Cramposie Selectionata, Crama Bauer
  Produsul a fost adaugat in cos

Cramposie Selectionata, Crama Bauer

Tara de origine: Romania

Culoare: Alb

Soi: Cramposie

Podgorie: Dragasani

Fel: Demidulce

47.00 Lei

Pretul include TVA

Cantitate

Descriere

Cramposia este un soi stravechi de struguri romanesti. Acest soi are radacini pe meleagurile Dragasaniului de peste 2000 de ani. A fost considerat un soi simplu de struguri taranesti, fara potential de a deveni un soi nobil. Este un soi de struguri ce s-a adaptat foarte bine conditiilor climatice, continentale, din zona Dragasaniului.

Combinatia de vii vechi impreuna cu grija si intelegerea cultivarii viei i-au permis Cramposiei sa dezvolte strugurii cu profil aromatic foarte complex si un echilibru aproape perfect intre nivelul moderat de zahar si aciditatea ridicata. Astfel,  Cramposia ne ofera o gama larga de posibilitati, de la Spumant la vinuri dulci.

Savurati acest vin langa o portie de sushi sau langa fructe de mare picante, pateu rece.

 

Recomandari :


Cramposie Selectionata Demidulce 2012. Editie limitata, 1300 de sticle, vin cu IG Dealurile Olteniei. Alcool 10.5 %, zahar rezidual 38 g/l.  De fapt cu rest semnificativ de zahar, adica 38 g/l.  Pe care ai tendinta, dupa ce gusti vinul  sa intorci sticla sa verifici daca ai citit bine si nu era 3.8 g/l. O aciditate debordanta nu echilibreaza, practic estompeaza cu succes o mare parte din zaharul respectiv, rezultand un vin cu tente usor dulci, elegante in atac si cu un final de-a dreptul crocant si proaspat, care parca cere inca un pahar. Chestia asta il scoate din categoria de vin de desert si il plaseaza unde doreste consumatorul. La terasa, la asocieri culinare.

provin.ro

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos