Magazin vinuri - Blogul Vinescu

Blog - Magazin vinuri

La Multi Ani! La cat mai multe vinuri bune in 2018!

Stimate pasionat de gusturi fine,


Împărtășim plăcerea unui vin bun și suntem încântați că ne-ați ales serviciile, pe parcursul acestui an.

Noi, oamenii de la Vinescu.ro, îți mulțumim pentru încredere și îți urăm sărbători fericite și un frumos final de an, alături de cei dragi.

Nu ne oprim aici și deja ne pregătim pentru un 2018 plin de gust, surprize și noutăți.

 


Numai bine,

Echipa Vinescu.ro

450 de medalii la International Wine Contest Bucharest 2016

Vinurile din România, Moldova și Italia se plasează în fruntea clasamentului. România și Moldova au obținut singurele două Mari Medalii de Aur acordate în acest an

Bucureşti, 10 iunie 2016: Miercuri, 08 iunie a.c., la Palatul Bragadiru din Bucureşti, a avut loc Gala de decernare a premiilor International Wine Contest Bucharest 2016.

Ediţia din acest an a concursului, prima itinerantă, a fost găzduită de Focşani, judeţul Vrancea.

“IWCB îşi îndeplineşte misiunea de a fi o entitate de ierarhizare şi promovare a vinurilor de calitate, în folosul consumatorilor şi al producătorilor, deopotrivă. Referitor la evoluția concursului, ne propunem ca, în următoarele ediții, să găsim şi să impunem îmbunătăţiri acceptate de OIV (Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului) în procesul de evaluare. De asemenea, ne bucurăm să contribuim astfel la reintrarea României în Liga superioară a lumii vinului, în termeni de producţie şi de piaţă,“ afirmă Cătălin Păduraru, CEO IWCB.

Despre câștigători

Marea Medalie de Aur IWCB 2016 a revenit unui vin din România (Tămâioasă Românească 1975, produs Staţiunea Pietroasele) şi unui vin din Moldova (Chardonnay 2013 Botrytis, produs de Château Vartely).

Cele mai apreciate vinuri albe seci – Rigid ELM Sauvignon Blanc 2015 de la Wine Union JSC, Bulgaria şi Pinot Grigio de Purcari 2015, Moldova.

Cel mai apreciat vin rose sec - C’est soir Rose (Cabernet Sauvignon) 2015 de la Domeniile Lungu, România.

Cele mai apreciate vinuri roşii seci – Encore Syrah 2012 de la KATARZYNA ESTATE LTD, Bulgaria şi St. Andrews Cabernet Sauvignon 2013 de la Wakefield/ Taylors Wines, Australia.

România a obţinut 187 medalii (41,5% din total medalii):

· 1 Mare Medalie de Aur

· 59 Medalii de Aur (36% din total Medalii de Aur)

· 127 Medalii de Argint (45% din total Medalii de Argint)

Cel mai bun selectioner / importator din România este, şi în 2016, VINEXPERT, cu 8 Medalii de Aur și 7 Medalii de Argint.

Despre ediția 2016

Aflat la a XIII-a ediţie, jurizarea a fost făcută cu 7 comisii a câte 5 membri, fiecare comisie având în componenţă câte 3 specialişti străini şi 2 români. Suma anilor de studiu a juraţilor este de 374, aceştia evaluând în carieră peste 220.000 de vinuri şi având publicate aproape 40.000 de pagini cu texte de specialitate.

Numărul total de probe înscrise: 1495 (limită autoimpusă) - 48% probe din România (717 probe) și 52% probe din afara României (778 probe)

In totalul de probe înscrise 1396 au fost vinuri liniştite, 66 vinuri efervescente, iar 33 distilate.

S-au acordat un număr de 450 medalii (30% din total probe participante, conform Regulamentului OIV):

· 2 Mari Medalii de Aur

· 165 Medalii de Aur (37% din total medalii)

· 283 Medalii de Argint (63% din total medalii)

· 290 probe cu punctaj de argint (peste 82 de puncte), dar care nu au obţinut medalie

Probele cu peste 82 puncte reprezintă 49,5% din probele înscrise.

Numărul total de operatori (producători şi importatori) care au înscris probe: 238.

Numărul de operatori care au luat medalii: 153, adică 64% din numărul operatorilor care au înscris probe.

Numărul de operatori care au luat punctaj mai mare sau egal cu 82: 188 (79% din numărul operatorilor care au înscris probe).

În cazul României:

· 100 operatori au înscris probe

· 65 operatori au luat medalii

· 82 operatori au avut punctaj mai mare de 82 puncte

Aici puteți consulta lista completă a câștigătorilor IWCB 2016.

IWCB este cel mai important concurs international de vinuri din Europa de Est, fiind organizat la inițiativa ONVPV, de catre ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), sub înaltul patronaj al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV).

Parteneri media principali: Global Wine&Spirits, vinul.ro

Parteneri media: Europa FM, Food&Bar, National Geographic, Men’s Health, Practic in Bucatarie, Casa si Gradina, Dilema Veche, Progresiv, Trends HRB, Revista Fermierului, Agerpres, Horeca Romania, Fine Wine, Profit.ro, business-review.ro, femei-in-afaceri.ro, manager.ro, agroRomania.ro, business24.ro, ziare.com, news.ro, life.ro, vipstyle.re, pistoanefabricate.ro, vin2.ro, oenolog.ro, vinescu.ro, Savor TV, semenbune.ro

Cătălin Păduraru

CEO IWCB

Degustare de Vinuri Vinarte - Stejarii Country Club.

La Stejarii Country Club, magazinul de vinuri Vinescu.ro impreuna cu Vinarte au organizat o degustare de vinuri pentru clientii acestui complex de petrecere a timpului liber.

 

Vinurile prezentate au fost din gama de vinuri Terase Danubiene, gama de vinuri de la Vinarte adresata magazinelor de vinuri si restaurantelor.

Prezentarea a fost realizata de renumitul somelier si expert in vinuri Laurentiu Achim.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cabernet Sauvignon Oprisor 2010 este online pe vinescu.ro, magazin de vinuri romanesti.
 

Cabernet Sauvignon Oprișor 2010, lansat oficial din 6 septembrie


 

București, 6 septembrie 2012. Crama Oprișor anunță lansarea oficială a ediției limitate Cabernet Sauvignon “Oprișor 2010”.

