intra pe vinurivrac.ro!
Dupa cum am mai scris, vedem cu totii ca a inceput sa ninga si ca frigul este tot mai frig.! :)

Cu totii luam concedii, ne odihnim, ne relaxam , ne intalnim cu prietenii. Ce ar putea sa ne incalzeasca in aceasta perioada, discutiile si atmosfera, mai bine decat un vin rosu fiert.

De aceea , vinuri  potrivite pentru aceste momente , gasiti pe vinurivrac.ro , magazin online de vinuri vrac . Va asteptam cu preturi bune, oferte speciale si produse de calitate.

La unele comenzi online de vinuri, aveti transport gratuit.

Vinuri bine alese pentru carafa ta!

 

Gasiti vinuri de Recas, Crama Girboiu, Apcovin, Ostrovit, Val Duna, Basilescu. Toate vin online spre tine!

 

Va asteptam cu bucurie!
Vinars Jad 28 de ani - Promotie Livrare Gratuita ! Cel mai vechi vinars din Romania!
Unul dintre cele mai cunoscute produse din categoria vinars , este  vinarsul Jad de la Vincon Vrancea.
Este cel mai premiat produs din aceasta categorie si tototodata cel mai vechi, 28 de ani.
Nu cunosc sa mai existe la vanzare , in Romania, un asemenea produs , realizat de un producator roman.
Ce este de remarcat la acest vinars :
este opera renumitei crame Paradis, din Vrancea. Crama Paradis este cel mai mare depozitar de distilate din vin , din Europa de Est.
Pastrat in butoaie de stejar si ramanand pe parcursul anilor mereu in contact cu lemnul, pentru a se realiza un buchet perfect de arome si bine conturat.
28 de ani a fost pastrat in butoaie de stejar, realizand-use o performanta si o calitate greu de egalat. Traditia si fidelitatea reprezentand argumente forte in promovarea acestui produs.
Complex si impunator, cu o culoare chihilimabarie, cu urzeli aurii si intensitati linistitoare de cafea, curmale si caramel.
Nuantele de miere, visine amarui,  cuisoare si postgustul cald, energic si condimentat, fac din Jad, un produs unic pe piata din Romania.
Personal cred, ca orice om care vrea sa deguste cu adevarat ceva deosebit, merita pe deplina sa caute a bea un pahar de vinars Jad.
Garantez ca acea clipa va fi una unica si va deveni o clipa pretioasa in viata fiecarui degustator.
In aceasta perioada, exista o importanta promotie pe vinescu.ro, magazin online de vinuri , sampanie si vinarsuri fine.
Pentru fiecare sticla de vinars  Jad cumparata, veti primi transport gratuit , oriunde in Romania.

Intotdeauna vom promova produsele de calitate Romanesti , si vinarsul Jad este unul dintre acestea.

 

Cu incredere,

vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!
Lansare de Vinuri Italia - Restaurant La Dolce Vita
Joi seara ,1 decembrie ,la restaurantul La Dolce Vita la ora 19:30 va avea loc o degustare de vinuri cu ocazia lansarii pe piata din Romania a vinurilor italiene Tenuta di Ulysse - Unico.

Importatorul exlusiv pentru aceste vinuri Rifco Trading, este organizatorul acestui eveniment.

Vom avea prilejul sa degustam impreuna soiuri specifice zonei Abruzzo ,cum ar fi : Pecorino , Cococciola, Trebiano D'Abruzzo , dar si renumitul Montepulciano D'Abruzzo.

Acest producator de vinuri  Tenuta Ulysse, este unul dintre cei mai premiati producatori din Italia. Calitatea vinurilor sale este renumita in toata lumea, intr-un articol anterior am postat si premiile obtinute.

