Despre Vinuri - Blogul Vinescu

Blog - Despre Vinuri

IWCB AND VINUL.RO MAGAZINE: BUCHAREST, THE CAPITAL OF WINE AND GASTRONOMY, 24TH OF MAY – 23RD OF JUNE 2017

Between 25th and 28th of May, at ARCUB Hanul Gabroveni (Gabroveni Inn) in the heart of Bucharest Old City will take place the judging of all 1600 wines that compete for International Wine Contest Bucharest (IWCB) medals. The appreciation will be made by 32 foreign jurors and 24 Romanian specialists. The complete list can be accessed here.

IWCB will be accept samples registration until April 28th, 2017 and samples delivery until May, 05th.

 

Results will be posted on-line on www.iwcb.ro/en June 2nd, 2017.

The winners will be awarded June 6th at The Gala Ceremony in Bucharest.

Producers can register online or by email, download the forms at http://www.iwcb.ro/en/download-email-registration-forms/

 

IWCB, Vinul.ro magazine, GastroArt.ro and Rare Foods Services, with the support of ARCUB (The Cultural Center of Bucharest Municipality) and PMB (The Bucharest City Hall) and partners from mass media and HoReCa, organizes  a series of events for public and communicators.

Wine is and must be an impotant subject for those interested in gastronomy, economics, photography, fashion or just for those interested in social positioning.

 

· 27th-28th of May, at Hanul Gabroveni, those interested will taste (based on prior reservations confirmed) the same 1600 samples judged at IWCB, in the International Wines Openan unprecedented event in Romania

  • 27th of May, takes place (also at Hanul Gabroveni) Bloggers and Wines Festival – also a first run event, where almost 30 online influencers (specialized in gastronomy, wine, tourism, fashion, photography) will present their activities at few glasses from their favourite wines of each of them- and they will meet live with readers
  • 7th– 8th of June, at the same Hanul Gabroveni, will take place the Ist Gastronomy and Wine Congress from Romania – a gathering of professionists in the field and communicators
  • In parallel with these events, during one month, starting from 24th of May, over 25 restaurants from Bucharest, of different culinary profiles, from different areas, will promote to their clients, a special offer, food and wine recipes.
Vinurile participante la RO-WINE | The Wine Festival of Romania, premiate cu medalii de aur, argint și bronz

București, 7 iunie 2016. Prima ediție RO – Wine | The Wine Festival of Romania, cel mai important festival de vinuri din România, a avut loc pe 21-22 mai la Fratelli Studios. Evenimentul a reunit peste 60 de producători din România, Italia, Franța, Elveția, Bulgaria și Republica Moldova și a adus în atenția vizitatorilor o selecție impresionantă de vinuri premium.

În cele două zile de festival s-au degustat vinuri de top vizitatorii având acces la aproape 300 de etichete. Pentru că RO-Wine | The Wine Festival of Romania s-a născut din dorința de a aduce mai aproape de consumator cele mai bune vinuri, aceștia au avut un rol foarte important în cadrul evenimentului putând să voteze vinul preferat, după degustare.

În weekendul proaspăt încheiat a avut loc festivitatea de premiere, etichetele prezente la festival fiind medaliate cu aur, argint sau bronz de către comisia de degustare Ro Wine.

Rezultatele finale pot fi consultate pe site-ul festivalului. În topul vinurilor votate de consumatori Gattavecchi, Riserva dei Padri Serviti Vino Nobile di Montepulciano DOCG, 2012 a obținut locul 3, Scriani, Amarone Della Valpolicella DOCG, 2011 a ocupat locul al doilea, in timp ce Merlot, 2007 al Cramei Elite Wine a fost declarat câștigător.

Selecția producătorilor participanți la festival a fost una extrem de riguroasă, participarea făcându-se pe bază de invitație. Fiecare producător a putut prezenta un număr de maxim 5 etichete, organizatorii accentuând astfel standardul calității evenimentului.

“Această primă ediție a festivalului demonstrează că suntem pe drumul cel bun în promovarea vinului românesc. Numărul mare de producători români și internaționali care au acceptat invitația noastră și interesul vizitatorilor pentru informații precise sunt dovada că am făcut un prim pas important spre ocuparea locului trei in Europa vinurilor peste 20 de ani.”, a declarat Marinela Ardelean, organizator RO Wine.

Partenerii RO-Wine | The Wine Festival of Romania au fost: Selgros Romania, Banca Transilvania, AQUA Carpatica, Ţiriac Auto și Sobranie.

***



Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT). Autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești - "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene", Marinela este și inițiatoarea proiectului „Cartea vinurilor românești/ The Wine Book of Romania”, primul ghid care cuprinde descrierea și clasificarea celor mai bune vinuri din România și Republica Moldova.

Liviu si Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group, sunt recunoscuți de mai bine de 10 ani pentru dezvoltarea celor mai prestigioase proiecte din domeniul HoReCa. Liviu Popescu are experiență de 20 de ani în domeniul ospitalier, în timp ce Mihai Popescu completează echipa cu expertiza sa în design industrial, fiind și cel care creează conceptele pentru toate localurile grupului. Asocierea cu RO – Wine | The Wine Festival of Romania confirmă încrederea celor doi manageri în produsele românești și este o garanție a calității evenimentului.

Selgros Cash&Carry România, partener oficial al festivalului este unul dintre cei mai importanți actori din comerțul românesc, apreciat de clienţii profesionişti. Este partenerul de încredere al gastronomilor, comercianţilor şi micilor întreprinzători particulari, asigurând pentru aceştia cele mai bune servicii, un sortiment croit după nevoile lor, bazat pe competenţă în calitate şi prospeţime, disponibil în permanenţă la cele mai convenabile preţuri. Se implică frecvent în viața comunităților în care activează, contribuie la dezvoltarea și evoluția lor, susține performanțele individuale sau de grup, iar dovada vie este și implicarea, prin acest proiect, în promovarea industriei vinicole din România.

Banca Transilvania, banca oamenilor întreprinzători, este unul dintre partenerii principali ai festivalului. Aceasta se află pe locul al treilea în topul băncilor din Romania, are aproape 600 de sedii şi 2,2 milioane de clienți. Implicarea în acest proiect este o oportunitate pentru BT de a susține brandurile locale şi spiritul antreprenorial românesc, precum şi de a-şi arăta aprecierea față de tradiția vinicolă din România.

AQUA Carpatica, unul dintre brandurile de apa minerala cele mai apreciate de catre romani, este unul dintre partenerii principali ai festivalului. Brandul s-a pozitionat ca un susținător al valorilor românești, al calității și al rafinamentului, produsele sale fiind deseori asociate cu un stil de viață sănătos, cu eleganța în design, dar și cu preparate culinare și vinuri deosebite, așa cum sunt și cele din selecția RO – Wine | The Wine Festival of Romania.

Ţiriac Auto face parte din Grupul Țiriac, ce reunește peste 40 de companii private autohtone, activând în multiple sectoare precum imobiliare, auto, servicii financiare, leasing, transport aerian, energie, servicii de pază și protecție, property management sau servicii media. Ţiriac Auto reprezintă şase dintre mărcile auto renumite existente pe piaţă: Ford, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz şi Mitsubishi. Reţeaua de distribuţie şi service Ţiriac Auto asigură clienților acces la servicii de calitate în orice colţ al României.În fiecare locaţie există consilieri gata să ofere soluţii adaptate nevoilor clienţilor Ţiriac Auto. Totodată, spațiile service Ţiriac Auto sunt autorizate şi pregătite să efectueze reparaţii unui portofoliu extins de mărci auto. Asocierea cu RO – Wine | The Wine Festival of Romania subliniază nivelul înalt al calității pe care urmărește să îl atingă proiectul.

De ce să cumperi un vin românesc?
Cu cateva luni in urma am comandat cateva carti scrise de autori romani contemporani. M-a lovit revelatia ca am ramas in urma cu ce se scrie la noi in zilele noastre, in afara de Cartarescu, care tinde sa devina scriitor national. Asa ca enter Kiki Vasilescu, Dora Pavel, Dan Taranu, si "batranul" Gheorghe Schwartz. L-as adauga si pe Bucurenci, desi unica sa expresie literara am consumat-o in urma cu cativa ani.

Nu intru in amanunte, sunt un cititor incomparabil mai bun decat un critic literar (desi in vechimea mare, dadeam cu verbul si in sensul asta). Cred in diviziunea muncii si daca nu stiti inca va spun eu- exista niste bloguri super, pe tema recenziei de carte.

Oricum mi-am pus intrebarea: de ce le-am cumparat? De ce sa le citesc? Ar putea fi ele mai bune decat cartile cu bulina Nobel de prin librarii? Pai, cu tot regretul, trebuie sa recunoastem ca nu. Majoritatea iti creaza un sentiment de artificial, si nu exploatabil,  kafkian sau de realism magic, si asta pentru ca se plaseaza intr-un imediat atat de accentuat, incat in loc sa faca cititorul sa rezoneze- il imbranceste afara prin emfaza lui.

Dar...au ceva autentic, ceva care vibreaza pe nevazute si nesimtite cu sufletelul romanesc. Eroii americani n-au mers cu troleul, eroii portughezi nu s-au facut crita intr-o bodega de gunoieri minoritari,  iar nemtii nu asculta Bach cantat la tambal in Adio Mama.  Amanuntele astea nesemnificative sunt ale noastre, ne fac (din nefericire de cele mai multe ori) sa fim cine suntem.

Ei, si astfel ajung sa ma intreb gandindu-ma la damblaua mea cu vinul romanesc: de ce il cumpar, de ce il beau? De ce rezonez cu o babeasca de 55 de lei, care e cu o clasa sub un cru beaujolais din acelasi pret? Si, colac peste pupaza, transportul licorii de la Bucuresti, sa zic, ma costa mai mult decat daca ar fi adus din Franta, Belgia sau Germania?

Si raspunsul pe care l-am gasit e: pentru ca oricat de inferioare calitativ ar fi unor optiuni straine, exista mici, vagi, aproape insesizabile si poate inchipuite inflexiuni care le dau ceva dezirabil, un sentiment pagubos de asemanare, de identitate, uneori.

Ca lautarul cel bun si irezistibil, care simtindu-te cu sufletelul in batista, din doua strofe si-un acord, iti smulge din buzunar si banii de tramvai.

Cu respect, George Mitea

publicat prima oara pe Lucruribune.blogspot.com
Crama Telna - vinuri romanesti in magazinul de vinuri.
Incepand de astazi puteti gasi in magazinul online Vinescu.ro si vinurile de la Crama Telna.

Crama Telna isi trage seva din inima Podgoriei Alba Iulia " Tara Vinului", una dintre cele mai vechi Podgorii din Transilvania, intinsa pe partea dreapta a Muresului, spre dealurile de miazazi ale Muntilor Apuseni. Podgoria se afla la adapost de vanturi, curenti reci si brume. Clima este dulce, verile sunt lipsite de calduri toride, iar toamnele sunt lungi, ajuta la coacerea strugurilor pe indelete.

Crama Telna a devenit de-a lungul timpului o legenda vie a acestor locuri, o legenda care isi are inceputurile in antichitate, cultura vitei de vie fiind unda din principalele ocupatii ale populatiei bastinase. Istoria Cramei Telna se impleteste armonios cu drumul parcurs de istoria acestor tinuturi ale Albei, cultura vitei de vie pierzindu-se in negura anilor.