 

“La scurt timp după lansarea primei recolte, Cabernetul Oprișor a devenit unul dintre cele mai apreciate și așteptate vinuri roșii super-premium de pe piața românească. Ediția 2010 va fi disponibilă într-un număr de 9.998 sticle, la același nivel de preț ca și cea din recolta 2009”, a declarat Luminița Tzakis, director national de vanzari al Cramei Oprișor.

La rândul său, enologul Liviu Grigorică, creatorul acestui vin, a adăugat: „Am selectat parcelele de vie încă din primăvară, am avut grijă de modul de tăiere iar selecția strugurilor s-a făcut după înflorire și înainte de pârgă, pentru a asigura o materie primă de cea mai bună calitate. Și macerarea a fost atent supravegheată, iar în funcție de parcelă am avut perioade de macerare de la 7 la 20 de zile. Maturarea s-a făcut timp de un an în baricuri din stejar franțuzesc și american, aflate la prima sau a doua folosire”, a mai precizat Grigorica.

Potrivit editorilor revistei de specialitate Vinul.Ro, care au degustat Cabernet Sauvignon-ul Oprișor 2010 înainte de lansarea oficială, vinul se distinge printr-o “profunzime de invidiat și o evoluție progresivă, cu arome amintind de caise confiate, smochine, piele, iarbă uscată și ciocolată, un corp atletic și un final exploziv-condimentat, în care taninurile puternice îi conferă densitate, pe lângă fructuozitatea plină, rotundă”. Editorii Vinul.Ro au mai notat că “relativa tinerețe nu reușește să-i pună în plan secund complexitatea aromatică, acest vin fiind extrem de promițător și în ceea ce privește evoluția viitoare”.

Crama Oprișor operează peste 252 de hectare de vie în localitatea cu același nume din județul Mehedinți, fiind proprietatea companiei germane Reh-Kendermann Gmbh din Bingen-am-Rhein. Totodată, Crama Oprișor este unul dintre cei mai importanți exportatori de vinuri purtând denumirea de origine România, din portofoliul acesteia făcând parte mărci precum Caloian, Măiastru, Smerenie, Passarowitz, Jderii, Călăuza ori Cabernetul “Oprișor”.

 

 

Acest excelent vin il gasiti si pe vinescu.ro, magazin online de vinuri romanesti.

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 
7 medalii de aur pentru vinurile Crama Oprisor.

7 medalii de aur pentru Crama Oprisor la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012


 


Crama Oprişor a obţinut sapte medalii de aur la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 (IWCB 2012), organizat in perioada 7-10 iunie, la Romexpo Bucuresti.

Vinurile medaliate cu aur de la Crama Oprişor sunt urmatoarele: Caloian Cabernet Sauvignon 2010, Caloian Merlot 2010, Caloian Rhein Riesling 2011, La Cetate Cabernet Sauvignon 2010, La Cetate Miracol Cabernet Sauvignon 2010, La Cetate Miracol Chardonnay 2011 si Dragaica Rosie 2010.

Toate aceste premii recompenseaza complexitatea si tipicitatea vinurilor create de catre oenologul Liviu Grigorica la Oprisor confirmand capacitatea de inovatie in vinificatie precum si valoarea deosebită a vinurilor oltenesti dintr-o zona viticola cu traditie. Aceste medalii dovedesc inca o data impunerea Cramei Oprisor pe piata vinurilor de calitate.

Aflata la cea de a IX-a editie, Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 (IWCB 2012), a reunit 456 de probe in competitie, dintre care 146 din alte tari decat Romania,  precum Argentina, Australia, Africa de Sud, Bulgaria, Chile, Franta, Grecia, Italia, Moldova, Noua Zeelanda, Portugalia, Spania, SUA. Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 (IWCB 2012) a fost organizat la initiativa Oficiului National al Viei si Produselor Viti-Vinicole (O.N.V.P.V.) in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din România (A.D.A.R.), sub patronajul OIV - un for interguvernamental ce grupeaza 45 de tari producatoare si consumatoare de vin din lume.

Crama Oprisor este o investitie inceputa in anul 1999 ce consta intr-o crama moderna si o plantatie de vita-de-vie  pe o arie de 252 de hectare, situata in comuna Oprisor din Mehedinti, una dintre cele mai favorabile regiuni pentru  vinuri de mare calitate din Romania. Astazi, Crama Oprisor se numara printre cei mai importanti producatori si exportatori de vinuri romanesti.

Vinurile din loturile premiate la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 vor avea insemnul medaliei atasat etichetei principale.

 

 

Lansare Rouge de Roumanie - Samburesti

S-a nascut Rouge de Roumanie


Primul cupaj Domeniile Sâmbureşti


(Cabernet&Merlot)


 


 

Pentru prima data in istoria recenta a Samburestiului, se lanseaza un cupaj special de Cabernet Sauvignon si Merlot sub marca Domeniile Samburesti, nu intimplator denumit Rouge de Roumanie.

 

Este bine cunoscut ca in Romania, Samburestiul este terroir-ul prin excelenta al vinurilor rosii.

Asamblajul echilibrat, ideal dintre un Cabernet Sauvignon consacrat, corpolent, cu un continut bogat in tanini, cu accente puternice de masculinitate si sobrietate  si un Merlot catifelat, lejer, rotund si  cu tuse delicate feminine, ii confera imediat acestui nou vin, Rouge de Roumanie – Domeniile Samburesti o structura speciala, ce se recompun intr-o valoare constanta si deosebita.

 

Si pentru ca este un moment aparte in parcursul evolutiei pe piata a noilor vinuri Samburesti, el trebuia marcat avand girul celor mai rasunatoare voci din domeniu: ambasadori ai vinului, degustatori, somelieri si chefi bucatari renumiti.

 

Intr-un cadru relaxat, dar tinand cont de rigorile stricte ale unui proces de jurizare bine organizat, au fost supuse atentiei juriului 5 cupaje  de Cabernet Sauvignon&Merlot in proportii diferite.

In urma deliberarii a fost ales cupajul ideal preferat, asistand astfel la geneza Rouge de Roumanie – Domeniile Samburesti.