De ziua nationala a romanilor o sa avem a degusta vinuri de calitate, medaliate si de inalta tinuta. ( Magnum)

Tenuta Ulysse

 

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 

 
Degustare vinuri Domeniile Samburesti - Metro
In acest weekend , mergand la Metro, am avut placuta surpriza sa particip la o degustare de vinuri. Erau prezenti in cadrul magazinului Metro cei de la Domeniile Samburesti, aveau un stand foarte bine pozitionat, chiar spre iesirea din magazin.

Amenajasera un mic restaurant, cu cateva mese si cu o bucatarie foarte practica. Daca vroiai , puteai sa degusti si un vin , dar si o friptura pregatita pe loc.

Vinurile prezentate de cei de la Samburesti, erau Chardonnay 2007, Cabernet Sauvignon 2007.

La cat mai multe surprize de acest gen din partea producatorilor de vinuri!

 

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!
26 Noiembrie - Degustare de Vinuri Italiene Tenuta Ulysse, Garden Pub Pitesti
Avem bucuria sa va invitam la o degustare de vinuri italiene de la Tenuta Ulysse, vinuri excelente care au obtinut o multime de premii la concursuri internationale cat si in Italia.

Aceste vinuri sunt renumite pentru particularitatea metodei de productie, la o temperatura joasa (tunel de frig) , zdrobire in vid si decantare gravitationala.

Ne bucuram ca aceasta gama o avem si noi in portofoliul de produse si ca vinescu.ro este primul magazin online de vinuri care comercializeaza aceaste vinuri de la Tenuta Ulysse.

Va reamintim ca in gama acestui producator exista si vinul spumant Unico cat si sticle din gama magnum, preturile sunt foarte accesibile.

Promotiile magazinului online vinescu.ro, speram sa va convinga sa cumparati vinuri de la Tenuta Ulysse.

 

Cu incredere ,

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!

 
Astazi 24 Noiembrie, Degustare de Vinuri Crama Oprisor - Pitesti
Astazi se pot degusta in orasul Pitesti,  vinurile de la Crama Oprisor. Trebuie sa avem in vedere si noile lansari de la Good Wine, deci cu siguranta va fi interesanta aceasta degustare.

Degustam si discutam, despre vinurile de la Crama Oprisor.

 

Locatie:

Restaurant Dolce Vita - Pitesti.

Bdv Republicii nr 88.

ora 19.30.

 

O sa comentam in zilele urmatoare si despre impresiile acestei degustari, daca vreti mai multe detalii despre vinurile Crama Oprisor , accesati vinescu.ro/oprisorCu incredere,

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!
Degustare de vinuri Crama Oprisor , Craiova Cafeneaua Blues AttractionStr. Calea Bucuresti, bl.M8, parter (langa Orange), Telefon: 0372999002

CraiovaIntrarea libera !
Rezervari la tel. 0372 999 000

Daca sunteti din Craiova, va recomandam sa mergeti la aceasta Degustare de Vinuri, vinurile de la Crama Oprisor, au multe de spus si multe de aratat.

Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre aceste vinuri, dati click aici : vinescu.ro/cramaoprisor


Cu incredere ,


magazin online de vinuri!
Magazinul online de vinuri , sampanie si coniacuri fine Vinescu.ro iti aduce cognac Courvoisier
Incepand cu data de astazi, o sa gasiti in magazinul online de vinuri, vinescu.ro  si produse din gama de cognac Courvoisier.

Aceasta marca este renumita in toata lumea pentru gama de produse , excelente prin definitie. Ele se produc in localitatea Jarnac , departament Charente , Franta.

Exista o legenda in ceea ce priveste aceasta marca de coniacuri, cum ca ar fi fost marca preferata a lui Napoleon. Nu exista dovezi certe, dar ceea ce se stie cu siguranta este ca intr-adevar Napoleon ar fi vizitat depozitele acestui producator pana sa se imbarce pe vas pre insula Sf Elena.

Se presupune ca si-ar fi facut provizii din acest coniac renumit, pe care le-a luat cu el in exil. Datorita acestui fapt a luat nastere si aceasta legenda.

