Blog despre vinuri, vinuri spumante, vinuri rosii romanesti si straine, sampanie, magazin online de vinuri
RO-WINE - The International Wine Festival of Romania!

 

Comunicat de presă

 

RO-Wine de toamnă se degustă la Cluj!

 

 

București, 11 iunie, 2018

 

 

Ajuns la cea de-a treia ediție din București, RO-Wine|The International Wine Festival of Romania, se extinde către inima Transilvaniei, urmând să prezinte în această toamnă o selecție spectaculoasă de vinuri premium și superpremium publicului din Cluj. Evenimentul dedicat iubitorilor de vin transilvăneni va fi găzduit de Chios Social Club pe 27 și 28 octombrie.

„Vorbim, cu siguranță, despre una dintre cele mai efervescente piețe regionale de vin din România, iar evenimentele de vin care se desfășoară aici sunt de cea mai înaltă calitate, contribuind, fără îndoială, la formarea unui public educat și dornic de experiențe deosebite. Acest fapt, precum și feed-back-ul strâns în cei trei ani de când organizăm RO-Wine în București ne-au condus, în mod natural, la această hotărâre. Festivalul din București a crescut de la an la an, atât ca număr de expozanți, cât și de vizitatori – anul acesta am avut 3.500 de oaspeți în 2 zile – însă rămâne greu accesibil publicului din Transilvania, în primul rând din cauza distanței și a infrastructurii precare”, spune Marinela V. Ardelean, inițiator și coproprietar al RO-Wine|The International Wine Festival of Romania.

 

“Clujul este un oraș activ, energic, foarte focusat pe bussines-urile din domeniul HORECA. Am observat o investiție mare atât în crearea de locuri cu personalitate, cât și în oferta diversificată și coerent concepută, astfel încât să acopere segmente foarte specifice de public. Prin RO-Wine ne dorim să oferim atât pasionaților, cât și celor din industria Horeca posibilitatea să interacționeze direct cu proprietarii cramelor și să descopere vinuri atent selecționate”, declară Liviu Popescu – Vicepreședinte HORA, antreprenor și coproprietar RO-Wine și Fratelli Group

 

„În lumea vinului, principala sursă de bucurie este descoperirea permanentă, iar această descoperire este și ținta constantă a selecției de vinuri premium și superpremium pe care o propune RO-Wine. În afară de producătorii români, ale căror vinuri participante trec printr-o selecție riguroasă, vor participa și multe crame de top din Europa, mai greu accesibile și mai puțin cunoscute publicului autohton. Va fi ocazia perfectă pentru descoperit gusturi, atitudini și tendințe noi și, sperăm, va fi și piatra de temelie pentru o nouă tradiție în rândul evenimentelor oenologice din Cluj”, adaugă Marinela V. Ardelean.

 

“Din perspectiva mea de arhitect și designer, Clujul este un oraș care se tranformă în permanență și pune accent pe design, și imi doresc ca prin RO-Wine să îmi pun amprenta în această zonă a țării. Mă bucur că voi avea ocazia să lucrez la o soluție care să îmbine modernitatea pe care a transmis-o până acum RO-Wine, în contextul unei clădiri istorice. Este ca și cum viața vinului – care se petrece în același joc de modernitate și tradiție – s-ar fi tradus în arhitectura locului care ne va găzdui”, completează Mihai Popescu - arhitect și designer, coproprietar RO-Wine|The International Wine Festival of Romania și Fratelli Group.

 

 

Despre festival și organizatori:

RO-Wine|The International Wine Festival of Romania este primul festival autohton de vin orientat exclusiv către piața vinurilor premium și de lux. Cele trei ediții desfășurate până acum în București, au fost organizate de Marinela V. Ardelean, Liviu și Mihai Popescu.

 

Liviu Popescu este coproprietar Fratelli Group și Vicepreședinte HORA iar Mihai Popescu este designer si arhitect, de asemenea coproprietar al Fratelli Group. Marinela V. Ardelean este autoarea ghidului The Wine Book of Romania, degustător și critic de vin, jurat în competiții internaționale și Brand Ambassador Foss Marai si Vinars Brâncoveanu.

 

Festivalurile au reușit să aducă împreună câteva dintre cele mai exclusiviste crame din lume și au propus în fiecare an selecții de vinuri rare sau greu accesibile.

 

 

 

 

 


 

La Multi Ani! La cat mai multe vinuri bune in 2018!

Stimate pasionat de gusturi fine,


Împărtășim plăcerea unui vin bun și suntem încântați că ne-ați ales serviciile, pe parcursul acestui an.

Noi, oamenii de la Vinescu.ro, îți mulțumim pentru încredere și îți urăm sărbători fericite și un frumos final de an, alături de cei dragi.

Nu ne oprim aici și deja ne pregătim pentru un 2018 plin de gust, surprize și noutăți.

 


Numai bine,

Echipa Vinescu.ro

IWCB AND VINUL.RO MAGAZINE: BUCHAREST, THE CAPITAL OF WINE AND GASTRONOMY, 24TH OF MAY – 23RD OF JUNE 2017

Between 25th and 28th of May, at ARCUB Hanul Gabroveni (Gabroveni Inn) in the heart of Bucharest Old City will take place the judging of all 1600 wines that compete for International Wine Contest Bucharest (IWCB) medals. The appreciation will be made by 32 foreign jurors and 24 Romanian specialists. The complete list can be accessed here.