 

Evenimentul a fost urmat de o degustare in cadru mai larg alaturi de personalitati ale vietii sociale si trend setteri din domeniu.

 

Acest eveniment se doreste a fi primul dintr-o serie intreaga de evenimente ce marcheaza rebrandingul Domeniilor Samburesti.

 

In ultimii trei ani vinurile de la Domeniile Samburesti si-au recapatat faima si vitalitatea si si-au dovedit potentialul atat la nivel national cat si international. Castigarea a 5 medalii la editia de anul acesta din aprilie a celui mai renumit targ de vinuri de la Beijing, “Wine China 2012” (China International Wine & Spirit Competition) este o marturie vie a noii ascensiuni a vinurilor de Samburesti.

 

Cabernet Sauvignon 2009 de Chateau Valvis  a primit medalia de aur la categoria vinuri rosii, in timp ce Chateau Valvis - Merlot 2010 a castigat argint. Vinurile de Domeniile Samburesti au fost rasplatite cu trei medalii de bronz, pentru Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010 si Chardonnay 2011.

 

Gamele de vinuri comercializate de podgoriile Domeniile Sâmbureşti sunt: Sâmburelul de Olt – vinuri din categoria consummer, Domeniile Sâmbureşti – vinuri premium destinate marilor retaileri si Chateau Valvis – vinuri de colectie, prezente doar în Horeca sau în magazinele specializate.

 

Despre Domeniile Samburesti

Domeniile Sâmbureşti sunt un business parte a Valvis Holding începând cu 2005 şi se întind pe aproximativ 500 de hectare. Lucrările de replantare cu viţă nobilă au demarat din 2007 iar până în prezent s-au replantat 230 hectare. Din 2005 până în prezent investiţia în Domeniile Sâmbureşti se ridică la peste 12 milioane de euro.

 

Dealurile din Samburesti sunt cultivate cu: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Burgund Mare, Fetească Regală, Fetească Albă, Chardonnay si Sauvignon Blanc.

 

Podgoria Sâmbureşti este atestată istoric încă din 1521 şi a fost dezvoltată în timp de familii importante de boieri, precum: logofatul lui Mihai Viteazu, Theodosie Rudeanu (1521), Danilovici (1597-1638) sau familia Bratienilor (sfarsitul sec. XIX – inceputul sec. XX).  In secolul XX, vinurile de Samburesti au fost nelipsite la toate receptiile date de oficialii statului in cinstea delegatiilor straine la nivel inalt aflate in vizita in Romania.

 
Concurs Blue Nun, castiga 6 sticle de spumant cu aur!

Castiga 6 sticle de spumant cu aur!


 


De obicei noi va oferim vinul si spumantul potrivit pentru orice eveniment sau moment deosebit. Insa astazi aveti oportunitatea sa participati la concursul organizat de partenerul nostru Rifco Trading pentru spumantul cu foite de aur Blue Nun Gold Edition si sa castigati 6 sticle de spumant pentru urmatorul vostru eveniment.

Concursul se adreseaza celor care anul acesta au nunta sau un eveniment important, o petrecere eleganta si isi doresc sa celebreze momentul cu un spumant elegant. Inscrierile la concurs se fac foarte simplu pe pagina de Facebook a spumantului pana pe 30 mai. Va invitam sa vizitati pagina spumantului Blue Nun si sa consultati regulamentul.

Produs in Germania, Blue Nun este un spumant demisec, fresh si usor fructat, are o alcoolemie de 11% si o aciditate placuta de 5,7 g/l. Este elegant si distinctiv, innobilat cu foite de aur de 22 de carate ce scot in evidenta efervescenta naturala a acestui spumant de calitate superioara. Poate fi un aperitiv excelent in sine sau menit sa insoteasca mesele usoare si aperitivele, acesta este spumantul perfect pentru ocazii speciale si aniversari, pentru orce moment de aur din viata. Pentru aceste momente memorabile puteti sa alegeti intre sticla de 750 ml si sticla de 200 ml, ideala pentru a o face cadou ca marturie sau sa isoteasca un cadou de lux.

 

Blue Nun Gold Edition, poate fi achizitionat de pe vinescu.ro, bucurati-va de promotiile  noastre!

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 
zinfandel.ro, un site despre vinuri de la vinescu.ro

Pentru ca si la noi sunt crame care fac vinuri exceptionale, care te impresioneaza de la prima degustare, vinescu.ro si-a propus ca pentru fiecare soi de vin , sa realizeze cate un site de prezentare.


Pe aceste site-uri vom prezenta produsele si cramele pe care noi le consideram reprezentative. Sustinem produsele de calitate si incurajam eforturile celor care vor sa fie aproape de asteptarile pasionatilor de vinuri.


Astazi a fost pus online zinfandel.ro, un site care pezinta un soi de vin mai putin cunoscut romanilor, dar foarte apreciat de catre cei din strainatate.


Vrem sa scoatem in evidenta acest soi si calitatile lui, dar si eforturile facute de cei de la Crama Oprisor pentru a vinifica un vin alb din strugurii rosii.


Crama Oprisor :


Caloian Zinfandel alb 2011 este un vin care confirma capacitatea de inovatie a echipei Cramei Oprisor. Pentru al doilea an consecutiv va oferim un vin alb exotic obtinut din struguri rosii, ce surprinde prin complexitatea aromelor si a gustului, cu o structura echilibrata de o aciditate bine integrata, in care aromele de merisoare si flori de salcam se completeaza cu un gust proaspat si inviorator de piersici albe


Caloian Zinfandel, poate fi achizitionat de pe vinescu.ro, bucurati-va de promotiile  noastre!


Cu incredere,


Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!

  
Promotie , Livrare Gratuita la vinurile din gama Tenuta di Ulisse. Vinuri Italia
vinuri italiate, vinuri premiate cu Aur

 

Continuam campaniile prin care oferim Livrare Gratuita. Vrem sa fim in continuare cat mai aproape de Dumneavoastra , de prietenii si familia Dumneavoastra.

Cu incredere,

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!
Despre vinurile Tenuta di Ulisse, prezente pe vinescu.ro, magazin online de vinuri bine alese!
Vinuri albe si rosé

In productia de vin alb, fructul este cules manual cu grija in lazi de 15 kg si apoi strugurii intregi sunt raciti in tunelul nostru exclusiv de refrigerare „Enocrio” cu scadere brusca de temperatura de la 20˚ la 0˚ si ulterior prin macerare la rece a cojilor care adapostesc esenta precursorilor lor aromati.