Putem spune ca sunt intr-adevar potrivite acestui sezon de iarna si totodata ne pot incanta in orice moment cu calitatea lor.

Cu siguranta pot reprezenta  si cadouri foarte potrivite pentru prietenii sau partenerii Dumneavoastra de afaceri, facand parte din categoria cadourilor ideale pentru barbati!

Ca si amanunt cei care au promovat in ultima vreme acest brand au fost Busta Rhymes, P. Diddy & Pharrell cu melodia Pass the Courvoisier.

Produsele care le gasiti sunt:

Cognac Courvoisier VS, Very Special

Cognac Courvoisier VSOP, Very Superior Old Pale

(dati click pe numele produselor pentru detalii)

 

Va invitam cu bucurie la un coniac fin !

 

Cu incredere ,

Vinescu.ro
Targul de Vinuri Good Wine, a ajuns la final!
Imi pare rau ca nu am avut timp in acest weekend sa ajung la Targul International de Vinuri  Good Wine, as fi dorit, dar m-au retinut ceva proiecte!

Mi-au spus colegii mei , somelieri, ca targul a fost foarte interesant si bine pregatit. Am vazut si poze pe facebook sau in presa , intr-adevar standurile foarte bine pregatite si lumea destul de zambitoare (ca pentru poze :) ).

Din lista producatorilor de vinuri, am vazut atat producatori de vinuri romanesti , cat si producatori din strainatate. Multe lansari de produse, multe comunicate din partea producatorilor de vinuri cat si din partea organizatorilor.

Foarte bine, ma bucur ca lumea isi arata interesul si ca marketingul isi face loc  in lumea vinului. Calitate exista,   mai trebuie si marketing pe masura  si cu siguranta toata lumea va avea de castigat, consumatorul fiind pe primul loc.

Multi producatori ii cunosc si ma bucur ca au avut increderea sa participe la asemenea evenimente. Cu siguranta si in acest domeniu al viticulturii ,  se va ajunge ca si in alte domenii sa se puna problema ca este foarte bine si aproape obligatoriu sa participi la asemenea targuri, altfel riscand sa ai parte de semne de intrebare din partea clientilor sau partenerilor daca nu esti prezent la un asemenea eveniment.

Asta demonstreaza faptul ca pe producator il intereseaza perceptia clientului asupra produsului, asupra brand-ului, si ca este dispus sa afle direct de la client aceste lucruri.

Cu siguranta s-au incheiat si parteneriate, este o buna ocazie sa faci asemenea intelegeri de business. De aceea imi pare si mai rau ca nu am avut ocazia ca pe o parte din producatorii de vinuri ,  nu am avut ocazia sa ii cunosc.

S-au facut degustari si cadouri cu sticle de vinuri, promotii, discount-uri, concursuri pe facebook, foarte interesant !

Sa nu uitam ca foarte multe dintre produsele expuse la Good Wine le gasiti si pe site-ul  vinescu.ro, magazin online de vinuri.

Sper ca la anul  sa imi fac vreme sa merg la toate targurile de profil.

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 
Degustare de vinuri Casa Isarescu, Corelli Wine Bar - Bucuresti!
Degustare de vinuri CASA ISARESCU va asteapta miercurea aceasta la Corelli Wine Bar.Puteti degusta renumitele: Cramposie, Feteasca Regala si Negru de Dragasani.
Rezervari la nr:0723000011/021 312 6000
Va asteptam!
23 noiembrie · 19:30 - 22:30

 
Corelli Wine Bar

Str.Smardan Nr.28

Bucharest, RomaniaCu incredere,

Nu ati bea un vin fiert?

In acest anotimp se potriveste cel mai bine vinul rosu, el ne incanta zilele friguroase si noptile reci.


Ce poate fi mai placut decat o cana de vin fiert, o friptura din carne rosie si cateva delicatese de sezon (cozonac)


Oricum ca si recomandare la vin fiert cred ca ar merge mai bine un vin rosu fructat, Merlot ar fi cel mai potrivit.