Pentru a descoperi sufletul cramei si secretele vinului de Telna, trebuie sa va imaginati pivnita Cramei Telna. Daca va aventurati in pivnita de aici, veti ramane surprinsi de pitorescu si splendoarea ei. Decorul sublim oferit, va ofera placerea unei calatorii inapoi in timp, chiar si imaginare, pe firul istoriei, prin pivnita Cramei Telna, in forma de U, lunga de o suta cinezic metri si lata de sase, deasupra pivnitei fiin dealul care se ridica pana la douazeci - depuzeci si cinci de metri.

Pivnita are proprietati ideale pentru pastrarea si maturarea vinurilor, acest lucru datorandu-se mucegaiului nobil de pe pereti si sistemului de ventilatie naturala asigurat prin nise de piatra din bolta arcuita inalta de trei metri.

De-a lungul timpului peretii grosi de piatra si racoarea pamantului au dat linistea si echilibrul termic atat de necesare procesului de fermentare si invechire a vinului. Astfel se savarseste buchetul vinurilor de Tela si poate ca acesta este motivul pentru care toti cei care l-au gustat, le-au pomenit ca fiind printre cele mai echilibrate vinuri.

Pivnita Cramei Telna face parte dintr-un complex de cladiri, care a fost construit in prima jumatate a secolului al XVII-lea in stilul arhitecturii specifice Transilvaniei medievale, cu ziduri groase de piatra si bolti arcuite. Din acest complex de cladiri face parte si conacul care reprezinta cladirea centrala, este construit cu un nivel, la parter este crama, iar la etaj a fost destinat locuintelor.

Daca pasiti dincolo de poarta inalta de lemn in curtea pavata cu piatra, sunteti suprinsi de pitorescul si linistea locului, care va aduce cu gandul la acele vremuri indepartate, fiind conservata intreaga incinta, care pastreaza si acum tamplaria initiala.

Conacul este inclus pe lista monumentelor istorice de arhitectura.

O sa urmeze o descriere a vinurilor si a podgoriei.

 

 

 
Minima Moralia, medalii obtinute de vinurile Domeniul Coroanei Segarcea
 

Minima Moralia – primele trofee in America de Nord

 

Cea mai recenta colectie lansata de Domeniul Coroanei Segarcea, “Minima Moralia”, a reusit sa atraga atentia criticilor si specialistilor din Statele Unite ale Americii, reusind  sa castige opt distinctii in cadrul concursurilor anuale Los Angeles Wine & Spirits Competition si San Francisco International Wine Competition.

Prezentata in premiera cu mai putin de o luna in urma, in cadrul expozitiei anuale Vinexpo, din Hong Kong, colectia “Minima Moralia” este constituita din cupaje realizate cu migala, din vinuri atent selectionate, reprezentand prima colectie de vinuri superpremium ale Domeniului Coroanei Segarcea. Numele vinurilor sunt inspirate de virtutile esentiale – Cinste, Daruire, Recunostinta, Respect – care participa la definirea Omului. Prin extensie, prezente in podgorie, aceste virtuti se dovedesc a fi fundamentale si in crearea Vinului.

Concursul San Francisco International Wine Competition, desfasurat intre 15 si 17 iunie, este unul dintre cele mai longevive concursuri oenologice desfasurate pe continental nord-american, ajungand in 2012 in cel de-al 32-lea an de viata. Editia aceasta a marcat si un nou record de probe inregistrate in concurs – 4.500, dimensiune ce propulseaza  SFIWC in randul celor mai importante concursuri din lume.

In San Francisco, Domeniul Coroanei Segarcea a obtinut medalii de argint pentru Sauvignon Blanc Prestige 2011, Chardonnay Prestige 2011, Minima Moralia – Cinste (2011) si  Minima Moralia Recunostinta (2009). Medalii de bronz au obtinut cupajul alb Principesa Margareta (2010), precum si cupajele “Devotament” (2010), Respect (2009) si Onoare (2011).

In cadrul Los Angeles Wine & Spirits Competition, Tamaioasa Romaneasca Prestige 2011 a obtinut una dintre cele mai importante distinctii – Medalia de Aur si titlul de “Cel mai bun vin din clasa”.

Cele doua vinuri “Principesa Margareta”, un cupaj alb realizat din Viognier baricat si nebaricat, Chardonnay si Pinot Gris, si un vin rosu, 100% Marselan, au primit din partea juriului degustator medalii de bronz, dublate de medalii de aur si titlul “Modern Classic” pentru calitatea etichetelor.

Au mai castigat medalii de argint cupajele “Daruire” si “Respect” din colectia Minima Moralia, precum si deja titratul Sauvignon Blanc Prestige 2011, Feteasca Alba Prestige 2011 si Tamaioasa Roza 2011. Medalii de bronz au fost castigate, de asemenea, de Roze-ul Prestige 2011 si cupajul “Recunostinta” 2008.

Los Angeles Wine & Spirits Competition este un concurs asociat indeobste cu celebrul LA County Fair, un eveniment care reuneste anual aproximativ 1,5 milioane milioane de vizitatori. Noua moda a consumului de vin din SUA a transformat acest targ anual in cea mai populara destinatie a publicului care doreste sa invete despre vin. Concursul Los Angeles Wine & Spirits Competition a aparut in urma cu 73 de ani, imediat dupa abolirea prohibitiei, si se numara printre cele mai vechi si mai constante concursuri din lume.

 

Domeniul Coroanei Segarcea

 
7 medalii de aur pentru vinurile Crama Oprisor.

7 medalii de aur pentru Crama Oprisor la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012


 


Crama Oprişor a obţinut sapte medalii de aur la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 (IWCB 2012), organizat in perioada 7-10 iunie, la Romexpo Bucuresti.

Vinurile medaliate cu aur de la Crama Oprişor sunt urmatoarele: Caloian Cabernet Sauvignon 2010, Caloian Merlot 2010, Caloian Rhein Riesling 2011, La Cetate Cabernet Sauvignon 2010, La Cetate Miracol Cabernet Sauvignon 2010, La Cetate Miracol Chardonnay 2011 si Dragaica Rosie 2010.

Toate aceste premii recompenseaza complexitatea si tipicitatea vinurilor create de catre oenologul Liviu Grigorica la Oprisor confirmand capacitatea de inovatie in vinificatie precum si valoarea deosebită a vinurilor oltenesti dintr-o zona viticola cu traditie. Aceste medalii dovedesc inca o data impunerea Cramei Oprisor pe piata vinurilor de calitate.

Aflata la cea de a IX-a editie, Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 (IWCB 2012), a reunit 456 de probe in competitie, dintre care 146 din alte tari decat Romania,  precum Argentina, Australia, Africa de Sud, Bulgaria, Chile, Franta, Grecia, Italia, Moldova, Noua Zeelanda, Portugalia, Spania, SUA. Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 (IWCB 2012) a fost organizat la initiativa Oficiului National al Viei si Produselor Viti-Vinicole (O.N.V.P.V.) in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din România (A.D.A.R.), sub patronajul OIV - un for interguvernamental ce grupeaza 45 de tari producatoare si consumatoare de vin din lume.

Crama Oprisor este o investitie inceputa in anul 1999 ce consta intr-o crama moderna si o plantatie de vita-de-vie  pe o arie de 252 de hectare, situata in comuna Oprisor din Mehedinti, una dintre cele mai favorabile regiuni pentru  vinuri de mare calitate din Romania. Astazi, Crama Oprisor se numara printre cei mai importanti producatori si exportatori de vinuri romanesti.

Vinurile din loturile premiate la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2012 vor avea insemnul medaliei atasat etichetei principale.

 

 

Lectie de marketing, Rouge de Roumanie - Samburesti.
 

La invitatia Domnului Jean Valvis, am onorat invitatia de a face parte din juriul care a ales cupajul potrivit pentru Rouge de Roumanie.

Recunosc sincer, am fost impresionat de aceasta invitatie, asta pentru ca la 8 luni de zile de la demararea proiectului vinescu.ro, am ajuns sa impartasesc idei si impresii cu cei mai importanti oameni din industria vinului.

A sta si a degusta vinuri, alaturi de profesionisti si cunoscatori, este o adevarata bucurie.

Experienta de a intelege vinurile, intr-adevar se obtine prin degustari nenumarate, dar si cand ai langa tine pe cei mai buni ca sa iti explice ce inseamna vinul, deja degustarea de vinuri devine arta.

Eu mi-am propus ca in acest proiect, sa nu comentez despre vinuri: ce arome, ce gust, ce imi spune un pahar de vin? Sunt convins ca sunt colegii mei de blogosfera care fac asta foarte bine, chiar eu le citesc blogurile cu interes si raman placut surprins de articolele si comentariile lor.

Am luat parte la o lectie de marketing, asta am remarcat inca din prima clipa. Domnul Valvis a stat tot timpul printre invitati, discret si foarte atent la orice detaliu sau discutie.

Experienta de business si exercitiul de a organiza asemenea evenimente, au fost condimentele de succes pentru acest eveniment .

M-a surprins increderea pe care un producator o acorda unor cunoscatori, pasionati, promoteri din lumea vinului. A asculta impresiile, povestile, recomandarile acestora , denota profesionalism.

Am apreciat faptul ca Domnul Valvis, in timpul degustarii, a mentionat pretul de raft al produsului. Inca nu se votase, inca nu se cunosteau concluziile, dar deja pretul produsului era public.

Strategia era completa: profesionisti care comenteaza, povestea produsului, numele produsului, prezentarea excelenta a produsului (eticheta eleganta, sticla prezenta in orice colt al salii) si deja era cunoscut si pretul.

Rouge de Roumanie nu va costa nici 15 eur, nici 10 eur nici 8 eur, va fi mai putin de atat. Pretul acestui produs este unul accesibil si corect pentru piata vinului din Romania.

Atunci am inteles ca sunt la un curs de marketing si ca am de a face cu un producator care foloseste pe deplin toate instrumentele de marketing pentru a isi face cunoscuta oferta.

Felicitari Domnule Valvis, ca aveti aceasta abilitate de a intelege consumatorul roman, de a ii oferi un produs de calitate, de a construi un brand si de a il comercializa la un pret accesibil.

Oricand voi onora cu bucurie invitatiile Dumneavoastra , sunt mandru ca va cunosc.

Sunteti o persoana care vorbiti cu usurinta despre Istoria Romaniei , de parca ar fi Istoria tarii unde v-ati nascut. Asimilarea acestor informatii si exprimarea acestor cunostinte in mediul public, va onoreaza. Sunt multe persoane din mediul de business care ar trebui sa inteleaga ca a cunoaste istoria, particularitatile, traditiile locului unde iti dezvolti proiectele si afacerile, pot fi argumente puternice in economia afacerii.

Felicitari si pentru faptul ca aveti un Departament de Comunicare, sunt foarte putin producatori de vinuri care inteleg importanta unui Departament de Marketing sau a unui PR Manager. Am cunoscut-o pe Miruna si sunt sigur ca a avut un aport important in organizarea acestui eveniment.

Ca si pasionat de vinuri, imi este mult mai usor sa inteleg lumea vinului , cand un producator cauta  sa se prezinte pe intelesul meu .

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 

magazin online de vinuri bine alese!

 



 

 

 
Lansare Rouge de Roumanie - Samburesti

S-a nascut Rouge de Roumanie


Primul cupaj Domeniile Sâmbureşti


(Cabernet&Merlot)


 


 

Pentru prima data in istoria recenta a Samburestiului, se lanseaza un cupaj special de Cabernet Sauvignon si Merlot sub marca Domeniile Samburesti, nu intimplator denumit Rouge de Roumanie.