Strugurii sunt curatati de cozi si apoi presati delicat cu o presa cu vid prevazuta cu un dispozitiv de preaplin (balon) umplut cu argon in scopul de a obtine fluxul mustului utilizat pentru fermentare, operatiune care se realizeaza cu atentie pentru a pastra toata bogatia aromelor.

Mustul este lasat sa curga static la temperaturi joase intr-un mediu fara oxigen datorita gazelor nobile (argon) si apoi se adauga drojdia selectionata.

Fermentarea si maturarea se produc in rezervoare din inox presurizate de 400 de milibari cu argon nobil la o temperatura controlata intre 10-20˚C.

Imbutelierea se realizeaza de obicei in luna decembrie din anul urmatoarei recolte. Fiecare etapa este monitorizata constant prin analiza si degustare pana cand vinul este comercializt dupa alte 3 luni timp in care vinul este lasat sa se odihneasca in sticla.

Strugurii intacti si aromele fine cu nuante originale sunt trasaturile principale ale vinurilor Tenuta Ulisse. Prospetime, savoare, mineralitate, echilibru si rafinament sunt cuvintele care surprind cel mai bine rigoarea stilistica a acestor vinuri din punctul de vedere al gustului. Acestea sunt expresiile fara cusur ale strugurilor care produc aceste vinuri, care permit o gama extrem de larga de tendinte gustoase de piersici albe si galbene, pere si mere verzi sau coapte, ananas, mango, papaya, prune, mandarine, lamai si grapefruit, acestea fiind doar cateva dintre ele.

Cand se gusta vinurile albe Tenuta Ulisse se poate descoperi un intreg univers de arome si senzatii care creeaza un ansamblu fin si captivant si o experienta bahica extrem de placuta datorita simfoniei echilibrate de prospetime, savoare si mineralitate.

Vinuri rosii

Recolta strugurilor rosii reflecta complexitatea terroir-urilor diferite si soiurilor de struguri ale cramei Tenuta Ulisse: ciorchinii de struguri sunt culesi de-a lungul unei perioade mari de timp (intanzandu-se din ultimele 10 zile din octombrie pana in primele 10 zile din noiembrie). Urmarirea si monitorizarea gradului potrivit de ajungere la maturitate chiar inaintea recoltei este o activitate importanta a calitatii si integritatii strugurilor pentru a asigura ca numai cea mai buna materie bruta ajunge in pivnita. Curatarea de cozi si presarea strugurilor sunt urmate de adaugarea drojdiei selectionate. Mustul este lasat apoi sa fermenteze in coji la temperaturi controlate timp de aproximativ 20 – 25 de zile. Pentru unele vinuri, maturarea se produce in butoaie din stejar francez, pentru o perioada intre 4 si 6 luni. Fiecare dintre aceste proceduri, atat in timpul vinificatiei cat si in timpul maturarii, sunt realizate pentru a produce tipurile diferite de struguri utilizati pentru a oferi o tehnica de productie impecabila de exprimare in cel mai bun mod a tuturor trasaturior lor.

Vinurile rosii ale Tenuta Ulisse au toata clasa necesara pentru a exprima pe deplin unicitatea extraordinara a diferitelor terroir-uri ale cramelor din care provin, atat soiurile de struguri nobile autohtone, cat si cele fine internationale. Gustand aceste vinuri, cea mai exacta experienta este aceea a unui vartej de tendinte cu gust de fructe, floral si picant atingand un nivel inalt de rafinament. Se poate simti clar gustul de zmeura, capsuni salbatice, coacaze si mure, gem de cirese si cirese amare, petale de trandafir. Multele soiuri autohtone si internationale de struguri, fie in vinuri dintr-un singur soi fie in combinatii, sunt expresiile unor structuri unice realizate din fructe pline de viata si crocante, aciditate echilibrata fin si tendinte captivante, toate acestea facand ca vinurile rosii Tenuta Ulisse sa fie unice si fara pereche.

Urmeaza o lista a vinurilor noastre cu compozitia si denumirea lor:

Vinuri albe

UNICO Chardonnay (Chardonnay 100%) - IGT Terre di Chieti

UNICO Cococciola (Cococciola 100%) - IGT Terre di Chieti

UNICO Pecorino (Pecorino 100%) - IGT Terre di Chieti

UNICO Trebbiano D’Abruzzo (Trebbiano D’Abruzzo 100%) – Abruzzo D.O.C.

SOGNO DI ULISSE Bianco (Trebbiano D’Abruzzo,Pecorino, Cococciola) - IGT Terre di Chieti

Vinuri rosé

UNICO Merlot Rosè (Merlot 100%) - IGT Terre di Chieti

UNICO Cerasuolo D’Abruzzo (Montepulciano D’Abruzzo 100%) – Abruzzo D.O.C.

SOGNO DI ULISSE Rosato (Montepulciano D’Abruzzo, Merlot) - IGT Terre di Chieti

Vinuri rosii

UNICO Montepulciano D’Abruzzo (Montepulciano D’Abruzzo 100%) 100%) - Abruzzo D.O.C.

AMARANTA Montepulciano D’Abruzzo (Montepulciano D’Abruzzo 100%) - Abruzzo D.O.C.

SOGNO DI ULISSE Rosso (Montepulciano D’Abruzzo, Cabernet Sauvignon, Merlot) - IGT Terre di Chieti

Vinuri spumante

UNICO Pecorino Brut (Pecorino 100%)

UNICO Rosè Brut (Merlot 100%)

 

Piata. Vinuri de mare prestigiu si armonie: motivul succesului Tenuta Ulisse

Astazi, o foarte buna cunoastere a pietei este esentiala pentru producatorii de vin. Tenuta Ulisse este una dintre cele mai dinamice si intreprinzatoare crame din peisajul regional si italian si este un simbol al regiunii Abruzzo pe pietele cele mai mari si pretentioase.