Cred ca si cupajele ar fi foarte bune, pentru ca savoarea si mirosul lor cu siguranta or sa ne incante.


Vinul fiert este si un remediu foarte bun impotriva racelii, el poate fi si cel care ne ajuta sa trecem peste grijile specifice anotimpului rece.


Chiar daca vinul ales pentru fiert este dulce sau demidulce, cred ca ar trebui sa punem si cateva lingurite de zahar in vasul pentru fiert vinul.


Pentru a fierbe un vin , nu trebuie neaparat sa alegem pe cele scumpe. Cu siguranta orice vin alb sau rosu, daca este de calitate , merge foarte bine pentru cana de vin fiert.


Fie ca este un vin vrac sau un vin la sticla , noi va recomandam o cana cu vin fiert.


In ceea ce priveste retetele potrivite pentru un asemenea deliciu, cred ca cele mai simple , sunt si cele mai bune.


Cu incredere,


vinescu.ro

vinurivrac.ro

 
Vinuri medaliate, numai pe vinescu.ro!!!
Una din gamele de vinuri comercializate, ne-a atras atentia prin premiile obtinute la concursurile internationale.

Cu atat mai mult cu  cat sunt vinuri din Italia, consider ca a mentiona acest producator este un lucru important. Cu totii cunoastem ca Italia reprezinta un adevarat taram al producatorilor de vin si ca exista o  concurenta puternica pe care acestia o poarta la nivel local si international.

Suntem bucurosi ca vinescu.ro  este primul  magazin online de vinuri din Romania care a inceput sa comercializeze aceasta gama de vinuri.

Aceasta alegere facuta  de importator , s-a demonstrat a fi o algere castigatoare. Premiile obtinute de catre acest producator , arata inca odata atentia noastra in ceea ce priveste produsele selectate si comercializate.

Putem mentiona ca din aceasta gama fac parte atat vinuri rosii cat si vinuri albe. As vrea sa  mai mentionez si Vinul Spumant Unico, care pe mine unul , m-a cucerit cu calitatile de premiant . Nu trebuie uitata gama de vinuri Magnum, unde raportul calitate pret este mai mult decat excelent.

Aceasta gama Magnum, cred ca poate fi un cadou excelent pentru Sarbatori. Sticla de vin , ar putea reprezenta un cadou elegant pentru prietenii si partenerii Dumneavoastra de afaceri.

 

Cu incredere,

vinescu.ro

 

 

[gallery link="file" orderby="title"]

 
Sampanie Moet & Chandon, preturi promotionale !
Stimati clienti,

Incepand cu acest weekend veti beneficia de preturi promotionale la gama de sampanie Moet & Chandon !

Am considerat ca a va oferi un pret bun la acest produs, este de datoria noastra.

Avem convingerea ca preturile bune, serviciile excelente si calitatea produselor recomandate,  sunt si vor fi in permanenta argumentele noastre in relatiile cu clientii .

De aceea, va invitam sa vizitati magazinul online vinescu.ro, unde veti gasi sampania potrivita evenimentului Dumneavoastra.

 

Cateva cuvinte despre Moet & Chandon :

Jean Remy Moet, fondatorul Moet & Chandon a crezut in puterea de seductie a sampaniei.

In 1743 el insusi a stabilit obiectivul de “sampanie in forma sa cea mai de lux”

Cu acces la viile din regiunea cea mai extinsa si secole de experienta , numele Moet garanteaza o calitate excelenta si coerenta pentru fiecare sticla de sampanie, fie ca este Brut Imperial , Rose, Vintage Grande.

Sampania Moet a fost prezenta la toate evenimentele importante , incepand cu secolul 18.

Acest brand faimos, incorporeaza un sentiment de neegalat si stil.

Este sampania cu perioada  cea mai mare de maturare, dubla decat prevede legea din Franta. Asta ii da o mai mare valoare si totodata o ajuta sa isi puna in valoare calitatile de neegalat. Este maturata in pivnite timp de 30 de luni pentru Brut si 5 ani pentru Vintage.