 

Este bine cunoscut ca in Romania, Samburestiul este terroir-ul prin excelenta al vinurilor rosii.

Asamblajul echilibrat, ideal dintre un Cabernet Sauvignon consacrat, corpolent, cu un continut bogat in tanini, cu accente puternice de masculinitate si sobrietate  si un Merlot catifelat, lejer, rotund si  cu tuse delicate feminine, ii confera imediat acestui nou vin, Rouge de Roumanie – Domeniile Samburesti o structura speciala, ce se recompun intr-o valoare constanta si deosebita.

 

Si pentru ca este un moment aparte in parcursul evolutiei pe piata a noilor vinuri Samburesti, el trebuia marcat avand girul celor mai rasunatoare voci din domeniu: ambasadori ai vinului, degustatori, somelieri si chefi bucatari renumiti.

 

Intr-un cadru relaxat, dar tinand cont de rigorile stricte ale unui proces de jurizare bine organizat, au fost supuse atentiei juriului 5 cupaje  de Cabernet Sauvignon&Merlot in proportii diferite.

In urma deliberarii a fost ales cupajul ideal preferat, asistand astfel la geneza Rouge de Roumanie – Domeniile Samburesti.

 

Evenimentul a fost urmat de o degustare in cadru mai larg alaturi de personalitati ale vietii sociale si trend setteri din domeniu.

 

Acest eveniment se doreste a fi primul dintr-o serie intreaga de evenimente ce marcheaza rebrandingul Domeniilor Samburesti.

 

In ultimii trei ani vinurile de la Domeniile Samburesti si-au recapatat faima si vitalitatea si si-au dovedit potentialul atat la nivel national cat si international. Castigarea a 5 medalii la editia de anul acesta din aprilie a celui mai renumit targ de vinuri de la Beijing, “Wine China 2012” (China International Wine & Spirit Competition) este o marturie vie a noii ascensiuni a vinurilor de Samburesti.

 

Cabernet Sauvignon 2009 de Chateau Valvis  a primit medalia de aur la categoria vinuri rosii, in timp ce Chateau Valvis - Merlot 2010 a castigat argint. Vinurile de Domeniile Samburesti au fost rasplatite cu trei medalii de bronz, pentru Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010 si Chardonnay 2011.

 

Gamele de vinuri comercializate de podgoriile Domeniile Sâmbureşti sunt: Sâmburelul de Olt – vinuri din categoria consummer, Domeniile Sâmbureşti – vinuri premium destinate marilor retaileri si Chateau Valvis – vinuri de colectie, prezente doar în Horeca sau în magazinele specializate.

 

Despre Domeniile Samburesti

Domeniile Sâmbureşti sunt un business parte a Valvis Holding începând cu 2005 şi se întind pe aproximativ 500 de hectare. Lucrările de replantare cu viţă nobilă au demarat din 2007 iar până în prezent s-au replantat 230 hectare. Din 2005 până în prezent investiţia în Domeniile Sâmbureşti se ridică la peste 12 milioane de euro.

 

Dealurile din Samburesti sunt cultivate cu: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Burgund Mare, Fetească Regală, Fetească Albă, Chardonnay si Sauvignon Blanc.

 

Podgoria Sâmbureşti este atestată istoric încă din 1521 şi a fost dezvoltată în timp de familii importante de boieri, precum: logofatul lui Mihai Viteazu, Theodosie Rudeanu (1521), Danilovici (1597-1638) sau familia Bratienilor (sfarsitul sec. XIX – inceputul sec. XX).  In secolul XX, vinurile de Samburesti au fost nelipsite la toate receptiile date de oficialii statului in cinstea delegatiilor straine la nivel inalt aflate in vizita in Romania.

 
Concurs Blue Nun, castiga 6 sticle de spumant cu aur!

Castiga 6 sticle de spumant cu aur!


 


De obicei noi va oferim vinul si spumantul potrivit pentru orice eveniment sau moment deosebit. Insa astazi aveti oportunitatea sa participati la concursul organizat de partenerul nostru Rifco Trading pentru spumantul cu foite de aur Blue Nun Gold Edition si sa castigati 6 sticle de spumant pentru urmatorul vostru eveniment.

Concursul se adreseaza celor care anul acesta au nunta sau un eveniment important, o petrecere eleganta si isi doresc sa celebreze momentul cu un spumant elegant. Inscrierile la concurs se fac foarte simplu pe pagina de Facebook a spumantului pana pe 30 mai. Va invitam sa vizitati pagina spumantului Blue Nun si sa consultati regulamentul.

Produs in Germania, Blue Nun este un spumant demisec, fresh si usor fructat, are o alcoolemie de 11% si o aciditate placuta de 5,7 g/l. Este elegant si distinctiv, innobilat cu foite de aur de 22 de carate ce scot in evidenta efervescenta naturala a acestui spumant de calitate superioara. Poate fi un aperitiv excelent in sine sau menit sa insoteasca mesele usoare si aperitivele, acesta este spumantul perfect pentru ocazii speciale si aniversari, pentru orce moment de aur din viata. Pentru aceste momente memorabile puteti sa alegeti intre sticla de 750 ml si sticla de 200 ml, ideala pentru a o face cadou ca marturie sau sa isoteasca un cadou de lux.

 

Blue Nun Gold Edition, poate fi achizitionat de pe vinescu.ro, bucurati-va de promotiile  noastre!

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 
zinfandel.ro, un site despre vinuri de la vinescu.ro

Pentru ca si la noi sunt crame care fac vinuri exceptionale, care te impresioneaza de la prima degustare, vinescu.ro si-a propus ca pentru fiecare soi de vin , sa realizeze cate un site de prezentare.


Pe aceste site-uri vom prezenta produsele si cramele pe care noi le consideram reprezentative. Sustinem produsele de calitate si incurajam eforturile celor care vor sa fie aproape de asteptarile pasionatilor de vinuri.


Astazi a fost pus online zinfandel.ro, un site care pezinta un soi de vin mai putin cunoscut romanilor, dar foarte apreciat de catre cei din strainatate.


Vrem sa scoatem in evidenta acest soi si calitatile lui, dar si eforturile facute de cei de la Crama Oprisor pentru a vinifica un vin alb din strugurii rosii.


Crama Oprisor :


Caloian Zinfandel alb 2011 este un vin care confirma capacitatea de inovatie a echipei Cramei Oprisor. Pentru al doilea an consecutiv va oferim un vin alb exotic obtinut din struguri rosii, ce surprinde prin complexitatea aromelor si a gustului, cu o structura echilibrata de o aciditate bine integrata, in care aromele de merisoare si flori de salcam se completeaza cu un gust proaspat si inviorator de piersici albe


Caloian Zinfandel, poate fi achizitionat de pe vinescu.ro, bucurati-va de promotiile  noastre!


Cu incredere,


Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!

 



 
Vinescu.ro a participat la Simfonia Lalelelor!
Vinescu.ro a facut toate eforturile necesare pentru a amenaja un stand de vinuri la Simfonia Lalelelor.

Multumim celor cu care am pregatit standul : Crama Oprisor , Recas, Vie Vin Vanju Mare, Crama Garboiu, Nachbil, Rifco Trading.

Standul a fost unul impresionant si a avut expuse mai multe game de Vinuri Romanesti, 7 rafturi de lemn pline de vinuri Romanesti de buna calitate, expuse intr-un mod elegant. Vinurile oferite la degustare ne-au facut sa cunoastem cu adevarat gusturile pasionatilor de vinuri si totodata acest eveniment ne-a dat voie sa interactionam cu potentialii clienti.

Consideram ca a te prezenta la un eveniment cu vinuri premium ar trebui sa reprezinte o obligatie pentru cei care vor sa vina aproape de pasionatii de vinuri si totodata sa caute sa fie pe masura asteptarilor lor. Vinescu.ro, va cauta sa fie mereu in preajma pasionatilor de vinuri si sa ofere intotdeauna cu profesionalism, produse de calitate.

Iata cateva imagini de la eveniment, preluate de pe site-ul oficial Simfonialalelelor-pitesti.ro

Cu incredere,

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!

[gallery]
Vinescu.ro si Crama Oprisor, sponsori la Festivalul de Film Evreiesc
Zilele acestea in Bucuresti se desfasoara Festivalul de Film Evreiesc. Acest interesant eveniment , este patronat de : Ambasada SUA, Ambasada Israelului, Ambasada Statului German si Ministerul Culturii. Vinescu.ro si Crama Oprisor, si-au propus sa sponsorizeze acest eveniment si sa incante invitatii la acest evniment de cultura cu vinurile puse la dispozitia organizatorilor.

Crama Oprisor si Vinescu.ro ureaza succes organizatorilor si vizionare placuta invitatilor acestui deosebit eveniment.

Va asteptam la Cinema Studio si la Muzeul Taranului Roman, sa urmariti filmele acestui Festival de Film.

Ne dorim ca si in continuare sa sustinem si sa dezvoltam asemenea proiecte . Intotdeauna un eveniment de o asemenea anvergura si calitate,  va fi insotit  de vinuri bine alese.

Tin sa multumesc personal si celor de la Crama Oprisor , care au fost de acord sa sustinem impreuna acest proiect.

 Festivalul de Film Evreiesc, editia a doua, s-a desfăsurat la Cinema Studio si Muzeul Ţăranului Român, în perioada 27 aprilie – 3 mai 2012



Cu incredere,

Vinescu.ro

 
Vinescu.ro la Salonul International de Vinuri VINVEST 2012
 

Vinescu.ro a fost mediatizat pentru prima data la Salonul National de Vinuri al Romaniei VINTEST - Bucuresti, editia I, 2011 . VINTEST, fratele mai mic al celui mai important eveniment de vin din Romania, VINVEST Timisoara. 

VINTEST a fost momentul public de lansare al acestui proiect.  Increderea neconditionata pe care acesti prieteni au acordat-o acestui proiect, ne-a obligat sa fim in continuare parteneri pe drumul vinului.

Anul acesta am reusit sa participam cu stand in cadrul marelui eveniment de la Timisoara.  In a 9-a editie a Salonului International de Vinuri VINVEST Timisoara am avut rolul de expozanti, distribuitori de vinuri, dar am fost onorati sa fim parte si din echipa de jurnalistui care a promovat acest eveniment international de vinuri.

Majoritatea participantilor la Salonul VINVEST sunt furnizori sau parteneri de afaceri ai nostri. De aceea am cautat sa ne prezentam la acest VINVESTi cu ceva care sa completeze gama de produse a dansilor.

Am prezentat in premiera in Romania, vinurile de la Tenuta di Ulisse. Parteneriatul pe care il avem cu Importatorul acestor vinuri, ne-a dat increderea ca venim cu produse de calitate ce vor fi pe placul vizitatorilor si clientilor nostri:

Merlot - Tenuta di Ulisse, Aur la ViniItalia, cel mai bun Rose din Italia

Amaranta - Montepulciano, Aur la Concursul International de Vinuri de la Berlin

Unico Spumant - Un vin spumant dintr-un soi unic , Pecorino, premiat de Vinul.ro

Cu siguranta in continuare vom suprinde in mod placut partenerii si clientii nostri, vom investi in continuare in partea de promovare a vinului si implicit in acest proiect.

Am intalnit multi cunoscuti din domeniul vinului la acest targ si am fost bucuros sa stau de vorba cu personalitati din acest domeniu. Am fost foarte bucuros sa ascult sfaturile si indrumarile pe care dansii le-au avut in ceea ce priveste acest proiect online si vreau sa ii asigur ca vom tine cont de ele.