Aceste model de afacere in domeniul productiei vinului, adanc impamantenit la nivel local, insotit de o vocatie internationala atenta mereu la pietele cele mai consolidate si bine educate, aduce cu sine abilitatea de a transmite sentimentul regiunii Abruzzo si al Mediteranei, oferind astfel un factor important care il distinge de concurenta si care ii permite sa faca fata globalizarii pietelor si gusturilor.

Tenuta Ulisse a crescut progresiv inca de la prima recolta din 2007 de la 65.000 de sticle pana la uimitoarea cifra de 450.000 de sticle la recolta din 2010.

Tenuta Ulisse contribuie cu solida sa reputatie, bazata pe productia si imaginea sa, la succesul si veselia vinului italian din toata lumea. Circulatia marfurilor sale se afla in continua crestere chiar si in ciuda prezentei crize. Compania a primit aprecieri si premii, dar cel mai important dintre toate, multumita calitatii sale si abilitatii de a simti tendintele gustului consumatorului, ea primeste aprecierea in continua crestere a restaurantelor fine din Italia si din toata lumea.

Reteaua noastra comerciala interna este alcatuita din 40 de reprezentanti de vanzari ai sectorului horeca pentru restaurante, hoteluri si wine baruri.

Canada, Germania, Elvetia, Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Rusia si Norvegia sunt cateva dintre tarile, care cunosc cel mai bine si apreciaza vinurile Tenuta Ulisse, si acest trend creste an dupa an.

Ca si noutate pentru 2012, va fi  vinul Nativae, un vin nefiltrat si care nu contine sulfiti. Va fi un deschizator de drumuri chiar si pentru  piata romaneasca.

 

 

nativae, vin fara sufiti Tenuta di Ulisse

 

 

Astept cu nerabdare sa degustam si aceste vinuri, impreuna.

 

Cu incredere,

Vinescu.ro,

magazin online de vinuri bine alese
Vinescu.ro , distribuitor autorizat al vinurilor Tenuta di Ulisse, vinuri Italia. Partea II
  

Mosia Tenuta Ulisse

55 de hectare de vita de vie intinse in trei locatii. Langa orasul Crecchio, in Lanciano si in Ortona

Abruzzo, regiune istorica situata in peisajul de tara de la Appenine si teritoriu viticol unic, in care vitele de vie coexista intotdeauna cu pomi fructiferi, paduri, maslini si ierburi aromatice. Un teritoriu si dulce si amar, care ofera conotatii de putere si intensitate. Plasamentul solurilor teritoriilor din Abruzzo este destul de variat: o succesiune continua de munti, dealuri, campii, stabatute de izvoare. Configuratia orografica produce o gama de vanturi care atrag asupra regiunii o ploaie binefacatoare. Vegetatia este variata si densa, iernile, desi scurte, sunt puternice si cu multa zapada si verile sunt calde si prelungite.

Din punctul de vedere al cultivarii vitei de vie Abruzzo este un continent. Fiecare zona de provenienta poate varia mult pe o raza de doar cativa kilometri, oferind cultivatorilor de vita de vie conditii pedoclimatice optime. Tenuta Ulisse si-a extins gradual suprafata de cultivare prin monitorizarea atenta a rezultatelor calitative ale vinurilor produse in fiecare locatie. Aceasta strategie de dezvoltare s-a concentrat pe selectarea teritoriilor de cultivare a vitelor de vie si soiurile ne ofera o gama variata si bine diferentiata. Dupa ultima achizitie, familia Ulisse detine acum 3 mosii: una la tara, langa Crecchio, una in Lanciano si, ultima dar nu cea din urma, in Ortona, chiar pe coasta Adriatica.

Peste 70 % din vitele de vie ale noastre sunt plantate in randuri („Spurred cordon”) de aproape 50 cm inaltime. Randurile de vie sunt realizate cu cea mai  moderna tehnologie dar intotdeauna cu respect fata de natura si fata de peisajul local si de aceea se folosesc tarusi de lemn si de salcam. Calitatea porneste din vita de vie. Ani de experimente ne-au convins in totalitate de acest lucru: marile vinuri se nasc din struguri mareti. In cadrul Tenuta Ulisse, producem vinuri exclusiv din vitele noastre de vie. Am plantat noi insine vite de vie, si in fiecare an ne-am implicat personal in elagaj si in recolta.

De la vita de vie la pivnita. O combinatie perfecta intre modernitate si traditie

Deosebitul mozaic al terroir-ului mosiilor Tenuta Ulisse trebuie sa mentina identitatea si integritatea fiecarei piese in parte odata ajunse in pivnita. Cultivarea minutioasa si grijulie a vitelor de vie, piatra de temelie a productiei vinurilor superioare si concentrarea pe selectarea pamantului, selectarea si atentia soiurilor de struguri plantate, ne ofera un cadru variat si bine diferentiat.

Tenuta Ulisse a devenit detinatorul unei mosteniri ampelografice de neegalat in Abruzzo. Aceasta marca de vin istorica din Abruzzo a preluat sarcina de a pretui, recolta dupa recolta, excelenta materialelor brute, care sunt fara egal pentru calitatea si bogatia organoleptica. Productia in pivnita necesita o organizare eficienta a activitatilor de a interpreta cel mai bine soiurile autohtone (Montepulciano D’Abruzzo, Trebbiano D’Abruzzo, Cerasuolo D’Abruzzo, Pecorino, Cococciola, Passerina) si internationale (Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay) ce alcatuiesc gama variata a soiurilor de struguri a Tenuta Ulisse.

Momentul recoltei variaza cu cateva zile de la sol la sol chiar si pentru acelasi soi de struguri si in pivnita fiecare tip de struguri este procesat separat pentru a asigura trasabilitatea de la vita de vie pana la sticla. Planificarea momentului recoltei, monitorizarea si grija pentru detalii precum si tehnologia si profesionalismul sunt ingredientele principale utilizate de Tenuta Ulisse pentru a mentine natura multi-teritoriala a excelentei cultivarii vitelor de vie din Abruzzo, devenind astfel reprezentantul sau autoritar si de incredere. Personalul specializat, facilitatile de procesare indraznete, tehnologia la rece, toate sunt organizate conform unei proceduri de productie pe masura capabila sa creeze vinuri provenite din pamant, cu o identitate clar definita, constand intr-o ideologie de productie focusata pentru a nu risipi identitatea vinului din Abruzzo.