Produsele care fac parte in promotie sunt :

Moet & Chandon Brut

Moet & Chandon Brut (cutie cadou)

Moet & Chandon Rose

Moet & Chandon Nectar Imperial

vinescu.ro/promotii

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 
Degustare Vinuri - Domeniile Stirbey - Joi 17 Noiembrie!
Degustare de Vinuri Domeniile Stirbey, cu siguranta vom fi impresionati de soiurile Cramposie, Feteasca Regala, Negru de Dragasani si Novac.

Vinurile Stirbey fac parte din gama HORECA si sunt comercializate numai in magazine specializate si restaurante.

Apreciez soiurile pur romanesti si de aceea voi fi incantat sa le degust.

Va tin la curent cu impresiile evenimentului.

 

Joi 16 Noiembrie

Restaurant Dolce Vita , Pitesti

Bdv Republicii nr 88.

ora 19.30

 

Cu incredere,

vinescu.ro

 

 
Sampanie Moet & Chandon - plina de eleganta si savoare! Promotie - Livrare Gratuita

Stimati prieteni,


pentru ca ne dorim sa fim alaturi de Dumneavoastra, in fiecare moment pe care il petreceti cu prietenii. Ne-am propus ca pentru toata gama de sampanie Moet & Chandon, sa suportam noi cheltuielile de transport.


Am demarat aceasta campanie , pentru a va da  si posibilitatea sa trimiteti cadouri prietenilor sau partenerilor Dumneavoastra de afaceri.


Vrem sa fidelizam clientii nostri si totodata sa oferim cele mai bune servicii in ceea ce priveste magazinul online de sampanie si vinuri.


Ne dorim sa fim o alternativa viabila si tototodata sa fim o prima optiune in ceea ce priveste achizitiile Dumneavoastra  online de sampanie si vinuri.


Cateva cuvinte despre Moet & Chandon :


Jean Remy Moet, fondatorul Moet & Chadon a crezut in puterea de seductie a sampaniei.


In 1743 el insusi a stabilit obiectivul de "sampanie in forma sa cea mai de lux"


Cu acces la viile din regiunea cea mai extinsa si secole de experienta , numele Moet garanteaza o calitate excelenta si coerenta pentru fiecare sticla de sampanie, fie ca este Brut Imperial , Rose, Vintage Grande.


Sampania Moet a fost prezenta la toate evenimentele importante , incepand cu secolul 18.


Acest brand faimos, incorporeaza un sentiment de neegalat si stil.


Este sampania cu perioada  cea mai mare de maturare, dubla decat prevede legea din Franta. Asta ii da o mai mare valoare si totodata o ajuta sa isi puna in valoare calitatile de neegalat. Este maturata in pivnite timp de 30 de luni pentru Brut si 5 ani pentru Vintage.


Produsele care fac parte in promotie sunt :


Moet & Chandon Brut


Moet & Chadonn Brut (cutie cadou)


Moet & Chandon Rose


Moet & Chandon Nectar Imperial


intra pe vinescu.ro si citeste toate detaliile.


Cu incredere,


Vinescu.ro


 
Degustare Vinuri - Lacerta, Corelli Wine Bar - Bucuresti 16 Noiembrie.
Sortimentele de vin Lacerta, castigatoare a numeroase medalii de aur in cadrul concursurilor de specialitate, va asteapta miercurea viitoare la Corelli Wine Bar .Pasionatii vor avea ocazia sa deguste CUVEE IX, CUVEE X,CABERNET SAUVIGNON SHIRAZ.
Rezervari la nr.de telefon :0723000011/021 312 6000.
Corelli Wine Bar

STR.SMARDAN NR.28

Bucharest, RomaniaCu incredere,

vinescu.ro
Despre vinurile Aurelia Visinescu , impresii de la degustare.
Incep a descrie degustarea cu vinul care mi-a placut cel mai mult, cu toate ca a fost degustat ultimul :

Tamaioasa Romaneasca , demidulce. 2009. Este vinul potrivit si pentru o dupa amiaza pe terasa dar si pentru un pahar de seara , la un desert.