Chiar si furnizorii nostri, au ramas placut impresionati de prezenta noastra si ne-au vizitat cu mare bucurie. Ii asiguram de tot respectul si consideratia noastra, intelegand acum pe deplin ce inseamna sa fi participant la un targ de vinuri si lupti sa fi mereu in atentia si la inaltimea pasionatilor de vinuri.

Felicitam pe acei producatori romani de vin,  care au castigat medalii la Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice, VINVEST, ajuns si el, la editia a VII-a, din cadrul Salonului VINVEST. Multe dintre vinurile premiate le veti gasi si pe vinescu.ro, magazin online de vinuri bine alese!

Totodata recomandam tuturor sa viziteze cu incredere Wine Princess si Cramele Recas, gazde minunate si producatori  de vinuri de calitate.

Multumim tuturor  !

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!

 

[gallery]

 

 
Crama Oprisor lanseaza vinul Caloian Rhein Riesling 2011.

Crama Oprisor lanseaza vinul Caloian Rhein Riesling 2011


Crama Oprisor lanseaza vinul Caloian Rhein Riesling, recolta 2011, la cea de-a noua editie a Salonului International de vinuri VINVEST, organizat in perioada 6-8 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.

Caloian Rhein Riesling 2011 este primul vin din acest soi lansat de Crama Oprisor. Pe langa mineralitatea tipica ii putem admira aromele fine, usor exotice, de citrice si mango. Aciditatea buna ii accentueaza prospetimea si vioiciunea, iar nivelul relativ scazut al alcoolului il face usor de baut si foarte prietenos prin echilibrarea corpului delicat cu un postgust plăcut de fructe în parga.” – a declarat oenologul Cramei Oprisor, Liviu Grigorica.

Caloian Zinfandel alb 2011 este un vin care confirma capacitatea de inovatie a echipei Cramei Oprisor. Pentru al doilea an consecutiv Crama Oprisor ofera un vin alb exotic obtinut din struguri rosii, ce surprinde prin complexitatea aromelor si a gustului, cu o structura echilibrata de o aciditate bine integrata, in care aromele de merisoare si flori de salcam se completeaza cu un gust proaspat si inviorator de piersici albe. La Cetate Sauvignon Blanc 2011 este un vin complex, elegant si echilibrat in care aromele intense de citrice, lime si flori de soc sunt completate de nuantele fine de vanilie furate lemnului de stejar in care a fost maturat. La Cetate Shiraz 2010 este un vin cu o personalitate complexa si un gust interesant de migdale si cacao. Aromele seducatoare ale acestui vin, ce amintesc de tutun, condimente si eucalipt, sunt amplificate de senzatiile exotice de ciocolata amara si cirese coapte“, a declarat oenologul Liviu Grigorica

 

 

 

Vinvest , peste 10.000 de vizitatori.
La VINVEST, 10.000 de vizitatori au degustat sute de vinuri

 

Timişoara, 9 aprilie 2012. Ediţia a IX-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara a bătut recordul la mai multe capitole.

Cel mai important este că după trei zile de desfăţurare, numărul total al celor care au trecut pragul Centrului Regional de Afaceri, în perioada 6-8 aprilie, a fost aproape de 10.000 de persoane.

Fie că au venit în grup sau delegaţie, că s-au înscris pe site şi au avut intrarea liberă, că au câştigat una din cele 6.000 de invitatii oferite sau şi-au cumpărat bilet de intrare cu care au participat la alte tombole, vizitatorii au umplut până la refuz, în majoritatea timpului, sala expoziţională.

Un alt record a fost numărul participanţilor - 146 de firme şi instituţii.  VINVEST a adunat 23 de producători de vin, 7 distribuitori de vin, 17 companii de servicii din industria vinului, 32 de parteneri cu produse şi servicii, 63 de parteneri media, 4 parteneri principali. Implicarea liderilor de opinie, a reprezentanţilor mass media a fost la ce mai înalt nivel de până acum. Alături de cei 63 de parteneri media, zeci de publicaţii de specialitate, dar şi presă generalistă au relatat despre Salonul VINVEST. O delegaţie de 51 de jurnalişti din Bucureşti, dar şi un reprezentant al publicaţiei spaniole La Vanguardia, au fost în Salonul VINVEST, dar şi în vizite de lucru la Cramele Recaş şi Wine Princess.

În cele trei zile ale ediţiei a IX-a a Salonului VINVEST au venit zeci de delegaţii de profesionişti din întreaga ţară, dar şi din Belgia, Serbia şi Ungaria.

 

Un eveniment important pentru industria vinului îl reprezintă şi Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST, ajuns în acest an la cea de-a VII-a ediţie. Desfăşurat în zilele premergătoare Salonului, respectând regulamentul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), Concursul a adunat 132 de probe, ce au fost jurizate de experţi degustători, membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR). Competiţia a fost co-organizată de Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV) şi ADAR.

Au fost premiate 39 de probe, oferindu-se 17 medalii de argint, 18 medalii de aur, iar patru producători de vin au reuşit să obţină Marea Medalie de Aur (MMA). Jidvei a câştigat MMA cu vinul spumant Romantine, Vincon cu vinars „Jad”, Recaş cu Cabernet Sauvignon „Castel Huniade” şi Staţiunea de Cercetare Murfatlar cu Pinot Gris.

Medaliaţii cu aur au fost: Cramele Recaş cu 4 medalii, Jidvei, Gârboiu, Wine Princess şi Vincon au primit câte 2 medalii de aur, iar Crama Oprişor, Ferdi, Rovit, Staţiunea de Cercetare Blaj, Vigna şi Domeniile Sâmbureşti au primit câte o medalie de aur. Medaliile de argint au fost câştigate de Crama Oprişor – 5 medalii, Fine Wine – 3 medalii, iar câte una a revenit Cramelor Alcovin, Budureasca, Domeniile Boieru, Domeniile Anastasia, Intervit, Jidvei, Crama Gârboiu, Vigna şi Vincon.

Medaliile au fost înmânate într-un cadru festiv, sâmbătă, în cea de-a doua zi a Salonului VINVEST.

 

Ne pregătim de un deceniu de promovare a industriei vinului. Ediţia a IX-a din 2012 a însemnat pentru noi un fel de repetiţie cu public pentru marele eveniment pe care îl pregătim în 2013. Mă bucur că publicul timişorean se dovedeşte tot mai aproape de cel occidenta,l atât în privinţa numărului mare de participanţi, cât şi în interesul de a degusta vinuri de calitate. Constat şi mă bucură că vinurile româneşti au ridicat ştacheta calităţii, fiind la egalitate şi uneori depăşind produsele din zonele viticole renumite”, a declarat expert degustător Lucia Pîrvu, organizator Salonul VINVEST.
Bucuresti - Conferinta de presa - Salonul VINVEST
Conferinţa de presă  - Salonul VINVEST

 

În 22 martie 2012, VINVEST Timişoara a organizat, la Bucuresti, o conferinţă de presă consacrată ediţiei a IX-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara. Conferinţa, găzduită de Restaurantul Trattoria La Nostalgia (strada Primo Nebiolo, zona Kiseleff, Bucureşti), a reunit reprezentanţi ai instituţiilor partenere, autorităţi centrale, parteneri media şi jurnalişti.

 

Pe lângă prezentarea ediţiei a IX-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara, ale cărei noutăţi sunt două evenimente de promovare a vinului în faţa liderilor şi formatorilor de opinie, precum personalităţi şi jurnalişti, au fost lansate şi cele mai recente statistici din industria vitivinicolă. Documentul cu aceste date îl găsiţi ataşat. De asemenea, s-a discutat despre decalajul încă îngrijorător dintre importul şi exportul de vin din România, balanţa rămânând în continuare în favoarea importului, chiar dacă exportul a înregistrat o creştere faţă de anii precedenţi.

Şi aceste informaţii sunt disponibile în documentul ataşat.

 

Aflat în cel de-al nouălea an de desfăşurare, Salonul VINVEST Timişoara a fost şi rămâne primul eveniment din România care promovează industria vitivinicolă, de la dop la etichetă, punând accent pe educarea gustului populaţiei şi a tehnicilor corecte de degustare, promovând totodată turismul viticol.

Salonul VINVEST reprezintă locul de întâlnire al producătorilor de vin cu serviciile conexe industriei vitivinicole, dar şi locul unde iubitorii de vin pot cunoaşte întregul proces de vinificaţie, unde publicului îi sunt prezentate, printre multe altele, secretele degustării şi asortării vinului cu preparatele culinare.

 

La conferinţa de presă de joi, 22 martie, au susţinut alocuţiuni:

- expert degustator Lucia Pîrvu, director VINVEST

- prof. univ. dr. Nicolai Pomohaci, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice

- Vasile Nicolau, şef serviciu viticultură şi vinificaţie, Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV)

- Emil Dumitru, reprezentant Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV)

Ioana Anghel, PR manager Jidvei

- Mircea Jucan, special event manager Vincon Vrancea

- Nely Matran, director comunicare Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism

 

Detalii si mai multe imagini sunt pe www.vinvest.ro



 
Vinuri Cramele Recas , vinescu.ro magazin de vinuri.

De astazi veti gasi si pe site-ul vinescu.ro, renumitele vinuri de la Cramele Recas.


De acum renumitele vinuri:


Cuvee Uberland, cel mai exportat vin romanesc si cel mai medaliat vin al celor de la Cramele Recas


Solo Quinta , un ansamblu de 5 vinuri :  Muscat Ottonel, Chardonnay, Feteasca Regala, Suvignon Blanc, Syrah (vinificat in alb).
Sole, gama de varf a celor de la Cramele Recas , le veti putea cumpara si de la noi la un pret excelent.


Accesati vinescu.ro si vizualizati vinurile de la Cramele Recas.


Cu incredere,


Vinescu.ro


magazin online de vinuri bine alese!

La Multi Ani! Petrecere frumoasa langa un pahar de vin bun si o cupa de sampanie!
[caption id="attachment_386" align="alignright" width="300" caption="sampanie, revelion"][/caption]

Un An Nou Fericit! Multa Sanatate si Bucurie! Petrecere frumoasa !


Cu siguranta diseara,  toti ne vom regasi prietenii si familia langa un pahar de vin bun si  o cupa de sampanie !


Sunt sigur ca la anul , cu totii vom descoperi lucruri noi, lucruri frumoase, care ne vor motiva sa mergem mai departe cu incredere!


La Multi Ani!


cu incredere,


Vinescu.ro
O sugestie pentru un Revelion reusit: Vin Spumant Prince Stirbey

In primul rand despre ce este vorba.... Despre un spumant facut dupa metoda clasica Champenoise (ii putem sa ii spunem Champagne in particular, in public nu putem, pentru ca francezii isi protejeaza cu cerbicie produsele de origine), adica cu a doua fermentare in sticla 18 luni si “dosage” fara adaos de zahar, rezultatul fiind un “brut nature” (am inteles ca are in jur de 2g zahar rezidual), care este mai sec decat un “extra brut” (care se invarte intre 3 si 6 g).


Un demers destul de curajos din partea vinificatorului (adica Oliver Bauer) care nu a facut compromisuri si a cautat calitatea maxima, chiar cu pericolul unui esec, fiind la prima tentativa de obtinere a spumantelor din Cramposie. Rezultatul rasplateste eforturile, spumantul de la Stirbey  fiind probabil cel mai bun produs romanesc de gen la ora actuala.