Tenuta Ulisse se prezinta ca o crama moderna, dinamica, valoroasa intr-o noua era in care se contopeste o tehnologie moderna a productiei de vin cu stilul de viata vibrant al vietii contemporane exprimand potentialul si caracterul strugurilor originari din Abruzzo. Ne-am dezvoltat propriul nostru stil de operare, si acest lucru se poate observa din abordarea noastra fata de productia vinului. Acest stil este creat prin uniunea dintre tehnicile traditionale de productie a vinului si tehnologia moderna. Tenuta Ulisse isi stilizeaza vinurile cu o integritate care reflecta unicitatea solului si echipa noastra combina viticultura meticuloasa, tehnologia moderna de productie a vinului si tehnicile traditionale de productie pentru a crea un stil deosebit pentru structura, complexitatea si echilibrul acestuia.

Vinurile noastre sunt rezultatul pasiunii si experientei lui Antonio si Luigi Ulisse, doi frati dedicati exprimarii potentialului si caracterului vinurilor regiunii. Fiecare pahar din vinul Tenuta Ulisse este o calatorie, o experienta care uimeste, o viziune. „Suntem hotarati sa utilizam cele mai expresice si unice terroir-uri ale regiunii Abruzzo pentru a crea distinsul vin rafinat Abruzzo”. Calitate si pasiune. Aceste cuvinte sunt preluate de fiecare aspect in parte al angajamentului nostru de a redescoperi soiurile originare de struguri si de a reinterpreta soiurile internationale.

Colectia variata si bogata a vinurilor Tenuta Ulisse contine soiurile de elita ale strugurilor originari din gama UNICO si AMARANTA, combinatii inovatoare cu soiuri intenationale ale gamei SOGNO DI ULISSE.

Vinurile noastre exprima viziunea productiei unice de vin Tenuta Ulisse, care produce in special vinuri deosebite cu o personalitate interesanta, expresie a pamantului nostru dar intotdeauna cu o vocatie internationala stabilita.

 
Vinescu.ro, distribuitor autorizat al vinurilor Tenuta di Ulisse , vinuri Italia. Partea I
Asa cum ati observat, facem tot posibilul sa incheiem cat mai multe parteneriate pentru  avea cat mai multe produse in portofoliul nostru.

Dorim sa facem asta, fara a ne indeparta de la obiectivele noastre principale, produse de calitate, servicii excelente  si preturi bune pentru a le pune la dispozitia clientilor si partenerilor nostri.

Cu acesti parteneri vom face diverse promotii si concursuri, pentru a fi mereu la dispozitia Dumneavoastra .

In continuare va vom spune povestea celor de la Tenuta Di Ulisse :

TENUTA ULISSE

 O companie tanara intr-un taram cu traditie indelungata

Tenuta Ulisse, o afacere de familie

Infiintata in 2006, Tenuta Ulisse este astazi marca simbolica a renasterii enologice a regiunii Abruzzo si a culturii bautului. Tenuta Ulisse, o expresie moderna a unei traditii vechi de secole de pasiune si dedicare pamantului, este una dintre mosiile de elita producatoare de vin din Abruzzo. Compania s-a cufundat agresiv in potentialul terroir-ului si al soiurilor stravechi ale regiunii Abruzzo prin aducerea unei amprente contemporane asupra  soiurilor de struguri indigene cum ar fi Montepulciano D’Abruzzo, Trebbiano D’Abruzzo, Pecorino, Cococciola and Passerina.

Cu putin peste 10 ani in urma, o revelatie: viitorul viticulturii Abruzzo trebuia sa urmeze o noua cale oneologica, in cautarea calitatii absolute. Pentru a atinge acest scop, a fost necesar locul potrivit, momentul potrivit si cei mai buni oameni. Astfel s-a ajuns la ideea Tenuta Ulisse, vii cultivate cu intelepciune si experienta de familia Ulisse, care cauta cu fiecare recolta, o noua capodopera. Rezultatele pot fi vazute, dar sunt chiar si mai evidente in pahar. De-a lungul istoriei scurte dar prolifice, Antonio si Luigi Ulisse au cultivat cele mai bune vii ale regiunii Abruzzo si au lucrat aproape cu Riccardo Brighigna, unul dintre cei mai buni producatori de vin din Italia.

Rezultatele au fost remarcabile, vinurile Tenuta Ulsse primind in nenumarate randuri critici excelente si culegand constant laudele criticilor internationali. In mai putin de o decada, crama Tenuta Ulisse din regiunea Abruzzo in centrul Italiei s-a pozitionat in fruntea unei revitalizari de succes si radicale a acestei zone istorice producatoare de vin. Crama, larg cunoscuta ca una dintre cele mai inovatoare si avansate mosii, si-a pus amprenta moderna asupra vinurilor facute din soiuri de struguri stravechi si indigene.

La inceputul anilor 1900 pasiunea bunicului Antonio Ulisse pentru vin l-a atras in locul unic:  Contrada San Polo in locul extraordinar de la tara, de langa orasul Crecchio in regiunea Abruzzo a Italiei. Acesta este un taram care poarta insemnele profunde si de neuitat ale cultivarii viilor si ale culturii vinului, situat intre muntele Majella si marea Adriatica, la umbra castelului medieval.

In acest mediu, Antonio si Luigi Ulisse s-au dorit sa asigure continuitatea fermei familiei inceputa de la bunicul lor Antonio, dar concentrata spre viitor. Doi tineri afaceristi indragostiti de pamantul lor au avut abilitatea de a il vedea in viitor, de a percepe potentialul urias al dezvoltarii excelentei de a produce vin in dealurile din zona Crecchio. Ei au crezut ca acest potential nu a fost inca pe deplin exploatat cu angajamentul si abordarea potrivita pentru productie.

Totul a inceput in vie cu plantarea primelor vite de vie Montepulciano D’Abruzzo, Trebbiano D’Abruzzo and Pecorino cu toata grija necesara de producerea moderna a vinului, concentrata pe ideea conform careia calitatea unui vin provine din vita de vie si din managementul agronomic al acesteia. Numai strugurii sanatosi culesi in momentul potrivit al coacerii si cu o gama pe deplin dezvoltata a trasaturilor organoleptice trebuie trimisi in pivnita. La Tenuta Ulisse, respectul pentru naturaletea strugurilor, crescand potentialul lor de producatori de vin si accentuand trasaturile unice ale fiecarui soi de vin sunt regulie pe care Antonio si Ligi Ulisse le-au urmat cu strictete inca de la inceput, recolta dupa recolta.