IWCB will be accept samples registration until April 28th, 2017 and samples delivery until May, 05th.

 

Results will be posted on-line on www.iwcb.ro/en June 2nd, 2017.

The winners will be awarded June 6th at The Gala Ceremony in Bucharest.

Producers can register online or by email, download the forms at http://www.iwcb.ro/en/download-email-registration-forms/

 

IWCB, Vinul.ro magazine, GastroArt.ro and Rare Foods Services, with the support of ARCUB (The Cultural Center of Bucharest Municipality) and PMB (The Bucharest City Hall) and partners from mass media and HoReCa, organizes  a series of events for public and communicators.

Wine is and must be an impotant subject for those interested in gastronomy, economics, photography, fashion or just for those interested in social positioning.

 

· 27th-28th of May, at Hanul Gabroveni, those interested will taste (based on prior reservations confirmed) the same 1600 samples judged at IWCB, in the International Wines Openan unprecedented event in Romania

 • 27th of May, takes place (also at Hanul Gabroveni) Bloggers and Wines Festival – also a first run event, where almost 30 online influencers (specialized in gastronomy, wine, tourism, fashion, photography) will present their activities at few glasses from their favourite wines of each of them- and they will meet live with readers
 • 7th– 8th of June, at the same Hanul Gabroveni, will take place the Ist Gastronomy and Wine Congress from Romania – a gathering of professionists in the field and communicators
 • In parallel with these events, during one month, starting from 24th of May, over 25 restaurants from Bucharest, of different culinary profiles, from different areas, will promote to their clients, a special offer, food and wine recipes.
Vinurile participante la RO-WINE | The Wine Festival of Romania, premiate cu medalii de aur, argint și bronz

București, 7 iunie 2016. Prima ediție RO – Wine | The Wine Festival of Romania, cel mai important festival de vinuri din România, a avut loc pe 21-22 mai la Fratelli Studios. Evenimentul a reunit peste 60 de producători din România, Italia, Franța, Elveția, Bulgaria și Republica Moldova și a adus în atenția vizitatorilor o selecție impresionantă de vinuri premium.

În cele două zile de festival s-au degustat vinuri de top vizitatorii având acces la aproape 300 de etichete. Pentru că RO-Wine | The Wine Festival of Romania s-a născut din dorința de a aduce mai aproape de consumator cele mai bune vinuri, aceștia au avut un rol foarte important în cadrul evenimentului putând să voteze vinul preferat, după degustare.

În weekendul proaspăt încheiat a avut loc festivitatea de premiere, etichetele prezente la festival fiind medaliate cu aur, argint sau bronz de către comisia de degustare Ro Wine.

Rezultatele finale pot fi consultate pe site-ul festivalului. În topul vinurilor votate de consumatori Gattavecchi, Riserva dei Padri Serviti Vino Nobile di Montepulciano DOCG, 2012 a obținut locul 3, Scriani, Amarone Della Valpolicella DOCG, 2011 a ocupat locul al doilea, in timp ce Merlot, 2007 al Cramei Elite Wine a fost declarat câștigător.

Selecția producătorilor participanți la festival a fost una extrem de riguroasă, participarea făcându-se pe bază de invitație. Fiecare producător a putut prezenta un număr de maxim 5 etichete, organizatorii accentuând astfel standardul calității evenimentului.

“Această primă ediție a festivalului demonstrează că suntem pe drumul cel bun în promovarea vinului românesc. Numărul mare de producători români și internaționali care au acceptat invitația noastră și interesul vizitatorilor pentru informații precise sunt dovada că am făcut un prim pas important spre ocuparea locului trei in Europa vinurilor peste 20 de ani.”, a declarat Marinela Ardelean, organizator RO Wine.

Partenerii RO-Wine | The Wine Festival of Romania au fost: Selgros Romania, Banca Transilvania, AQUA Carpatica, Ţiriac Auto și Sobranie.

***Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT). Autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești - "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene", Marinela este și inițiatoarea proiectului „Cartea vinurilor românești/ The Wine Book of Romania”, primul ghid care cuprinde descrierea și clasificarea celor mai bune vinuri din România și Republica Moldova.

Liviu si Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group, sunt recunoscuți de mai bine de 10 ani pentru dezvoltarea celor mai prestigioase proiecte din domeniul HoReCa. Liviu Popescu are experiență de 20 de ani în domeniul ospitalier, în timp ce Mihai Popescu completează echipa cu expertiza sa în design industrial, fiind și cel care creează conceptele pentru toate localurile grupului. Asocierea cu RO – Wine | The Wine Festival of Romania confirmă încrederea celor doi manageri în produsele românești și este o garanție a calității evenimentului.

Selgros Cash&Carry România, partener oficial al festivalului este unul dintre cei mai importanți actori din comerțul românesc, apreciat de clienţii profesionişti. Este partenerul de încredere al gastronomilor, comercianţilor şi micilor întreprinzători particulari, asigurând pentru aceştia cele mai bune servicii, un sortiment croit după nevoile lor, bazat pe competenţă în calitate şi prospeţime, disponibil în permanenţă la cele mai convenabile preţuri. Se implică frecvent în viața comunităților în care activează, contribuie la dezvoltarea și evoluția lor, susține performanțele individuale sau de grup, iar dovada vie este și implicarea, prin acest proiect, în promovarea industriei vinicole din România.