 Aspect (Culoare): galben auriu, mai inchis decat Cramposia clasica probabil si datorita varstei si a fermentarii in sticla. Bule mici, fine,  care se ridica elegant spre suprafata.


Nas: Asemanator vinului linistit, parca mai putin citric, dar cu mere verzi, pere si in plus ceva note onctuoase, corpolente, care ii confera complexitate si adancime.


Gust: Perlajul se simte fin, matasos, integrat. Spre deosebire de varianta linistita a acestui soi si tinand cont de cat zahar rezidual contine (adica mai deloc) aciditatea nu te loveste de la prima inghititura. Apare mai degraba un corp mai pronuntat decat in cazul vinului, care evolueaza insa in aceleasi note aromatice, florale si fructate (citrice, pere, mere, stone fruits). Aciditatea se dezvolta treptat si elegant, sustinand cu finete ansamblul si finalizand in vibratii proaspete si crocante, de citrice plus ceva note minerale si de drojdii bine integrate.


Este un spumant bun, obtinut dintr-un soi autohton pe care cei de la Stirbey aproape l-au dus la perfectiune. De asemenea, putem incerca alaturi pentru comparatie si varianta « linistita » a aceluiasi vin: Cramposia Selectionata a celor de la Stirbey. Un vin proaspat crocant cu note racoritoare de citrice si flori de soc.


Deci, pe scurt, daca de sarbatori, din spirit nationalist sau pur si simplu din motive hedoniste, vreti sa va bucurati probabil de cel mai bun spumant romanesc la ora actuala, mergeti cu incredere pe cel de la Stirbey.


Atentie insa si la invitati, ca la noi “brut nature”-ul de mai sus e pretentios rau de “asimilat” gusturilor autohtone...din pacate.


Dan Micuda


www.provin.ro

Premiul oferit saptamana asta de magazinul de vinuri vinescu.ro, merge la Brasov!
Buna Seara,

 

Castigatorul de saptamana aceasta este Valentin Ionescu, din Brasov.

El este cel care a raspuns corect la concursul cu premii in sticle de vin. A castigat o sticla de vin de vinoteca, Crama Basilescu. Un vin rosu, Cabernet Sauvingnon.

Vinurile de vinoteca , sunt acele vinuri care pot fi pastrate mai mult timp , si se pot transforma in adevarate comori, pentru colectionari.

Acestea sunt invechite intai in butoaie de stejar si apoi sunt imbuteliate in sticle. Un vin vechi romanesc , care face cinste viticulturii noastre.

Saptamana viitoare, fiind saptamana in care asteptam revelionul, vom oferi o  sticla de vin spumant.

 

Multumim ca sunteti aproape de noi la aceste concursuri si ne bucuram sa dam premii celor care sunt pasionati de acest domeniu, al vinurilor.

 

Nota. Transportul premiilor catre destinatari , este suportat tot de catre noi. Premiile vor fi trimise prin Urgent Curier.

 

Succes tuturor in continuare!

 

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!
Vin online, vrei un vin rosu pentru fiert, intra pe vinurivrac.ro!
Dupa cum am mai scris, vedem cu totii ca a inceput sa ninga si ca frigul este tot mai frig.! :)

Cu totii luam concedii, ne odihnim, ne relaxam , ne intalnim cu prietenii. Ce ar putea sa ne incalzeasca in aceasta perioada, discutiile si atmosfera, mai bine decat un vin rosu fiert.

De aceea , vinuri  potrivite pentru aceste momente , gasiti pe vinurivrac.ro , magazin online de vinuri vrac . Va asteptam cu preturi bune, oferte speciale si produse de calitate.

La unele comenzi online de vinuri, aveti transport gratuit.

Vinuri bine alese pentru carafa ta!

 

Gasiti vinuri de Recas, Crama Girboiu, Apcovin, Ostrovit, Val Duna, Basilescu. Toate vin online spre tine!

 

Va asteptam cu bucurie!
Lansare de Vinuri Italia - Restaurant La Dolce Vita
Joi seara ,1 decembrie ,la restaurantul La Dolce Vita la ora 19:30 va avea loc o degustare de vinuri cu ocazia lansarii pe piata din Romania a vinurilor italiene Tenuta di Ulysse - Unico.

Importatorul exlusiv pentru aceste vinuri Rifco Trading, este organizatorul acestui eveniment.

Vom avea prilejul sa degustam impreuna soiuri specifice zonei Abruzzo ,cum ar fi : Pecorino , Cococciola, Trebiano D'Abruzzo , dar si renumitul Montepulciano D'Abruzzo.

Acest producator de vinuri  Tenuta Ulysse, este unul dintre cei mai premiati producatori din Italia. Calitatea vinurilor sale este renumita in toata lumea, intr-un articol anterior am postat si premiile obtinute.

De ziua nationala a romanilor o sa avem a degusta vinuri de calitate, medaliate si de inalta tinuta. ( Magnum)

Tenuta Ulysse

 

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 

 
Degustare vinuri Domeniile Samburesti - Metro
In acest weekend , mergand la Metro, am avut placuta surpriza sa particip la o degustare de vinuri. Erau prezenti in cadrul magazinului Metro cei de la Domeniile Samburesti, aveau un stand foarte bine pozitionat, chiar spre iesirea din magazin.

Amenajasera un mic restaurant, cu cateva mese si cu o bucatarie foarte practica. Daca vroiai , puteai sa degusti si un vin , dar si o friptura pregatita pe loc.

Vinurile prezentate de cei de la Samburesti, erau Chardonnay 2007, Cabernet Sauvignon 2007.

La cat mai multe surprize de acest gen din partea producatorilor de vinuri!

 

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!
26 Noiembrie - Degustare de Vinuri Italiene Tenuta Ulysse, Garden Pub Pitesti
Avem bucuria sa va invitam la o degustare de vinuri italiene de la Tenuta Ulysse, vinuri excelente care au obtinut o multime de premii la concursuri internationale cat si in Italia.

Aceste vinuri sunt renumite pentru particularitatea metodei de productie, la o temperatura joasa (tunel de frig) , zdrobire in vid si decantare gravitationala.

Ne bucuram ca aceasta gama o avem si noi in portofoliul de produse si ca vinescu.ro este primul magazin online de vinuri care comercializeaza aceaste vinuri de la Tenuta Ulysse.

Va reamintim ca in gama acestui producator exista si vinul spumant Unico cat si sticle din gama magnum, preturile sunt foarte accesibile.

Promotiile magazinului online vinescu.ro, speram sa va convinga sa cumparati vinuri de la Tenuta Ulysse.

 

Cu incredere ,

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!

 
Astazi 24 Noiembrie, Degustare de Vinuri Crama Oprisor - Pitesti
Astazi se pot degusta in orasul Pitesti,  vinurile de la Crama Oprisor. Trebuie sa avem in vedere si noile lansari de la Good Wine, deci cu siguranta va fi interesanta aceasta degustare.

Degustam si discutam, despre vinurile de la Crama Oprisor.

 

Locatie:

Restaurant Dolce Vita - Pitesti.

Bdv Republicii nr 88.

ora 19.30.

 

O sa comentam in zilele urmatoare si despre impresiile acestei degustari, daca vreti mai multe detalii despre vinurile Crama Oprisor , accesati vinescu.ro/oprisor



Cu incredere,

Vinescu.ro

magazin online de vinuri bine alese!
Degustare de vinuri Crama Oprisor , Craiova Cafeneaua Blues Attraction







Str. Calea Bucuresti, bl.M8, parter (langa Orange), Telefon: 0372999002

Craiova



Intrarea libera !
Rezervari la tel. 0372 999 000

Daca sunteti din Craiova, va recomandam sa mergeti la aceasta Degustare de Vinuri, vinurile de la Crama Oprisor, au multe de spus si multe de aratat.

Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre aceste vinuri, dati click aici : vinescu.ro/cramaoprisor


Cu incredere ,


magazin online de vinuri!
Magazinul online de vinuri , sampanie si coniacuri fine Vinescu.ro iti aduce cognac Courvoisier
Incepand cu data de astazi, o sa gasiti in magazinul online de vinuri, vinescu.ro  si produse din gama de cognac Courvoisier.

Aceasta marca este renumita in toata lumea pentru gama de produse , excelente prin definitie. Ele se produc in localitatea Jarnac , departament Charente , Franta.

Exista o legenda in ceea ce priveste aceasta marca de coniacuri, cum ca ar fi fost marca preferata a lui Napoleon. Nu exista dovezi certe, dar ceea ce se stie cu siguranta este ca intr-adevar Napoleon ar fi vizitat depozitele acestui producator pana sa se imbarce pe vas pre insula Sf Elena.

Se presupune ca si-ar fi facut provizii din acest coniac renumit, pe care le-a luat cu el in exil. Datorita acestui fapt a luat nastere si aceasta legenda.

Putem spune ca sunt intr-adevar potrivite acestui sezon de iarna si totodata ne pot incanta in orice moment cu calitatea lor.

Cu siguranta pot reprezenta  si cadouri foarte potrivite pentru prietenii sau partenerii Dumneavoastra de afaceri, facand parte din categoria cadourilor ideale pentru barbati!

Ca si amanunt cei care au promovat in ultima vreme acest brand au fost Busta Rhymes, P. Diddy & Pharrell cu melodia Pass the Courvoisier.

Produsele care le gasiti sunt:

Cognac Courvoisier VS, Very Special

Cognac Courvoisier VSOP, Very Superior Old Pale

(dati click pe numele produselor pentru detalii)

 

Va invitam cu bucurie la un coniac fin !

 

Cu incredere ,

Vinescu.ro
Targul de Vinuri Good Wine, a ajuns la final!
Imi pare rau ca nu am avut timp in acest weekend sa ajung la Targul International de Vinuri  Good Wine, as fi dorit, dar m-au retinut ceva proiecte!

Mi-au spus colegii mei , somelieri, ca targul a fost foarte interesant si bine pregatit. Am vazut si poze pe facebook sau in presa , intr-adevar standurile foarte bine pregatite si lumea destul de zambitoare (ca pentru poze :) ).

Din lista producatorilor de vinuri, am vazut atat producatori de vinuri romanesti , cat si producatori din strainatate. Multe lansari de produse, multe comunicate din partea producatorilor de vinuri cat si din partea organizatorilor.

Foarte bine, ma bucur ca lumea isi arata interesul si ca marketingul isi face loc  in lumea vinului. Calitate exista,   mai trebuie si marketing pe masura  si cu siguranta toata lumea va avea de castigat, consumatorul fiind pe primul loc.

Multi producatori ii cunosc si ma bucur ca au avut increderea sa participe la asemenea evenimente. Cu siguranta si in acest domeniu al viticulturii ,  se va ajunge ca si in alte domenii sa se puna problema ca este foarte bine si aproape obligatoriu sa participi la asemenea targuri, altfel riscand sa ai parte de semne de intrebare din partea clientilor sau partenerilor daca nu esti prezent la un asemenea eveniment.

Asta demonstreaza faptul ca pe producator il intereseaza perceptia clientului asupra produsului, asupra brand-ului, si ca este dispus sa afle direct de la client aceste lucruri.

Cu siguranta s-au incheiat si parteneriate, este o buna ocazie sa faci asemenea intelegeri de business. De aceea imi pare si mai rau ca nu am avut ocazia ca pe o parte din producatorii de vinuri ,  nu am avut ocazia sa ii cunosc.

S-au facut degustari si cadouri cu sticle de vinuri, promotii, discount-uri, concursuri pe facebook, foarte interesant !

Sa nu uitam ca foarte multe dintre produsele expuse la Good Wine le gasiti si pe site-ul  vinescu.ro, magazin online de vinuri.