Regulile au permis crearea unui nou model de crama provenita din teritoriul local si concentrata pe piete mai pretentioase si mai educate. In domeniul vinurilor de calitate, Abruzzo paraseste in sfarsit acea zona gri, care a afectat taramurile si firmele ei pentru prea mult timp.

Incepe un nou sezon pentru producerea vinului si forta care o ghideaza este Abruzzo. Firma Tenuta Ulisse si familia Ulisse, impreuna cu cele mai mari nume producatoare de vin din Abruzzo, sunt jucatorii principali ai acestei dezvoltari majore nu numai din punctul de vedere al economiei si al productiei, ci de asemenea, si mai ales, din punctul de vedere al calitatii vinurilor si abilitatii de a simti schimbarea gustului consumatorului inainte ca aceasta sa se intampla. Au urmat aspru ani furtunosi si intensi: au fost create noi vinuri, au fost achizitionate noi mosii si au fost dezvoltate si imbunatatite tehnicii si tehnologii de productie.

Au urmat multe premii si aprecieri, dar, cel mai important, a crescut sigur preferinta in randul consumatorilor, permitand firmei sa fac inconjurul lumii, deoarece lumea in sfarsit a cunoscut Abruzzo si vinurile ei. Tenuta Ulisse se afla printre principalele crame din Abruzzo in interpretarea cu succes a acestei noi dimensiuni si perspective internationale, in care a investit puternic si cu regularitate, permitandu-i sa fie una dintre cele mai bune si bine consolidate exemple de distribuire si succes comercial ale domeniului din Abruzzo.

Munca in echipa, entuziasmul molipsitor si valorile si emotiile impartasite in lumea calitatii vinului sunt vitale. In cadrul Tenuta Ulisse se poate observa sentimentul de proprietate si mandria de a impartasi proiectul de dezvoltare si prosperitate a viilor din Abruzzo pretutindeni, in perceptia tuturor; se poate auzi in cuvintele celor care muncesc din greu cu pasiune reala si permanenta. In concluzie, Tenuta Ulisse este o afacere de familie, deoarece reprezinta o familie mare ce impartaseste visul acelor tineri afaceristi care au avut inspiratia si au promovat renasterea vinului de calitate din Abruzzo.

 

Puteti viziona produsele si preturile in detaliu pe vinescu.ro

 

Cu incredere,

Vinescu.ro
Incepem anul cu promotii !! Livrare gratuita pentru vinurile Crama Basilescu / Vinoteca
Ca sa incepem anul cu bine, am pregatit o promotie la vinurile Crama Basilescu.

Vinurile de vinoteca , Crama Basilescu Cabernet Sauvignon si Merlot, au transport gratuit daca achizitionati minim 6 sticle (un bax). Plata o puteti face fie prin ramburs, la sosirea coletului, fie plata cu cardul prin mobilpay.ro. La plata cu cardul prin mobilpay.ro, toate comisioanele de tranzactie vor fi suportate de catre noi.

Pentru tot ce inseamna plati online cu cardul pentru a cumpara vinuri, sampanie si coniac, de pe vinescu.ro puteti sa va informati pe mobilpay.ro

 

Vinurile de colectie din vinoteca  Crama Basilescu, sunt vinuri rosii care cu siguranta va pot incanta la orice masa si la orice petrecere!

 

Cu incredere,

Vinescu.ro
Amaranta - Tenuta Ulysse! - premiul de saptamana aceasta , oferit de magazinul online de vinuri!
Buna seara!

 

Dupa cum am si promis, astazi publicam numele persoanei care a castigat premiul din aceasta saptamana, vinul  Amaranta - Tenuta Ulysse , Italia.

Un vin ce face parte dintr-o serie de vinuri de la Tenuta Ulysse, premiate atat in Italia cat si in intreaga lume.

Aceasta gama de vinuri, este importata de Rifco Trading. Multumim importatorului ca ne-a dat ocazia sa fim primul magazin online de vinuri care a inceput sa comercializeze aceste vinuri.

Multumim celor care au participat, au fost foarte multe persoane care au raspuns si apreciem acest lucru.

Vrem sa fim transparenti si totodata sa cautam sa va convingem sa participati in numar si mai mare la aceste concursuri saptamanale!

De aceea , decizia nu a fost usor de luat. Am cautat sa tinem cont de corectitudinea raspunsului , ziua si ora la care s-a transmis raspunsul si nu in ultimul rand,  ordinea alfabetica a numelor.

Am stabilit aceste criterii ca sa putem face o  departajare impartiala, avand in vedere ca au fost multe raspunsuri corecte!

Premiul din aceasta saptamana va merge la Ana Vladau - Bucuresti. Costurile de livrare, vor fi suportate de noi.

Asteptam ca Ana sa ne spuna impresiile de dupa degustare !

 

Luni , vom publica urmatorul concurs si urmatoarele promotii!

 

 

Cu incredere,
Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!

 

 
Vinars Jad 28 de ani - Promotie Livrare Gratuita ! Cel mai vechi vinars din Romania!
Unul dintre cele mai cunoscute produse din categoria vinars , este  vinarsul Jad de la Vincon Vrancea.
Este cel mai premiat produs din aceasta categorie si tototodata cel mai vechi, 28 de ani.
Nu cunosc sa mai existe la vanzare , in Romania, un asemenea produs , realizat de un producator roman.
Ce este de remarcat la acest vinars :
este opera renumitei crame Paradis, din Vrancea. Crama Paradis este cel mai mare depozitar de distilate din vin , din Europa de Est.
Pastrat in butoaie de stejar si ramanand pe parcursul anilor mereu in contact cu lemnul, pentru a se realiza un buchet perfect de arome si bine conturat.
28 de ani a fost pastrat in butoaie de stejar, realizand-use o performanta si o calitate greu de egalat. Traditia si fidelitatea reprezentand argumente forte in promovarea acestui produs.
Complex si impunator, cu o culoare chihilimabarie, cu urzeli aurii si intensitati linistitoare de cafea, curmale si caramel.
Nuantele de miere, visine amarui,  cuisoare si postgustul cald, energic si condimentat, fac din Jad, un produs unic pe piata din Romania.
Personal cred, ca orice om care vrea sa deguste cu adevarat ceva deosebit, merita pe deplina sa caute a bea un pahar de vinars Jad.
Garantez ca acea clipa va fi una unica si va deveni o clipa pretioasa in viata fiecarui degustator.
In aceasta perioada, exista o importanta promotie pe vinescu.ro, magazin online de vinuri , sampanie si vinarsuri fine.
Pentru fiecare sticla de vinars  Jad cumparata, veti primi transport gratuit , oriunde in Romania.