Banca Transilvania, banca oamenilor întreprinzători, este unul dintre partenerii principali ai festivalului. Aceasta se află pe locul al treilea în topul băncilor din Romania, are aproape 600 de sedii şi 2,2 milioane de clienți. Implicarea în acest proiect este o oportunitate pentru BT de a susține brandurile locale şi spiritul antreprenorial românesc, precum şi de a-şi arăta aprecierea față de tradiția vinicolă din România.

AQUA Carpatica, unul dintre brandurile de apa minerala cele mai apreciate de catre romani, este unul dintre partenerii principali ai festivalului. Brandul s-a pozitionat ca un susținător al valorilor românești, al calității și al rafinamentului, produsele sale fiind deseori asociate cu un stil de viață sănătos, cu eleganța în design, dar și cu preparate culinare și vinuri deosebite, așa cum sunt și cele din selecția RO – Wine | The Wine Festival of Romania.

Ţiriac Auto face parte din Grupul Țiriac, ce reunește peste 40 de companii private autohtone, activând în multiple sectoare precum imobiliare, auto, servicii financiare, leasing, transport aerian, energie, servicii de pază și protecție, property management sau servicii media. Ţiriac Auto reprezintă şase dintre mărcile auto renumite existente pe piaţă: Ford, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz şi Mitsubishi. Reţeaua de distribuţie şi service Ţiriac Auto asigură clienților acces la servicii de calitate în orice colţ al României.În fiecare locaţie există consilieri gata să ofere soluţii adaptate nevoilor clienţilor Ţiriac Auto. Totodată, spațiile service Ţiriac Auto sunt autorizate şi pregătite să efectueze reparaţii unui portofoliu extins de mărci auto. Asocierea cu RO – Wine | The Wine Festival of Romania subliniază nivelul înalt al calității pe care urmărește să îl atingă proiectul.

450 de medalii la International Wine Contest Bucharest 2016

Vinurile din România, Moldova și Italia se plasează în fruntea clasamentului. România și Moldova au obținut singurele două Mari Medalii de Aur acordate în acest an

Bucureşti, 10 iunie 2016: Miercuri, 08 iunie a.c., la Palatul Bragadiru din Bucureşti, a avut loc Gala de decernare a premiilor International Wine Contest Bucharest 2016.

Ediţia din acest an a concursului, prima itinerantă, a fost găzduită de Focşani, judeţul Vrancea.

“IWCB îşi îndeplineşte misiunea de a fi o entitate de ierarhizare şi promovare a vinurilor de calitate, în folosul consumatorilor şi al producătorilor, deopotrivă. Referitor la evoluția concursului, ne propunem ca, în următoarele ediții, să găsim şi să impunem îmbunătăţiri acceptate de OIV (Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului) în procesul de evaluare. De asemenea, ne bucurăm să contribuim astfel la reintrarea României în Liga superioară a lumii vinului, în termeni de producţie şi de piaţă,“ afirmă Cătălin Păduraru, CEO IWCB.

Despre câștigători

Marea Medalie de Aur IWCB 2016 a revenit unui vin din România (Tămâioasă Românească 1975, produs Staţiunea Pietroasele) şi unui vin din Moldova (Chardonnay 2013 Botrytis, produs de Château Vartely).

Cele mai apreciate vinuri albe seci – Rigid ELM Sauvignon Blanc 2015 de la Wine Union JSC, Bulgaria şi Pinot Grigio de Purcari 2015, Moldova.

Cel mai apreciat vin rose sec - C’est soir Rose (Cabernet Sauvignon) 2015 de la Domeniile Lungu, România.

Cele mai apreciate vinuri roşii seci – Encore Syrah 2012 de la KATARZYNA ESTATE LTD, Bulgaria şi St. Andrews Cabernet Sauvignon 2013 de la Wakefield/ Taylors Wines, Australia.

România a obţinut 187 medalii (41,5% din total medalii):

· 1 Mare Medalie de Aur

· 59 Medalii de Aur (36% din total Medalii de Aur)

· 127 Medalii de Argint (45% din total Medalii de Argint)

Cel mai bun selectioner / importator din România este, şi în 2016, VINEXPERT, cu 8 Medalii de Aur și 7 Medalii de Argint.

Despre ediția 2016

Aflat la a XIII-a ediţie, jurizarea a fost făcută cu 7 comisii a câte 5 membri, fiecare comisie având în componenţă câte 3 specialişti străini şi 2 români. Suma anilor de studiu a juraţilor este de 374, aceştia evaluând în carieră peste 220.000 de vinuri şi având publicate aproape 40.000 de pagini cu texte de specialitate.

Numărul total de probe înscrise: 1495 (limită autoimpusă) - 48% probe din România (717 probe) și 52% probe din afara României (778 probe)

In totalul de probe înscrise 1396 au fost vinuri liniştite, 66 vinuri efervescente, iar 33 distilate.

S-au acordat un număr de 450 medalii (30% din total probe participante, conform Regulamentului OIV):

· 2 Mari Medalii de Aur

· 165 Medalii de Aur (37% din total medalii)

· 283 Medalii de Argint (63% din total medalii)

· 290 probe cu punctaj de argint (peste 82 de puncte), dar care nu au obţinut medalie

Probele cu peste 82 puncte reprezintă 49,5% din probele înscrise.

Numărul total de operatori (producători şi importatori) care au înscris probe: 238.

Numărul de operatori care au luat medalii: 153, adică 64% din numărul operatorilor care au înscris probe.