Sper ca la anul  sa imi fac vreme sa merg la toate targurile de profil.

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 
Degustare de vinuri Casa Isarescu, Corelli Wine Bar - Bucuresti!
Degustare de vinuri CASA ISARESCU va asteapta miercurea aceasta la Corelli Wine Bar.Puteti degusta renumitele: Cramposie, Feteasca Regala si Negru de Dragasani.
Rezervari la nr:0723000011/021 312 6000
Va asteptam!
23 noiembrie · 19:30 - 22:30

 
Corelli Wine Bar

Str.Smardan Nr.28

Bucharest, Romania



Cu incredere,

Nu ati bea un vin fiert?

In acest anotimp se potriveste cel mai bine vinul rosu, el ne incanta zilele friguroase si noptile reci.


Ce poate fi mai placut decat o cana de vin fiert, o friptura din carne rosie si cateva delicatese de sezon (cozonac)


Oricum ca si recomandare la vin fiert cred ca ar merge mai bine un vin rosu fructat, Merlot ar fi cel mai potrivit.


Cred ca si cupajele ar fi foarte bune, pentru ca savoarea si mirosul lor cu siguranta or sa ne incante.


Vinul fiert este si un remediu foarte bun impotriva racelii, el poate fi si cel care ne ajuta sa trecem peste grijile specifice anotimpului rece.


Chiar daca vinul ales pentru fiert este dulce sau demidulce, cred ca ar trebui sa punem si cateva lingurite de zahar in vasul pentru fiert vinul.


Pentru a fierbe un vin , nu trebuie neaparat sa alegem pe cele scumpe. Cu siguranta orice vin alb sau rosu, daca este de calitate , merge foarte bine pentru cana de vin fiert.


Fie ca este un vin vrac sau un vin la sticla , noi va recomandam o cana cu vin fiert.


In ceea ce priveste retetele potrivite pentru un asemenea deliciu, cred ca cele mai simple , sunt si cele mai bune.


Cu incredere,


vinescu.ro

vinurivrac.ro

 
Vinuri medaliate, numai pe vinescu.ro!!!
Una din gamele de vinuri comercializate, ne-a atras atentia prin premiile obtinute la concursurile internationale.

Cu atat mai mult cu  cat sunt vinuri din Italia, consider ca a mentiona acest producator este un lucru important. Cu totii cunoastem ca Italia reprezinta un adevarat taram al producatorilor de vin si ca exista o  concurenta puternica pe care acestia o poarta la nivel local si international.

Suntem bucurosi ca vinescu.ro  este primul  magazin online de vinuri din Romania care a inceput sa comercializeze aceasta gama de vinuri.

Aceasta alegere facuta  de importator , s-a demonstrat a fi o algere castigatoare. Premiile obtinute de catre acest producator , arata inca odata atentia noastra in ceea ce priveste produsele selectate si comercializate.

Putem mentiona ca din aceasta gama fac parte atat vinuri rosii cat si vinuri albe. As vrea sa  mai mentionez si Vinul Spumant Unico, care pe mine unul , m-a cucerit cu calitatile de premiant . Nu trebuie uitata gama de vinuri Magnum, unde raportul calitate pret este mai mult decat excelent.

Aceasta gama Magnum, cred ca poate fi un cadou excelent pentru Sarbatori. Sticla de vin , ar putea reprezenta un cadou elegant pentru prietenii si partenerii Dumneavoastra de afaceri.

 

Cu incredere,

vinescu.ro

 

 

[gallery link="file" orderby="title"]

 
Beaujolais nouveau
Desi mai sunt inca 2 zile pana la lansarea oficiala a vinului nou de Beaujolais, tin sa va reamintesc ca in mod normal data de 15 noiembrie, adica azi era data initiala pentru lansarea pe piata a acestui vin. Din cauza marketingului s-a decis ca data de lansare sa devina a treia joi din Noiembrie tocmai pentru a se putea profita de o campanie publicitara agresiva in week-end-ul premergator acestei zile.

Din pacate un astfel de marketing nu se regaseste si in Romania, confirmand astfel ca la noi piata vinurilor in general este una inca in stadiu adolescentin.

Ok, putem spune  ca pana la urma este un vin imatur si poate prea tanar, insa la nivel mondial este fara doar si poate un eveniment important, care nu se reflecta si in Romania.

A si inca ceva: Oricat s-ar chinui cineva, sa stiti ca tot Japonezii sunt cei care desfac primii o sticla de vin de Beaujolais Nouveau :)
Comunicat de presa SERVE - Good Wine


Avanpremiera si premiere marca S.E.R.V.E. la GoodWine=World Trade Plaza, Hotel Pullman, Bucuresti.

Reprezentantii HoReCa si iubitorii de vin premium sunt asteptati la standul S.E.R.V.E. Ceptura din cadrul Targului de Vinuri Goodwine, care se va desfasura in perioada 18 -20 noiembrie 2011, pentru a degusta vinuri pe care producatorul le va lansa si prezenta in premiera pe parcursul celor trei zile.

S.E.R.V.E. Ceptura va lansa Cuvee Charlotte 2008 , sambata 19 noiembrie intre orele 11:00-12:00 a.m.
“ Acesta este un vin cu totul si cu totul special: este al zecelea Cuvee Charlotte pe care il producem, an dupa an, din 1999 pana in prezent. De aceea am dorit sa il "imbracam" in aceeasi haina pe care o purta cel din recolta '99, haina care poarta semnatura lui Guy, cel care l-a "inventat", se arata in comunicatul S.E.R.V.E. Ceptura.

In avanpremiera, va prezenta vinuri din recolta 2011 :Terra Romana Rose 2011; Terra Romana Milenium Alb 2011; Vinul Cavalerului Roze 2011; Vinul Cavalerului Feteasca Alba 2011;
Va prezenta vinuri cu noi ani de recolta :Terra Romana Feteasca Neagra 2009; Terra Romana Milenium Rosu 2009;
Avanpremierele ( sub rezerva disponibilitatii lor ) si anii noi de recolta vor fi prezente pe toata durata Good Wine 2011.

www.serve.ro
www.clubulcavalerilor.ro



Si noi impreuna cu Dumneavoastra vom vizita Good Wine, asteptam dupa targ impresiile Dumneavoastra .

Cu incredere,

Vinescu.ro
Degustare Vinuri - Lacerta, Corelli Wine Bar - Bucuresti 16 Noiembrie.
Sortimentele de vin Lacerta, castigatoare a numeroase medalii de aur in cadrul concursurilor de specialitate, va asteapta miercurea viitoare la Corelli Wine Bar .Pasionatii vor avea ocazia sa deguste CUVEE IX, CUVEE X,CABERNET SAUVIGNON SHIRAZ.
Rezervari la nr.de telefon :0723000011/021 312 6000.
Corelli Wine Bar

STR.SMARDAN NR.28

Bucharest, Romania



Cu incredere,

vinescu.ro
Despre vinurile Aurelia Visinescu , impresii de la degustare.
Incep a descrie degustarea cu vinul care mi-a placut cel mai mult, cu toate ca a fost degustat ultimul :

Tamaioasa Romaneasca , demidulce. 2009. Este vinul potrivit si pentru o dupa amiaza pe terasa dar si pentru un pahar de seara , la un desert.

Un vin parfumat cu arome de trandafir , busuioc si pepene galben. Un vin foarte bine echilibrat cu senzatii gustative de miere, un vin vioi si acidulat.

Asa dupa cum si mentionat , merge foarte bine cu  desert sau cu mancaruri asiatice cu sosuri dulci.

White Artisan, un cupaj reusit de Feteasca Alba, Riesling si  Tamaioasa Romaneasca. Este un cupaj ce imbina foarte bine particularitatile fiecarui soi in parte, dar totodata le si evidentiaza individual.

Deja dupa ce l-ai mirosit si l-ai si degustat , iti dai seama ca este un cupaj baricat, mirosul de vanilie le completeaza foarte interesant pe cele specifice soiurilor.

Un vin usor, placut, nu ii simti taria. Prezinta arome de citrice , grapefruit rosu.

Merge foarte bine cu mancaruri de peste sau fructe de mare.

Red Artisan, 3 soiuri specifice podgoriei Dealul Mare intr-o ansamblare moderna. Un vin elegant  , generos, foarte puternic. Are arome de tabac si cafea.

Un vin baricat, il simti de la prima degustare, cu gust de ciocolata amaruie. Un vin care se potriveste perfect cu un festin vanatoresc.

Merlot Anima , deliciu .  Un vin moale, catifelat , cu miros de fructe negre bine coapte, completat foarte bine de aroma de vanilie.

Simti ca este un vin nobil, baricat ,  care are ceva de exprimat la fiecare pahar degustat. S-a potrivit de minune cu platourile de branzeturi puse la dispozitie de gazda.

Gama Aurelia Visinescu , prezinta la un pret mai mult decat acceptabil niste vinuri foarte bune. Cred ca pasiunea, profesionalismul si calitatea pot da rezultate extraordinare.

Sa nu uitati de Tamaioasa Romaneasca , demidulce! :)

 

cu incredere ,

Vinescu.ro

 

 

 
Degustare de vinuri "Cellartales" speciala, cu vinuri invechite in sticle mai mari de 3l.


Hanul lui Manuc , Bucuresti.

pentru rezervari : ralucabauer@cellartales.com

WINE LIST:
1. 2006 Maximin Gruenhaeuser Abtsberg Riesling Auslese,
Schubert'sche Schlosskellerei (3l Double Magnum)
2. 1994 Chateau Pontensac (6 l Imperial)
3. 1995 Chateau Tronquoy-Lalande (5 l Jeroboam)
4. 1990 Chateau de Pez (5 l Jeroboam)
5. 1981 Chateau Pontet Canet (5 l Jeroboam)
6. 1999 Chateau Rieussec (3 l Double Magnum)

 

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 
Degustari de vin - Vinescu.ro
Salutare,

O sa publicam aici toate degustarile despre care vom afla sau care ni se vor comunica, asta spre interesul tuturor celor pasionati de lumea vinului.

Degustare nu inseamna,  decat a te bucura de calitatile vinului, de a-l admira si de a-l asocia cu elemente din viata ta.

Un vin se poate asocia cu o stare de spirit, cu un prieten sau cu un anumit tip de mancare. Poate fi o experienta unica orice degustare pe care o faci . Asta pentru simplu fapt ca fiecare productie de vin ( an) , fiecare podgorie , fiecare soi , prezinta particularitati , care nu pot fi exprimate decat la un pahar cu vin.

Totodata vreau sa vad aduc la cunostinta un detaliu, vor fi mai multi useri/editori pe acest blog. Ei vor scrie despre Universul Vinului , tot ce ar putea fi de interes public.  Toate articolele scrise , vor reprezenta pareri personale.

Cu incredere,

Vinescu.ro

 

Degustare Aurelia Visinescu , Domeniile Sahateni - Joi 10 Noiembrie , restaurant Dolce Vita - Pitesti
" Intr-un pahar de vin poti sa citesti mai mult decat o poveste, povestea mea de onelog care incepe cu dragostea pentru natura. Cand iubesti natura si via, ii dai tot ce ai mai bun iar ea te rasplateste cu generozitate.

Este un domeniu care depinde de gratia naturii, dar evolueaza prin oameni care ii dedica suflet, excelenta inovatie. Vinul este ceea ce va oferim mai bun, in fiecare an, din via noastra.