Intotdeauna vom promova produsele de calitate Romanesti , si vinarsul Jad este unul dintre acestea.

 

Cu incredere,

vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!
Promotii Vinuri Reserve , Feteasca Regala, Merlot !
Ca urmare a bunei  colaborari cu unul dintre furnizorii nostri , Apcovin. Ne-am gandit impreuna sa incepem o promotie, prin care sa va oferim la Gama Reserve, o reducere. Daca cumparati minim doua sticle de vin din Gama Reserve, o sa primiti un discount de 10%.

Sticlele sunt in editie limitata si totodata sunt numerotate manual.

Aceste vinuri, sunt vinuri seci , an 2007, din podgoriile Cotesti DOC si Nicoresti DOC.

vinescu.ro/promotii

[gallery link="file" orderby="title"]

 
Sampanie Moet & Chandon, preturi promotionale !
Stimati clienti,

Incepand cu acest weekend veti beneficia de preturi promotionale la gama de sampanie Moet & Chandon !

Am considerat ca a va oferi un pret bun la acest produs, este de datoria noastra.

Avem convingerea ca preturile bune, serviciile excelente si calitatea produselor recomandate,  sunt si vor fi in permanenta argumentele noastre in relatiile cu clientii .

De aceea, va invitam sa vizitati magazinul online vinescu.ro, unde veti gasi sampania potrivita evenimentului Dumneavoastra.

 

Cateva cuvinte despre Moet & Chandon :

Jean Remy Moet, fondatorul Moet & Chandon a crezut in puterea de seductie a sampaniei.

In 1743 el insusi a stabilit obiectivul de “sampanie in forma sa cea mai de lux”

Cu acces la viile din regiunea cea mai extinsa si secole de experienta , numele Moet garanteaza o calitate excelenta si coerenta pentru fiecare sticla de sampanie, fie ca este Brut Imperial , Rose, Vintage Grande.

Sampania Moet a fost prezenta la toate evenimentele importante , incepand cu secolul 18.

Acest brand faimos, incorporeaza un sentiment de neegalat si stil.

Este sampania cu perioada  cea mai mare de maturare, dubla decat prevede legea din Franta. Asta ii da o mai mare valoare si totodata o ajuta sa isi puna in valoare calitatile de neegalat. Este maturata in pivnite timp de 30 de luni pentru Brut si 5 ani pentru Vintage.

Produsele care fac parte in promotie sunt :

Moet & Chandon Brut

Moet & Chandon Brut (cutie cadou)

Moet & Chandon Rose

Moet & Chandon Nectar Imperial

vinescu.ro/promotii

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 
Sampanie Moet & Chandon - plina de eleganta si savoare! Promotie - Livrare Gratuita

Stimati prieteni,


pentru ca ne dorim sa fim alaturi de Dumneavoastra, in fiecare moment pe care il petreceti cu prietenii. Ne-am propus ca pentru toata gama de sampanie Moet & Chandon, sa suportam noi cheltuielile de transport.


Am demarat aceasta campanie , pentru a va da  si posibilitatea sa trimiteti cadouri prietenilor sau partenerilor Dumneavoastra de afaceri.


Vrem sa fidelizam clientii nostri si totodata sa oferim cele mai bune servicii in ceea ce priveste magazinul online de sampanie si vinuri.


Ne dorim sa fim o alternativa viabila si tototodata sa fim o prima optiune in ceea ce priveste achizitiile Dumneavoastra  online de sampanie si vinuri.


Cateva cuvinte despre Moet & Chandon :


Jean Remy Moet, fondatorul Moet & Chadon a crezut in puterea de seductie a sampaniei.


In 1743 el insusi a stabilit obiectivul de "sampanie in forma sa cea mai de lux"


Cu acces la viile din regiunea cea mai extinsa si secole de experienta , numele Moet garanteaza o calitate excelenta si coerenta pentru fiecare sticla de sampanie, fie ca este Brut Imperial , Rose, Vintage Grande.


Sampania Moet a fost prezenta la toate evenimentele importante , incepand cu secolul 18.


Acest brand faimos, incorporeaza un sentiment de neegalat si stil.


Este sampania cu perioada  cea mai mare de maturare, dubla decat prevede legea din Franta. Asta ii da o mai mare valoare si totodata o ajuta sa isi puna in valoare calitatile de neegalat. Este maturata in pivnite timp de 30 de luni pentru Brut si 5 ani pentru Vintage.


Produsele care fac parte in promotie sunt :


Moet & Chandon Brut


Moet & Chadonn Brut (cutie cadou)


Moet & Chandon Rose


Moet & Chandon Nectar Imperial


intra pe vinescu.ro si citeste toate detaliile.


Cu incredere,


Vinescu.ro


 
Promotie Vinuri , Vinuri Spumante si Sampanie - Livrare Gratuita.
Pentru ca se apropie Sarbatorile  de Iarna si totodata vrem sa facem o surpriza placuta clientilor nostri, ne-am gandit sa initiem o campanie cu Livrare Gratuita, pentru unele din produsele comercializate de noi.

Aceasta campanie, acopera toate costurile de livrare si de achitare online cu cardul. In afara de pretul afisat clientii nu vor mai avea nici o cheltuiala suplimentara de efectuat.

Pentru clientii nostri, vrem sa fim mereu in partener de incredere.

Vizitati magazinul nostru online si fiti la curent cu promotiile noastre, ne-am propus sa facem lunar asemenea promotii.

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

P.S. va reamintim si site-urile :

vinuri-personalizate.com

vinurivrac.ro
  Produsul a fost adaugat in cos