Numărul de operatori care au luat punctaj mai mare sau egal cu 82: 188 (79% din numărul operatorilor care au înscris probe).

În cazul României:

· 100 operatori au înscris probe

· 65 operatori au luat medalii

· 82 operatori au avut punctaj mai mare de 82 puncte

Aici puteți consulta lista completă a câștigătorilor IWCB 2016.

IWCB este cel mai important concurs international de vinuri din Europa de Est, fiind organizat la inițiativa ONVPV, de catre ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), sub înaltul patronaj al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV).

Parteneri media principali: Global Wine&Spirits, vinul.ro

Parteneri media: Europa FM, Food&Bar, National Geographic, Men’s Health, Practic in Bucatarie, Casa si Gradina, Dilema Veche, Progresiv, Trends HRB, Revista Fermierului, Agerpres, Horeca Romania, Fine Wine, Profit.ro, business-review.ro, femei-in-afaceri.ro, manager.ro, agroRomania.ro, business24.ro, ziare.com, news.ro, life.ro, vipstyle.re, pistoanefabricate.ro, vin2.ro, oenolog.ro, vinescu.ro, Savor TV, semenbune.ro

Cătălin Păduraru

CEO IWCB

Degustare de Vinuri Vinarte - Stejarii Country Club.

La Stejarii Country Club, magazinul de vinuri Vinescu.ro impreuna cu Vinarte au organizat o degustare de vinuri pentru clientii acestui complex de petrecere a timpului liber.

 

Vinurile prezentate au fost din gama de vinuri Terase Danubiene, gama de vinuri de la Vinarte adresata magazinelor de vinuri si restaurantelor.

Prezentarea a fost realizata de renumitul somelier si expert in vinuri Laurentiu Achim.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow-up: GoodWine (RomExpo, 2014.04.26)
În perioada 25-27 aprilie 2014 a avut loc la RomExpo târgul internațional de vinuri GoodWine.

000-mic

Mai jos, fotografii + un video de la eveniment realizate de Olivian Breda.Citeste mai departe →
De ce să cumperi un vin românesc?
Cu cateva luni in urma am comandat cateva carti scrise de autori romani contemporani. M-a lovit revelatia ca am ramas in urma cu ce se scrie la noi in zilele noastre, in afara de Cartarescu, care tinde sa devina scriitor national. Asa ca enter Kiki Vasilescu, Dora Pavel, Dan Taranu, si "batranul" Gheorghe Schwartz. L-as adauga si pe Bucurenci, desi unica sa expresie literara am consumat-o in urma cu cativa ani.

Nu intru in amanunte, sunt un cititor incomparabil mai bun decat un critic literar (desi in vechimea mare, dadeam cu verbul si in sensul asta). Cred in diviziunea muncii si daca nu stiti inca va spun eu- exista niste bloguri super, pe tema recenziei de carte.

Oricum mi-am pus intrebarea: de ce le-am cumparat? De ce sa le citesc? Ar putea fi ele mai bune decat cartile cu bulina Nobel de prin librarii? Pai, cu tot regretul, trebuie sa recunoastem ca nu. Majoritatea iti creaza un sentiment de artificial, si nu exploatabil,  kafkian sau de realism magic, si asta pentru ca se plaseaza intr-un imediat atat de accentuat, incat in loc sa faca cititorul sa rezoneze- il imbranceste afara prin emfaza lui.

Dar...au ceva autentic, ceva care vibreaza pe nevazute si nesimtite cu sufletelul romanesc. Eroii americani n-au mers cu troleul, eroii portughezi nu s-au facut crita intr-o bodega de gunoieri minoritari,  iar nemtii nu asculta Bach cantat la tambal in Adio Mama.  Amanuntele astea nesemnificative sunt ale noastre, ne fac (din nefericire de cele mai multe ori) sa fim cine suntem.

Ei, si astfel ajung sa ma intreb gandindu-ma la damblaua mea cu vinul romanesc: de ce il cumpar, de ce il beau? De ce rezonez cu o babeasca de 55 de lei, care e cu o clasa sub un cru beaujolais din acelasi pret? Si, colac peste pupaza, transportul licorii de la Bucuresti, sa zic, ma costa mai mult decat daca ar fi adus din Franta, Belgia sau Germania?

Si raspunsul pe care l-am gasit e: pentru ca oricat de inferioare calitativ ar fi unor optiuni straine, exista mici, vagi, aproape insesizabile si poate inchipuite inflexiuni care le dau ceva dezirabil, un sentiment pagubos de asemanare, de identitate, uneori.

Ca lautarul cel bun si irezistibil, care simtindu-te cu sufletelul in batista, din doua strofe si-un acord, iti smulge din buzunar si banii de tramvai.

Cu respect, George Mitea

publicat prima oara pe Lucruribune.blogspot.com
Crama Telna - vinuri romanesti in magazinul de vinuri.
Incepand de astazi puteti gasi in magazinul online Vinescu.ro si vinurile de la Crama Telna.

Crama Telna isi trage seva din inima Podgoriei Alba Iulia " Tara Vinului", una dintre cele mai vechi Podgorii din Transilvania, intinsa pe partea dreapta a Muresului, spre dealurile de miazazi ale Muntilor Apuseni. Podgoria se afla la adapost de vanturi, curenti reci si brume. Clima este dulce, verile sunt lipsite de calduri toride, iar toamnele sunt lungi, ajuta la coacerea strugurilor pe indelete.