Un vin parfumat cu arome de trandafir , busuioc si pepene galben. Un vin foarte bine echilibrat cu senzatii gustative de miere, un vin vioi si acidulat.

Asa dupa cum si mentionat , merge foarte bine cu  desert sau cu mancaruri asiatice cu sosuri dulci.

White Artisan, un cupaj reusit de Feteasca Alba, Riesling si  Tamaioasa Romaneasca. Este un cupaj ce imbina foarte bine particularitatile fiecarui soi in parte, dar totodata le si evidentiaza individual.

Deja dupa ce l-ai mirosit si l-ai si degustat , iti dai seama ca este un cupaj baricat, mirosul de vanilie le completeaza foarte interesant pe cele specifice soiurilor.

Un vin usor, placut, nu ii simti taria. Prezinta arome de citrice , grapefruit rosu.

Merge foarte bine cu mancaruri de peste sau fructe de mare.

Red Artisan, 3 soiuri specifice podgoriei Dealul Mare intr-o ansamblare moderna. Un vin elegant  , generos, foarte puternic. Are arome de tabac si cafea.

Un vin baricat, il simti de la prima degustare, cu gust de ciocolata amaruie. Un vin care se potriveste perfect cu un festin vanatoresc.

Merlot Anima , deliciu .  Un vin moale, catifelat , cu miros de fructe negre bine coapte, completat foarte bine de aroma de vanilie.

Simti ca este un vin nobil, baricat ,  care are ceva de exprimat la fiecare pahar degustat. S-a potrivit de minune cu platourile de branzeturi puse la dispozitie de gazda.

Gama Aurelia Visinescu , prezinta la un pret mai mult decat acceptabil niste vinuri foarte bune. Cred ca pasiunea, profesionalismul si calitatea pot da rezultate extraordinare.

Sa nu uitati de Tamaioasa Romaneasca , demidulce! :)

 

cu incredere ,

Vinescu.ro

 

 

 
Degustare de vinuri "Cellartales" speciala, cu vinuri invechite in sticle mai mari de 3l.


Hanul lui Manuc , Bucuresti.

pentru rezervari : ralucabauer@cellartales.com

WINE LIST:
1. 2006 Maximin Gruenhaeuser Abtsberg Riesling Auslese,
Schubert'sche Schlosskellerei (3l Double Magnum)
2. 1994 Chateau Pontensac (6 l Imperial)
3. 1995 Chateau Tronquoy-Lalande (5 l Jeroboam)
4. 1990 Chateau de Pez (5 l Jeroboam)
5. 1981 Chateau Pontet Canet (5 l Jeroboam)
6. 1999 Chateau Rieussec (3 l Double Magnum)

 

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 
Degustari de vin - Vinescu.ro
Salutare,

O sa publicam aici toate degustarile despre care vom afla sau care ni se vor comunica, asta spre interesul tuturor celor pasionati de lumea vinului.

Degustare nu inseamna,  decat a te bucura de calitatile vinului, de a-l admira si de a-l asocia cu elemente din viata ta.

Un vin se poate asocia cu o stare de spirit, cu un prieten sau cu un anumit tip de mancare. Poate fi o experienta unica orice degustare pe care o faci . Asta pentru simplu fapt ca fiecare productie de vin ( an) , fiecare podgorie , fiecare soi , prezinta particularitati , care nu pot fi exprimate decat la un pahar cu vin.

Totodata vreau sa vad aduc la cunostinta un detaliu, vor fi mai multi useri/editori pe acest blog. Ei vor scrie despre Universul Vinului , tot ce ar putea fi de interes public.  Toate articolele scrise , vor reprezenta pareri personale.