Acesta este crezul meu si el se regaseste in fiecare sticla de vin. "

Aurelia Visinescu ,

"Vinuri pe gustul meu"



Acestea sunt cuvintele cu care Aurelia Visinescu isi descrie pasiunea, munca si viata.

Pe mine m-au convins si cuvintele dar si vinul, cu siguranta merita sa imi petrec o seara cu un asemenea vin si cu oamenii care isi descriu pasiunile cu asemenea cuvinte.

 

La degustare vom avea Anima si Artisan.

Artisan Feteasca Alba barrique

White Artisan (cupaj alb)

Artisan Feteasca Neagra

Red Artisan (cupaj)

Artisan Tamaioasa Romaneasc dulce

Anima Merlot

 

Eu voi fi acolo, deci va astept si pe voi.

Locatia : Restaurant Dolce Vita -Pitesti, Bulevardul Republicii nr.88

 

Cu incredere,

Vinescu.ro

 

 

 
Despre degustare Crama Girboiu!
Dupa cum am si anuntat , saptamana trecuta am degustat vinurile de la Crama Girboiu, Gama Bacanta si Gama Livia.

De la gama Livia : Plavaie si Sarba.

 

Plavaia este unul dintre cele mai vechi soiuri romanesti care se mai cultiva la noi in Romania. Este un soi de vita de vie care se potriveste foarte bine climei temperate.

Ceea ce m-a atras la acest vin , este faptul ca este un vin usor, sec si vioi. Nu este un vin foarte tare (alcoolic), si merge acompaniat cu mancarurile usoare.

Se potriveste de minune cu niste platouri de branzeturi proaspete si cu o mancare de peste.

Are o aroma, zic eu , unica. Acest soi ma incanta mai mult decat o Feteasca Alba. Poate fi un vin despre care poti vorbi, sau poate fi un vin la care te poti gandi cand nu il mai ai in fata.

Are o aciditate placuta ce il recomanda a face parte si din categoria vinurilor ce pot deveni spumante.

Dar ceea ce ma incanta cel mai tare, este ca inca cineva vinfica acest soi si ca pe zi ce trece il descopera si celor din jur , prezentand un strop din istoria noastra.

In primul rand, parerea mea, Crama Girboiu va avea multe de spus in aceasta piata a vinului daca va vinifica in continuare Plavaie si Sarba.

Despre Sarba   putem spune ca este un vin parfumat, de cand il pui in pahar , te cucereste. Si cand il degusti iti umple gura de arome diferite. Trebuie sa il  degusti cu atentie ca sa poti sa spui ceva despre el, sunt multe arome pe care cu greu le poti descrie.

Are un gust de petale de trandafir, de cirese, de piersica bine coapta. Toate aceste arome decurg din incrucisarea celor doua soiuri Tamaioasa Romaneasca si Riesling Italian.

Este un vin destul de corpolent incat sa poate fi servit cu o friptura buna, aciditatea este potrivita.

Ambele vinuri merita sa fie consumate cand sunt tinere , daca pot fi servite si reci ar fi perfect.

Despre Gama Bacanta :

Feteasca Neagra, putem spune ca de cand il pui in pahar te imbie parfumul de vanilie, ceea ce il recomanda ca si un vin baricat.

Are exact caracteristicile   unui soi Feteasca Neagra, miros de prune uscate si scortisoara. Este un vin barbatesc care are multe de aratat si multe de explicat, dar trebuie sa ai timp ca sa il parcurgi pe deplin . Deci este recomandat a fi servit cu prietenii la un festin culinar, chiar vanatoresc.

Suvignon Blanc este un vin alb cu aroma unica, este o aroma ce ii ofera personalitate. Poate fi o aroma de vita de vie inflorita, o aroma de pepene galben sau chiar de ardei gras (verde)  proaspat taiat.

Cred ca este vinul cu care poti sa iti petreci o seara , fara sa te grabesti in al degusta.

 

Cam acestea au fost impresiile si cuvintele despre aceasta degustare, daca mai sunt si alte cuvinte de spus, astept cu interes si comentariile voastre.

 

Cu incredere

Vinescu.ro



 

 
Show culinar! Provino

Show culinar „provocator” susţinut de Dan Boerescu la Iaşi, la Festivalul PROVINO


 


Dan – Silviu Boerescu, fost director „Playboy”, director editorial la „Tabu”, a gătit sâmbătă seara pentru invitaţii Festivalului PROVINO – Vin, Artă, Gastronomie de la Iaşi.

Boerescu, alias „Bucătărescu”, i-a surprins pe invitaţii serii „Art, Wine & Gastronomy” cu un preparat culinar “scăldat” în vin. “Porcul provocator cu sos de vin şi sos de hrean” a ajuns în farfurii după două ore de „bucătăreală” iar Boerescu a încheiat spectacolul live  cu bomboane picante de morcov glazurate în vin. „Am ales să prezint vinul altfel decât în forma lui lichidă şi să-i port pe invitaţii PROVINO în lumea mâncării cu vin. Am pregătit două sosuri cu vin, la sosul de hrean am folosit vin alb, smântână, un pic de frişcă, zahăr brun şi oţet balsamic, iar la sosul de vin am folosit un vin nobil. Porcul a fost provocator  şi datorită ingredientelor, am folosit un ulei neutru, de palmier, ca să las suculenţa cărnii să vă invadeze cerul gurii. Eu zic că a fost un show culinar cu vin cum nu a mai văzut Iaşul şi m-am simţit foarte bine la Festivalul PROVINO, mi-aş dori ca astfel de evenimente să aibă loc mai des la Iaşi”, a declarat bucătarul Dan – Silviu Boerescu. Amfitrionii serii PROVINO au fost fraţii Adrian şi Cătălin Păduraru, care i-au bucurat pe invitaţi cu poveşti despre vin. Actorul şi criticul de vin au filmat la festival şi o ediţie specială a emisiunii „Fraţi de Viţă” difuzată pe TVR 2, singura emisiune TV din România dedicată în exclusivitate vinurilor şi oenoturismului.

Festivalul PROVINO – Vin, Artă, Gastronomie se încheie astăzi, 6 noiembrie, cu un show culinar susţinut de Florin Dumitrescu, un tânăr bucătar cu care se mândreşte Bucureştiul culinar. Bucătarul şcolit în Italia a gătit pentru numeroase personalităţi din  showbiz-ul românesc iar vedete precum Nicholas Cage şi Demis Roussos  s-au delectat cu preparatele sale.

În afara show-urilor culinare susţinute în premieră la Iaşi, publicul PROVINO a avut ocazia să vadă în festival şi cea mai mare sticlă de vin din România, de 18 litri, aflată în colecţia somelierului ieşean Marian Timofti, preşedinte al Organizaţiei Somelierilor din România 2011. În cele patru zile de festival PROVINO a adus în faţa publicului o expoziţie cu 150 de sortimente de vin, utilaje, instalaţii, echipamente, produse şi tratamente pentru podgorii şi crame iar  vizitatorii au participat la degustări conduse de somelieri şi membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi, lansări de vin, cursuri introductive în lumea vinului, spectacole de muzică live şi o expoziţie de artă cu lucrări de pictură, sculptură şi grafică ale artiştilor ieşeni.

 


Prima ediţie a Festivalului PROVINO – Vin, Artă, Gastronomie organizată de compania ABplus Events, lider în organizarea de târguri şi expoziţii la nivel naţional, a fost realizată sub patronajul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, cu sprijinul Patronatului Naţional al Viei şi Vinului, Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România şi Organizaţiei Somelierilor din România 2011.

Good Wine 2011 - Lansare Smerenie si Passarowitz 1718 magnum
SMERENIE si PASSAROWITZ 1718 magnum - lansare la GoodWine 2011

 

Ultimele recolte ale vinurilor Smerenie si Passarowitz 1718 vor fi prezentate în premiera pietei din România în cadrul editiei de toamnã a târgului de vinuri Good Wine 2011, eveniment ce se va desfãsura în perioada 18-20 noiembrie, la World Trade Plaza Bucuresti.

 

Pentru prima datã de la aparitie, recolta 2009 a vinului Smerenie, ineditul cupaj de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, va fi prezentat în sticlã Magnum, lotul fiind format din numai 417 sticle. Anul acesta, Crama Oprisor revine si cu cea de-a doua recoltã a vinului Passarowitz 1718, un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Ca si în cazul recoltei anterioare, din Passarowitz 1718, 2009 sunt disponibile tot 1718 sticle Magnum.

 

Smerenie si Passarowitz 1718 sunt douã dintre vinurile simbol ale gamei „Oltenia profunda” a producatorului din Oprisor. Cupajul Smerenie a fost creat pentru a invoca credinta oltenilor, un tribut lichid cu arome de chilie veche, tamaie si gutuie. Passarowitz 1718 este un vin ce sugereaza, în acelasi timp, spiritul german (o anumita claritate, asprime, forta, rigoare), dar si pe cel oltenesc (un prim atac gustativ intens, proaspãt, cu o evolutie catifelatã si o structurã finã, ce mascheazã duritatea si astringenta de pe final a vinului).

 

La standul Cramei Oprisor din cadrul Goodwine, iubitorii de vin si reprezentantii HoReCa vor putea degusta si gamele Jderu’, Calauza, Maiastru, Caloian, La Cetate, Erotikon, Sherpium, dar si gamele dedicate Sfintilor , Cutia Paleologu, Fragmentarium si Nenumita.

Restaurant Dolce Vita - Pitesti , Degustare Crama Garboiu - Joi 3 Noiembrie.
In seara aceasta degustare de vinuri Crama Garboiu, vinurile care vor fi prezentate celor interesati vor fi :

Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Merlot , Suvignon Blanc, toate din gama Bacanta.

Gama Bacanta , este gama de vinuri super premium de la Crama Garboiu. Sunt vinuri baricate , care au luat premii la toate concursurile  unde au participat.

Vinuri care ne-au fost prezentate chiar si de revista Forbes, revista in care nu se scrie chiar zi de zi despre vinuri.

Gama Bacanta si-a luat numele de la preoteaza zeului Bacchus, din mitologia romana.

Vor mai fi degustate , doua vinuri preferate mie (recunosc)  : Sarba , Plavaie din Gama Livia.

Degustarea va avea loc la restaurantul Dolce Vita , un restaurant situat  in centrul orasului Pitesti , o cladire cu arhitectura deosebita si cu un spatiu foarte bine amenajat. Toate acestea vor fi insotite de muzica live.

Adresa : Strada Republicii nr 88.

Degustarea incepe la ora 19.30

Maine o sa povestim despre ce am degustat.