Crama Telna a devenit de-a lungul timpului o legenda vie a acestor locuri, o legenda care isi are inceputurile in antichitate, cultura vitei de vie fiind unda din principalele ocupatii ale populatiei bastinase. Istoria Cramei Telna se impleteste armonios cu drumul parcurs de istoria acestor tinuturi ale Albei, cultura vitei de vie pierzindu-se in negura anilor.

Pentru a descoperi sufletul cramei si secretele vinului de Telna, trebuie sa va imaginati pivnita Cramei Telna. Daca va aventurati in pivnita de aici, veti ramane surprinsi de pitorescu si splendoarea ei. Decorul sublim oferit, va ofera placerea unei calatorii inapoi in timp, chiar si imaginare, pe firul istoriei, prin pivnita Cramei Telna, in forma de U, lunga de o suta cinezic metri si lata de sase, deasupra pivnitei fiin dealul care se ridica pana la douazeci - depuzeci si cinci de metri.

Pivnita are proprietati ideale pentru pastrarea si maturarea vinurilor, acest lucru datorandu-se mucegaiului nobil de pe pereti si sistemului de ventilatie naturala asigurat prin nise de piatra din bolta arcuita inalta de trei metri.

De-a lungul timpului peretii grosi de piatra si racoarea pamantului au dat linistea si echilibrul termic atat de necesare procesului de fermentare si invechire a vinului. Astfel se savarseste buchetul vinurilor de Tela si poate ca acesta este motivul pentru care toti cei care l-au gustat, le-au pomenit ca fiind printre cele mai echilibrate vinuri.

Pivnita Cramei Telna face parte dintr-un complex de cladiri, care a fost construit in prima jumatate a secolului al XVII-lea in stilul arhitecturii specifice Transilvaniei medievale, cu ziduri groase de piatra si bolti arcuite. Din acest complex de cladiri face parte si conacul care reprezinta cladirea centrala, este construit cu un nivel, la parter este crama, iar la etaj a fost destinat locuintelor.

Daca pasiti dincolo de poarta inalta de lemn in curtea pavata cu piatra, sunteti suprinsi de pitorescul si linistea locului, care va aduce cu gandul la acele vremuri indepartate, fiind conservata intreaga incinta, care pastreaza si acum tamplaria initiala.

Conacul este inclus pe lista monumentelor istorice de arhitectura.

O sa urmeze o descriere a vinurilor si a podgoriei.

 

 

 
Cel mai important Concurs International de Vinuri din Romania - International Wine Contest Bucharest 2013
Cel mai important Concurs International de Vinuri din Romania

Concursul International de Vinuri Bucuresti 2013 (IWCB 2013) este organizat la initiativa Oficiului National al Viei si Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de catre Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), in parteneriat cu ASER Wineconsulting, sub patronajul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV), fiind cea de a X-a editie recunoscuta in ultimii ani de acest for interguvernamental care grupeaza 45 de tari producatoare si consumatoare de vin din lume.

·         Concurs O.I.V. (Organizatia Internationala a Viei si Vinului)

Concursul este organizat in conformitate cu Normele concursurilor internationale de vinuri elaborate de OIV, iar aprecierea probelor va fi facuta de un juriu international ai carui membri sunt recunoscuti prin experienta si profesionalismul lor. Concursul se va desfasura in perioada 23-26 mai 2013, la Bucuresti.

·         Concurs major in Europa

Echipa care a preluat organizarea Concursului are convingerea ca aceasta competitie va ajunge una dintre cele mai importante din lume.O tinta pentru urmatorii trei ani este atragerea a peste 2000 de probe in Concurs.

·         Rigoare, ierarhizare, comunicare


In acest fel, IWCB poate fi principalul instrument de calibrare si comunicare pentru piata vinului din aceasta parte a globului, cu influente benefice majore pentru toti producatorii de pe oricare continent. Evenimentele asociate, canalele media, expunerea directa catre entuziasti si iubitori ai vinului, trofeele, diplomele si insemnele care vor insoti in piata sticlele cu vinurile premiate, constituie elemente de forta in cresterea notorietatii, implicit a vanzarilor, a vinurilor de calitate certificata.
Regulamentul OIV, respectat cu sfintenie, asigura competentele, rigoarea si obiectivismul in apreciere.

·         Vanzari mai mari


Rezultatele IWCB vor fi argumente la achizitie pentru milioane de cumparatori din Romania, Polonia, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croatia, Slovenia, Turcia, samd, tari care se afla inca la distanta de potentialul maxim de consum.
Speram sa fiti alaturi de noi in scrierea unei frumoase si bogate pagini de istorie.

 

Dan Boboc

Presedinte ADAR

Presedinte Concurs

 

Catalin Paduraru
CEO IWCB 2013
Butoi special cu canturi, brevetat OSIM - Tonnellerie Buticom
Pentru a mări suprafața de contact între butoi și vin, cei de la Tonnellerie Buticom au inventat și brevetat la OSIM un butoi special, cu canturi. Practic, pe interior, butoiul are, în mod intenționat, denivelări, care cresc suprafața de contact cu vinul.

Găsiți câteva fotografii de la târgul de ieri:Târg de vinuri - GoodWine, Romexpo (29-31 martie 2013)
Cea de-a noua ediție a Târgului Internațional Goodwine se desfașoară în perioada 29-31 martie 2013, în Pavilionul C1 din cadrul Centrului Expozițional Romexpo.