Cu incredere,

Vinescu.ro

 

Degustare Aurelia Visinescu , Domeniile Sahateni - Joi 10 Noiembrie , restaurant Dolce Vita - Pitesti
" Intr-un pahar de vin poti sa citesti mai mult decat o poveste, povestea mea de onelog care incepe cu dragostea pentru natura. Cand iubesti natura si via, ii dai tot ce ai mai bun iar ea te rasplateste cu generozitate.

Este un domeniu care depinde de gratia naturii, dar evolueaza prin oameni care ii dedica suflet, excelenta inovatie. Vinul este ceea ce va oferim mai bun, in fiecare an, din via noastra.

Acesta este crezul meu si el se regaseste in fiecare sticla de vin. "

Aurelia Visinescu ,

"Vinuri pe gustul meu"Acestea sunt cuvintele cu care Aurelia Visinescu isi descrie pasiunea, munca si viata.

Pe mine m-au convins si cuvintele dar si vinul, cu siguranta merita sa imi petrec o seara cu un asemenea vin si cu oamenii care isi descriu pasiunile cu asemenea cuvinte.

 

La degustare vom avea Anima si Artisan.

Artisan Feteasca Alba barrique

White Artisan (cupaj alb)

Artisan Feteasca Neagra

Red Artisan (cupaj)

Artisan Tamaioasa Romaneasc dulce

Anima Merlot

 

Eu voi fi acolo, deci va astept si pe voi.

Locatia : Restaurant Dolce Vita -Pitesti, Bulevardul Republicii nr.88

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 

 

 
Despre degustare Crama Girboiu!
Dupa cum am si anuntat , saptamana trecuta am degustat vinurile de la Crama Girboiu, Gama Bacanta si Gama Livia.

De la gama Livia : Plavaie si Sarba.

 

Plavaia este unul dintre cele mai vechi soiuri romanesti care se mai cultiva la noi in Romania. Este un soi de vita de vie care se potriveste foarte bine climei temperate.

Ceea ce m-a atras la acest vin , este faptul ca este un vin usor, sec si vioi. Nu este un vin foarte tare (alcoolic), si merge acompaniat cu mancarurile usoare.

Se potriveste de minune cu niste platouri de branzeturi proaspete si cu o mancare de peste.

Are o aroma, zic eu , unica. Acest soi ma incanta mai mult decat o Feteasca Alba. Poate fi un vin despre care poti vorbi, sau poate fi un vin la care te poti gandi cand nu il mai ai in fata.

Are o aciditate placuta ce il recomanda a face parte si din categoria vinurilor ce pot deveni spumante.

Dar ceea ce ma incanta cel mai tare, este ca inca cineva vinfica acest soi si ca pe zi ce trece il descopera si celor din jur , prezentand un strop din istoria noastra.

In primul rand, parerea mea, Crama Girboiu va avea multe de spus in aceasta piata a vinului daca va vinifica in continuare Plavaie si Sarba.

Despre Sarba   putem spune ca este un vin parfumat, de cand il pui in pahar , te cucereste. Si cand il degusti iti umple gura de arome diferite. Trebuie sa il  degusti cu atentie ca sa poti sa spui ceva despre el, sunt multe arome pe care cu greu le poti descrie.

Are un gust de petale de trandafir, de cirese, de piersica bine coapta. Toate aceste arome decurg din incrucisarea celor doua soiuri Tamaioasa Romaneasca si Riesling Italian.

Este un vin destul de corpolent incat sa poate fi servit cu o friptura buna, aciditatea este potrivita.

Ambele vinuri merita sa fie consumate cand sunt tinere , daca pot fi servite si reci ar fi perfect.

Despre Gama Bacanta :

Feteasca Neagra, putem spune ca de cand il pui in pahar te imbie parfumul de vanilie, ceea ce il recomanda ca si un vin baricat.