 

Cu incredere ,

Vinescu.ro
Provino - Iasi - Comunicat de Presa

                                                                                             COMUNICAT DE PRESĂ
Festival internaţional de Vin, Artă, Gastronomie, la Iaşi
Festivalul PROVINO – Vin, Artă, Gastronomie are loc în perioada 3 – 6 noiembrie 2011, la
Centrul Expoziţional Providenţa din Iaşi.
Prima ediţie PROVINO reuneşte într-una dintre cele mai importante zone viticole din ţară
producători, importatori şi distribuitori de vinuri, companii din industria conexă şi auxiliară, precum
şi reprezentanţi ai segmentului HoReCa, oenologi, somelieri, degustători autorizaţi şi maeştri
bucătari.
Festivalul PROVINO promovează arta, cultura vinului şi ştiinţa gastronomică şi oferă publicului
vizitator oportunitatea de a lua parte la o serie de evenimente cu grad sporit de interactivitate:
degustări şi lansări de vin, cursuri introductive în lumea vinului, show-uri gastronomice organizate
în premieră la Iaşi, expoziţie de artă, sabrări de şampanie, întâlniri cu somelieri, degustători şi
Cavaleri ai Vinului.
Programul Festivalului PROVINO:
3 noiembrie 2011, 16.00 – 20.00
Prima zi a festivalului PROVINO este dedicată întâlnirii dintre specialiştii şi antreprenorii din
industria viniviticolă şi reprezentanţii segmentului HoReCa.
La Deschiderea Oficială şi la „Ziua HoReCa – rilor” sunt aşteptaţi peste 500 de invitaţi, oficialităţi,
doctori în horticultură, oenologi, ingineri şi tehnicieni horticoli, manageri de restaurante, hoteluri,
pensiuni din judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Botoşani, Vaslui şi Iaşi, şi reprezentanţi mass-media.
3 noiembrie, Program: 16.00 – 20.00 / 4 – 5 noiembrie: 10.00 – 20.00; 6 noiembrie: 10.00 – 18.00
În EXPOZIŢIA PROVINO, desfăşurată pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, companii de top
din industria viniviticolă îşi vor face cunoscute produsele şi serviciile publicului larg. Vor fi
prezentate peste 150 de tipuri de vinuri de la cei mai importanţi producători din ţară, dar şi produse
şi servicii auxiliare şi conexe pentru industria vinului: soluţii complete pentru crame, utilaje,
echipamente, sisteme şi accesorii pentru podgorii şi crame, tratamente cu grad minim de toxicitate
pentru culturile de viţă de vie, până la decantoare, carafe, pahare realizate manual, sticle decorative
ş.a.
4 – 5 noiembrie, Program: 10.00 – 18.00
ŞCOALA VINULUI oferă cursuri practice şi teoretice de introducere în lumea vinului. Instruirea
se desfăşoară pe durata a şase ore, în grupe de câte 30 de persoane, iar trainerii sunt somelierul
Marian Timofti, preşedintele Organizaţiei Somelierilor din România 2011 şi Dan Boboc,
preşedintele Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România.
La “Scoala Vinului” pasionaţii învaţă de la profesionişti cum să aprecieze un vin bun, dar şi tehnici
de servire şi asociere a vinului cu mâncarea iar la final primesc diplome de participare. Personalul
din HoReCa beneficiază de cursuri personalizate.
Tematică: Noţiuni de bază despre Vinurile HoReCa; Tehnici de servire şi asociere a vinului cu
mâncarea; Iniţiere în arta degustării (tipuri de pahare, mânuirea paharului, degustarea vinului alb,
rose, roşu, spumant); Cultivarea viţei de vie (metode de creştere, boli, tăiere, cules); Vinificarea
în alb, rose, roşu, Champagne, Spumant, Frizante; Vinuri Româneşti (caracteristicile zonelor
viticole, podgorii, plaiuri viticole, crame); “Vinurile Lumii” ( Franţa, Italia, Africa de Sud, Spania)
şi “Vinuri din Lumea Nouă” (Chile, Argentina, SUA, Africa de Sud ş.a).
4 – 6 noiembrie, Program: 12.30 – 17.00
WINE & GASTRONOMY, zonă dedicată degustărilor de vin realizate sub îndrumarea
somelierilor şi degustătorilor autorizaţi. Participanţii pot descoperi vinul preferat din 12 – 14 tipuri
de vin prezentate într-o sesiune de degustare care durează 45 de minute. Vor avea loc câte şase
sesiuni de degustari pe zi realizate în grupe de câte 50 de persoane.
Vinurile de la Festivalul PROVINO sunt promovate prin ritualul degustării şi prezentări realizate de
profesionişti, ceea ce face ca experienţa degustării să fie una memorabilă, iar acestea vor fi servite
alături de tapasuri puse la dispoziţie de restaurantele partenere.
Iubitorii de vin vor putea degusta: Francuşa Selecţie, Grasa 2005 şi Feteasca Albă Demisec de la
Cotnari; Fume şi Cabernet Sauvignon de la Budureasca; La Cetate Shiraz şi Drăgaica Roşie de la
Crama Oprişor; Zghihara, Feteasca Regală şi Aligote de la Crama Avereşti, Huşi; Castel
Starmina Merlot de la Vinarte, şi Trei Hectare Sable Noble Alb, Rose şi Roşu de la Murfatlar.
4 - 5 noiembrie, Program 18.00 – 22.00 / 6 noiembrie, Program: 14.00 – 18.00
Serile ART, WINE & GASTRONOMY (19.00 – 22.00) îi au ca amfitrioni pe fraţii Adrian &
Cătălin Păduraru. Invitaţii vor asista la show-uri gastronomice susţinute de bucătari de renume şi se
vor putea bucura de creaţiile artiştilor ieşeni în compania muzicii şi a vinurilor bune. Vor fi realizate
degustări cu vinuri special selecţionate pentru această ocazie de Cotnari, Bucium şi Vinarte, iar
Crama Avereşti lansează “Zghihara”, un vin crescut pe lângă Huşi, în unicul ţinut care produce
acest soi nobil, cunoscut drept a fi cel mai acid vin al neamului românesc. Somelierii, degustătorii şi
bucatării vor adăuga un plus de savoare fiecărei seri prin asocierea vinurilor cu produse culinare
rafinate.
Vineri, 4 noiembrie, gătesc pentru invitaţi Adrian Lucian Sipoteanu şi Cristi Zamfir, bucătari şefi la
unul dintre cele mai noi şi rafinate restaurante din Iaşi, „La Castel”, medaliaţi la concursuri, la
secţiunea “Creaţie” şi “Asocierea vinului cu preparatul culinar”.
Sâmbătă, 5 noiembrie, Dan Boerescu, singurul român membru concomitent al confreriilor
europene ale vinului şi gastronomiei „Ordo Equestris Vini Europae / Cavalerii Vinului” şi „Chaine
des Rotisseurs”, va realiza un show gastronomic cu vin iar umorul şi carisma sa vor fi principalele
ingrediente ale serii.
Duminică, 6 noiembrie, Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai în vogă bucătari cu care se
mândreşte Bucureştiul culinar, aflat printre cei mai tineri Chefi din ţară, va crea un show
gastronomic de excepţie. Chef-ul şcolit în Italia a gătit pentru numeroase personalităţi din showbizul
românesc iar vedete precum Nicholas Cage şi Demis Roussos s-au delectat cu preparatele sale.
3 noiembrie, Program: 16.00 – 20.00 / 4 – 5 noiembrie: 10.00 – 22.00; 6 noiembrie: 10.00 – 18.00
TERASA PROVINO (10.00 – 21.00), spaţiu dedicat publicului larg şi vinurilor de masă, loc de
întâlnire şi petrecere pentru vizitatorii Festivalului PROVINO.
WINE SHOP, zona de unde publicul vizitator va putea achiziţiona vinurile prezente în festival dar
şi accesorii din industria vinului.
Vinificatori de top din România participă la Festivalul PROVINO: Cotnari, Murfatlar,
Agroindustriala Bucium, Budureasca, Crama Oprişor, Crama Basilescu, Vinarte, Domeniile
Nicoreşti, Domeniile Sâmbureşti, Crama Gramma, Crama Avereşti, Lozawine şi Banemi.
Companii din industria conexă şi industria auxiliară îşi promovează produsele la PROVINO.
Participă: Lantec Industries, Valdo Invest, Alti Prest, Vignetinox, Mateo, Loredo, TM Inox, Fabrica
de sticlă Fredi Oneşti, Polimercolor şi Andre Cristal.
Prima ediţie a Festivalului PROVINO – Vin, Artă, Gastronomie organizată de compania
ABplus Events este realizată sub patronajul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină
Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, cu sprijinul Patronatului Naţional al Viei şi Vinului,
Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România şi Organizaţiei Somelierilor din România
2011 şi sprijinul Primăriei Iaşi, în calitate de Partener instituţional.

S-au deschis sticlele de vin la Salonul Vintest



Dragi iubitori ai vinului,

 

Oricate cuvinte as folosi sa va descriu placerea de a degusta vinurile prezente in spatiul expozitional de la Romaero, niciun text nu poate sa va umple narile de parfumul vinurilor si nici sa va puna savoarea pe buze.

Singura cale de a va convinge de gustul vinului este sa strabateti drumul pana pe Bd. Ficusului, nr 44, la Hangarul 6, Romaero, Baneasa.

Cine a fost deja, speram sa revina. Salonul National de Vinuri este deschis si in week-end, intre orele 10-18.

Am atasat cavea imagini din prima zi, de la deschidere.

Va asteptam cu drag!

 

 

Adriana Nica

 

Director PR si Comunicare VINTEST

0731.342.527

0721.599.777

www.vintest.ro

www.facebook.com/vintest




Salonul Vintest - Comunicat de presa!

Bucureşti, 24 octombrie 2011


 

Comunicat de presă


Prima ediţie a Salonului Naţional de Vinuri al României Vintest va începe joi, 27 octombrie


 

Prima ediţie a Salonului Naţional de Vinuri al României Vintest va deschide porţile, la Bucureşti, în perioada 27-30 octombrie, în Complexul Romaero Băneasa.

Lansarea Vintest în Capitală este făcută de o echipă cu o experienţă bogată în evenimente similare, cele 8 ediţii ale Salonului Internaţional de Vinuri la Timişoara fiind cel mai important punct din portofoliul echipei Vinvest.

Conferinţa de lansare de luni, 24 octombrie, găzduită de Restaurantul Morgan La Dud, i-a avut în prim plan pe partenerii Salonului Vintest, care vor desfăşura activităţi antrenante pentru public, pe durata celor 4 zile de la sfârşitul acestei săptămâni.

Reprezentantul Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), prof. dr. univ. Ioan Nămoloşanu, a afirmat că experţii degustători vor explica publicului vizitator cum poate fi recunoscută calitatea unui vin, precizând că educarea gustului populaţiei va fi un obiectiv al Salonului pe termen lung.

Asociaţia Somelierilor din România (ASR), reprezentată la conferinţa de presă de vicepreşedintele ASR, Virgil Dumitraşcu, va fi alături de vinari şi bucătari pentru a-i iniţia pe vizitatori în secretele asortării vinului cu mâncarea.

Un alt partener important al Salonului Naţional de Vinuri al României - Vintest este Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, al cărui reprezentant, secretarul de stat Liviu Bumbu, i-a anunţat pe producătorii de vin că reconversia este încă un instrument activ, fondurile putând fi accesate până în 2013.

O prezenţă atractivă a conferinţei de lansare a fost maestrul bucătar Petrişor Tănase, secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT). Maestrul Petrişor a anunţat că Salonul va fi onorat de o invitată specială, o campioană internaţională la arta culinară, care va găti chiar la faţa locului.

Salonul Naţional de Vinuri al României - Vintest, se va deschide joi, 27 octombrie, la ora 11.00. Timp de 4 zile, între orele 10.00 şi 18.00, la Complexul Romaero Băneasa, românii vor putea degusta gratuit sute de vinuri.

În preţul biletului, de 10 lei, vizitatorii vor primi un pahar de degustare într-un săculeţ, un simbol al degustătorilor. Grupurile organizate de tineri şi profesionişti au intrarea gratuită.

 

Parteneri principali ai Salonului Naţional de Vinuri al României Vintest sunt Ministerul Agriculturii, Ministerul Turismului, Jidvei şi Vincon Vrancea.

Partenerii media principali: Radio România şi Agenţia Naţională de Presă Agerpres.

  Produsul a fost adaugat in cos