De ce să vizitezi Goodwine București 2013?

 • Pentru că ai avantajul de a găsi într-un singur loc o ofertă variată și complexă de vinuri premium autohtone și internaționale;

 • Pentru ca vei primi informații și recomandări direct de la producători și importatori legate de produsele aflate în expoziție;

 • Pentru că poți strânge contacte de la toți producătorii și importatorii de vin prezenți la târg;

 • Și nu în ultimul rând pentru că te vei delecta cu sortimentele de vin preferate sau poate că dorești să descoperi noi vinuri.


Mai multe: http://www.goodwine.ro/

Fotografii (vezi full-screen):


Fotografii: Olivian Breda.

Mai multe albume. Video.
HORECA Expo cu o noua viziune ” Business to Business”

HORECA Expo cu o noua viziune ” Business to Business”


In ultimul timp, evenimentele expozitionale trec tot mai mult pe formula B2B , unde intreprinzatorii se intalnesc cu cei la fel cu ei, care le sunt sau le pot deveni parteneri de afaceri.  Iata noutatile pe care vi le ofera EXPOROM in aceasta formula:

 • informatii directe pe care, altfel ar trebui sa le platiti sau sa le aflati, participand la conferinte si simpozioane;

 • idei si tehnici noi care ajuta la cresterea cifrei de afaceri; aspecte/chestiuni/detalii subestimate de patroni, manageri si angajati in relatia cu clientii;

 • practici care au avut succes, recomandate acum de cei interesati sa intre in relatii de afaceri cu dvs.;

 • contact direct cu reprezentanti ai unor organizatii  de profil: intalniri, oferte de servicii utile pentru firme noi, pentru dezvoltare sau pentru a va repune pe picioare afacerea;

 • preturi accesibile, de expozitie.


 

In afara de cele enumerate mai sus, iata ce aduce nou HORECA Expo in industria ospitalitatii:

 

 • SALON GASTRO: reprezentatii culinare si seminarii pentru restaurante care prezinta modalitati de diversificare a meniurilor si astfel sa iasa din tipare:

  • ANBCTTendintele in arta culinara moderna, Pestele de acvacultura, Importanta uleiului de masline in alimentatie;

  • Horeca School – feluri de mancare selecte pregatite de: Chef Eduard Istoc, Chef Sidia Sissoko, Junior Sous Chef Laurentiu Radacina precum si modelare in fondant sustinuta de Alina Panait (Alina’s Passions)

  • Scoala Bella Italia – prepararea unor meniuri inovative de catre: Chef Ene Cecilia, Chef Adrian Iuriciuc, bucatar Georgeta Ciocarlan, maestru in Arta Culinara Cerasela Lungu
 

 • DEGUSTARI DE VIN:

  • somelierul Sergiu Nedelea (Winetaste.ro) – Vinul in restaurant, conditionare si servire cu ajutorul tehnogiilor Ho.Re.Ca 

  • Cezar Ioan (vinul.ro) vine cu o prezentare a metodelor de promovare si vanzare a vinului, adresata atat ospatarilor, cat si managerilor de restaurante.
 

 • SALON DRINKS:

  • SCAE Romania - demonstratii zilnice de Latte Art si Cafea la ibric: Laura Lezis – Campioana Nationala la Ibrick, locul 9 mondial; Marius Nica – Campion National Latte art; Bogdan Andrei – Vice campion Cafea cu alcool; Laurentiu Stefan – barista certified SCAE, Cristi Coman – campion national Barista 2012. Vizitatorii vor fi invitati la o ceasca de cappuccino din partea casei.

  • Echipa Barmania de somelieri, mixologi, barista si experti in flair reprezentatii si seminarii: Elaborarea unui meniu de bauturi, Responsabilitatea fata de oaspeti,  Consumul responsabil de alcool si avantajele acestuia pentru baruri, Avantajele formarii profesionale si a trainingului 

  • Flying Cocktails – reprezentatii de Mixologie si Flair
 

Printre expozantii care si-au anuntat deja participarea pana acum se numara: Conti Grup, Simex, Food Industries, Yalco, UV forest,  Apollo, Ianni Prod Com, T&C Net, Novo Parts, IT Genetics, Tan-Viet, AMC Spania, Risto Chef, Concept Hotels, Sensio, Valentino Tessuti, Tuzson Design, Framinor, Ardesign etc.

 

Contactul direct dintre expozanti, participanti si vizitatori specializati, alaturi de facilitatile oferite de EXPOROM, credem ca este formula de succes pe care ne-o dorim cu totii. Asadar, va asteptam in perioada 14 – 17 martie la HORECA Expo, un eveniment marca EXPOROM, iar pentru orice informatie cu privire la desfasurarea evenimentului, ne puteti scrie la pr@exporom.ro, persoana de contact fiind Romina Stancu (0752.206.745).

 

Complexul expozitional EXPOROM  este la nici 12 km de Piata Unirii, mai exact in Pantelimon, judetul Ilfov, Biruintei, nr 98. Accesul in spatiul expozitional se va face pe baza de invitatie sau bilet de intrare, iar transportul vizitatorilor (microbuze cu o capacitate de 25 de persoane) va fi gratuit de la statia de metrou Republica.