Are exact caracteristicile   unui soi Feteasca Neagra, miros de prune uscate si scortisoara. Este un vin barbatesc care are multe de aratat si multe de explicat, dar trebuie sa ai timp ca sa il parcurgi pe deplin . Deci este recomandat a fi servit cu prietenii la un festin culinar, chiar vanatoresc.

Suvignon Blanc este un vin alb cu aroma unica, este o aroma ce ii ofera personalitate. Poate fi o aroma de vita de vie inflorita, o aroma de pepene galben sau chiar de ardei gras (verde)  proaspat taiat.

Cred ca este vinul cu care poti sa iti petreci o seara , fara sa te grabesti in al degusta.

 

Cam acestea au fost impresiile si cuvintele despre aceasta degustare, daca mai sunt si alte cuvinte de spus, astept cu interes si comentariile voastre.

 

Cu incredere

Vinescu.ro 

 
Vinarsurile noastre toate!
Ceea ce ma surprinde intr-un mod placut, este faptul ca inca mai avem produse naturale de calitate.

Nu inteleg de ce unii dintre noi, in loc sa deguste un vinars bun  cu un trabuc , se indreapta se bauturi cu denumiri exotice si de o calitate indoielnica.

Faptul ca nu are o denumire comerciala sau melodica si se numeste vinars, nu ii inlatura calitatile dobandite in ani de zile de invechire intr-un butoi de stejar.

Din pacate , nu putem mentiona chiar foarte multe vinarsuri, pentru ca nu prea mai sunt producatori care sa aiba rabdarea de a invechi un asemenea produs deosebit.

Criza , nevoia si economia de piata, ne imping spre volum si nu spre calitate sau spre asemenea produse rare.

A inceput sa ne placa multimea si  zgomotul , nu linistea sau rabdarea de a savura o bautura fina, incalzita discret de cei care ne inconjoara in acel moment.

Vinarsul poate fi o bautura de meditatie, care sa te lase umbrit de gandurile tale, sau poate fi  o bautura care sa certifice o discutie de calitate.

Dupa cum am vazut cu totii si intr-o reclama la un vinars , poate insoti si rasfoirea unei carti, nu neaparat la moda. O carte doar pentru tine care sa iti lamureasca nelinistile vremurilor parcurse.

Poate fi acel liant care sa te faca prezent intr-o cafenea elaganta, unde se asculta o muzica de calitate si nu neaparat zgomotoasa.

Ce seara ar putea fi mai interesanta , decat una insotita de cele 3 gratii , un vinars, un trabuc si muzica buna.

Poate ca in acel mic pahar de liniste vei gasi solutia curajoasa de a infrunta zilele ramase din aceasta criza.

 

Cu incredere,

Vinescu.ro 

 
Restaurant Dolce Vita - Pitesti , Degustare Crama Garboiu - Joi 3 Noiembrie.
In seara aceasta degustare de vinuri Crama Garboiu, vinurile care vor fi prezentate celor interesati vor fi :

Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Merlot , Suvignon Blanc, toate din gama Bacanta.

Gama Bacanta , este gama de vinuri super premium de la Crama Garboiu. Sunt vinuri baricate , care au luat premii la toate concursurile  unde au participat.

Vinuri care ne-au fost prezentate chiar si de revista Forbes, revista in care nu se scrie chiar zi de zi despre vinuri.

Gama Bacanta si-a luat numele de la preoteaza zeului Bacchus, din mitologia romana.

Vor mai fi degustate , doua vinuri preferate mie (recunosc)  : Sarba , Plavaie din Gama Livia.

Degustarea va avea loc la restaurantul Dolce Vita , un restaurant situat  in centrul orasului Pitesti , o cladire cu arhitectura deosebita si cu un spatiu foarte bine amenajat. Toate acestea vor fi insotite de muzica live.

Adresa : Strada Republicii nr 88.

Degustarea incepe la ora 19.30

Maine o sa povestim despre ce am degustat.

 

Cu incredere ,

Vinescu.ro
  Produsul a fost adaugat in cos