 

 

 
Degustare de vinuri susținută de Jidvei (Kulturhaus - 28 februarie 2013)
În data de 28 februarie 2013 a avut loc la Kulturhaus o deugstare de vinuri în cadrul Lumea SEO PPC.

Au prezentat somelier Bogdan Dumitrescu (Jidvei) și Ionuț Popescu (Vinescu.ro).

Somelier Bogdan Dumitrescu - nascut la 26 Februarie 1968.

Experienta:

 • Membru al juriului Maitres D’Hotel, Trofeul „Marian Bugan”.

 • Supervizor la targuri nationale (Vin Vest , Targul de Turism etc.).

 • Membru al delegatiei Romaniei la „Cel mai buna Somelier din Europa” la Sofia.

 • Degustator nivel primar al „ Vinariei Purcari”.

 • Diploma de participare la Trofeul Somelariei - Pvinitele Rhein & Azuga.

 • Semifinalist al Trofeului Somelariei in anul 2007.

 • Membru al juriului Continental Hotels.

 • Membru al C.N.F.P.A. – Somelieri / Ospatar / Bucatar / Bucatar Sef / Bucatar Specialist / Vegetarian / Dietetician (consiliul national de formare profesionala a adultilor).

 • Membru al delegatiei A.N.B.C.T. a Romaniei in Turcia, la Campionatul de Gatit.

 • Participant la expeditii enologice atat in tara cat si in strainatate.

 • Colaborator al revistei Romanian Wine Art.Fotografii (vezi full-screen):


Video:Fotografii: Olivian Breda.

Mai multe albume. Video.
Casual Wine la Cafepedia (Tenuta Ulisse, Vinul.ro), 2013.02.21
În data de 21 februarie 2013 a avut loc la Cafepedia Romană degustare de vinuri în cadrul seriei de evenimente "Casual Wine".Citeste mai departe →
HORECA EXPO 2013 – totul pentru industria ospitalității

HORECA EXPO 2013 – totul pentru industria ospitalității


 


 

Centrul expozițional EXPOROM organizează în perioada 14-17 martie 2013 HORECA EXPO, un eveniment dedicat industriei ospitalității, echipamentelor și dotărilor pentru hoteluri, restaurante, cafenele și firme de catering.

 

Într-o perioadă în care exigenţa consumatorilor creşte din ce în ce mai mult, companiile din industria ospitalieră sunt într-o concurenţă acerbă, fiecare dintre ele făcând eforturi să ridice nivelul calității serviciilor și a produselor oferite. În acelaşi timp, criza economică se face încă simţită, de aceea multe companii încearcă să-și diminueze costurile și în acest context, renunțarea participării la târguri și expoziții este printre primele măsuri de reducere a eforturilor financiare. O astfel de absență poate fi nefastă pentru companie, pentru că o izolează și deschide calea concurenței să atragă portofoliul de clienți ai acesteia.

 

Cu o nouă viziune asupra evenimentelor ”business to business” (B2B), HORECA EXPO își propune să devină un etalon pentru această industrie și urmărește să aducă față în față companiile și specialiștii din domeniu, asociațiile și organizațiile de profil. ”Noi credem că pe primul loc trebuie să se afle calitatea produselor şi profesionalismul serviciilor oferite, de aceea ne concentrăm pe o promovare a acestora în rândul reprezentanților industriei de profil. Organizarea acestui eveniment se realizează cu accent pe raportul calitate-preț: oferim consultanță de specialitate, flexibilitate şi suntem deschiși la cerinţele expozanților, precum și la nevoile vizitatorilor de specialitate. Ne propunem să revitalizăm cultura pentru târguri și expoziții şi să subliniem importanța participării cât mai multor companii, având convingerea că numai printr-un schimb de bune practici se poate ajunge la nivelul cerut de consumatori.” Bogdan Almași, director general EXPOROM.

 

HORECA EXPO  beneficiază de parteneriate cu METRO Cash & Carry România și cu asociații și organizații de profil ca: Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Tursim (ANBCT), Asociația de Cafea de Specialitate (SCAE România), Horeca School, Asociația de curățenie MATISZ (Ungaria).

 

Maeștrii bucătari Ștefan Bercea și Petrișor Tănase (ANBCT) împreună cu echipa lor de profesioniști în arta culinară vor încânta cu Salonul de gastronomie și o serie de seminarii tematice. Recunoscutul sommelier Sergiu Nedelea (Winetaste) va susține la rândul său atât seminarii, cât și degustări de vin. SCAE România va dezvălui secrete și tehnici de preparare a băuturilor pe bază de cafea, în timp ce Barmania și Flying Cocktails vor susține reprezentații de Mixologie și Flair.

 

Pe www.horecaexpo.ro, veți regăsi lista completă de evenimente conexe. Expozanții se pot înscrie până pe 1 martie 2013, iar pentru orice informație cu privire la desfășurarea evenimentului, ne puteți scrie la pr@exporom.com, persoana de contact fiind Romina Stancu (0752.206.745).

 

Adresa complexului expozițional EXPOROM este Strada Biruinței, nr 98, Pantelimon, județul Ilfov. Accesul în spațiul expozițional se va face pe bază de invitație sau bilet de intrare, iar transportul (microbuze cu o capacitate de 25 de persoane) vizitatorilor va fi gratuit de la stația de metrou Republica.

 
Magazin vinuri Vinescu.ro partener la Horeca Expo!

Prima expoziție HORECA, la EXPOROM Pantelimon:


 14-17 martie 2013


 


HORECA EXPO este cel mai nou eveniment organizat de centrul expozițional EXPOROM și este dedicat industriei ospitalității, echipamentelor și dotărilor pentru hoteluri, restaurante, cafenele și firme de catering.

 

Cu o nouă viziune asupra evenimentelor ”business to business” (B2B), HORECA EXPO își propune să devină un etalon pentru această industrie și urmărește să aducă față în față companiile și specialiștii din domeniu, asociațiile și organizațiile de profil.

 

Pe durata celor 4 zile ale manifestării, expozanții sunt invitați să prezinte, într-un spațiu de 12.500 mp, cele mai avansate produse și servicii dedicate industriei HORECA precum: echipamente hoteliere, echipamente pentru bucătării și baruri, produse de curățenie și dotări pentru băi, sisteme electrice și decorațiuni, sisteme de securitate și IT, instalații, echipamente pentru piscină și wellness, produse alimentare și băuturi.

 

Obiectivul principal al manifestării HORECA EXPO este crearea unei platforme pentru expunerea completă a ofertei din domeniu, prezentarea celor mai noi produse și servicii, facilitarea comunicării B2B, crearea de noi relații de afaceri care să se concretizeze în noi contracte și o dinamizare a activității din domeniu.

 

Expozanții sunt invitați să se înscrie până la 1 martie 2013 pe www.horecaexpo.ro.

 

Expozanții și vizitatorii se vor bucura de o serie de evenimente conexe care vor avea loc în cadrul HORECA EXPO:

 

 • “Laboratorul de Vin” – procedee, sfaturi și secrete dezvăluite de experți în domeniu.

 • “Salonul Gastro” – locul de inspirație unde vor avea loc concursuri importante în fiecare zi: Bucătarul Anului, Cel mai bun Cofetar, Cel mai rapid Barman.

 • “Școala de Gătit” – show-uri gastronomice realizate de mari bucătari români.


 

Accesul în spațiul expozițional se va face pe baza biletului de intrare, iar transportul vizitatorilor va fi gratuit.

 

EXPOROM este cel mai nou centru expozițional modern cu servicii integrate de tipul și la nivelul celor existente în Europa. Cu o investiție de 15 mil. de euro și cu o suprafață actuală de 12.500 mp cu potențial să ajungă până la 50.000 mp, EXPOROM își propune să devină principalul jucător pe piața organizării de expoziții, conferințe și alte evenimente.

 

 

Contact:

 

Romina Stancu

PR Manager

Complexul Expozițional EXPOROM:  Strada Biruinței, nr 98, Pantelimon, județul Ilfov

 

Mobil: 0752.206.745; E-mail: pr@exporom.ro; www.exporom.ro; www.facebook.com/exporom
Follow-up: Degustare de vinuri colecția Arezan, vineri 1 februarie 2013, Cafepedia Romană
Vinurile din colecția Arezan au fost prezentate publicului vineri, 1 februarie, la Cafepedia Romană.

A avut loc primul eveniment dintr-o serie specială de prezentări, organizată de M1.Crama Atelier cu ocazia Sărbătorii Arezanului.

A avut loc degustare de Arezan Cramposie 2011 și Arezan Fetească Regală & Fetească Albă 2011

Un concurs cu premii va trimite opt fani ai vinului în vizită la Crama Atelier.

Fotografii (full-screen?)


Video:


Fotografii: Olivian Breda.

Mai multe albume. Video.
Vinescu.ro sponsor la Superweek, Search Marketing Seminar.
In luna Octombrie  Vinescu.ro a sponsorizat un eveniment foarte interesant pentru cei din domeniul online. Superweek a fost un eveniment plin de noutati si plin de prezentari foarte interesante.

Ne-am regasit acolo multi prieteni si a fost o ocazie importanta de a ne face noi prieteni. Degustarea cu vinurile Nachbil a fost una de lunga durata, programata initial sa dureze o ora, a durat 3 ore (oficial), de fapt a durat pana spre dimineata in lobby bar-ul din Hotelul International Sinaia.

Vinovatul acestei lungi degustari nu a fost altul decat Razvan Demian, acesta impreuna cu vinurile care l-au insotit, au reusit sa monopolizeze intreaga seara. Google  disparuse, internetul nu mai exista, toata lumea cauta prin memorie si prin cuvinte asemanari pentru ceea ce Razvan ne prezenta. Ne-a povestit de vinuri, de crama, de soiuri si ne-a facut sa mai si zambim cu umorul lui ardelenesc.

Au fost vinuri care le-au placut si celor din Irlanda, Austria, Franta, Ungaria si Romania, toti au apreciat acest moment de degustare care ne-a apropiat pe toti, fara o cautare in google.ro.

Pentru noi a fost o oportunitate sa dezvoltam noi parteneriate care sa ne ajute in extinderea proiectului Vinescu.ro, sfaturile celor de la Google si a celor care au avut bunavointa si rabdarea sa ne explice pe indelete enigmele din Google, ne-au ajutat enorm de mult.

Organizatorii au fost cei de la Cylex, o echipa extraordinara, unita, bine pregatita,  si care si-au demonstrat profesionalismul printr-o organizare impecabila a intregului eveniment.

Cu siguranta le-am promis ca ii vom sustine si in multe alte evenimente de acest gen, ne plac evenimentele de calitate si de unde putem pleca cu prieteni noi.

 

 

  

  

 

  Produsul a fost adaugat in cos